Πάντερμπορν – Ντόρτμουντ: Δύο τελικές, δύο γκολ, κάμποσα ρεκόρ ο Σάντσο (vid)

Gazzetta team
Πάντερμπορν – Ντόρτμουντ: Δύο τελικές, δύο γκολ, κάμποσα ρεκόρ ο Σάντσο (vid)

bet365

Επέστρεψε στο αρχικό σχήμα, επέστρεψε και στα γκολ ο εκπληκτικός Τζέιντον Σάντσο, ο οποίος με τη δεύτερη τελική του πέτυχε δεύτερο γκολ για το 3-1 της Ντόρτμουντ και έσπασε μια σειρά από επιδόσεις.

Στις πρώτες τρεις αγωνιστικές μετά το restart είχε μείνει στον πάγκο και ήταν σαν να έλειπε ένα μεγάλο κομμάτι από τη φυσιογνωμία της Ντόρτμουντ τη φετινή σεζόν. Η επιστροφή του όμως στην ενδεκάδα ήταν ανάλογη των προσδοκιών και των στάνταρ που έχει θέσει ο ίδιος. Αυτή τη φορά άφησε τη δημιουργία στην άκρη και μετά το 1-2 από την ασίστ του Μπραντ κόντρα στην Πάντερμπορν, εκτέλεσε υπέροχα από την περιοχή και έγραψε το 1-3 με το δεύτερο γκολ του στο ματς σε ισάριθμες τελικές.

Κι από εκεί άρχισε ο χορός των ρεκόρ. Ο 19χρονος παικταράς έφτασε τα 16 γκολ και τις 16 ασίστ στο πρωτάθλημα, έγινε ο πρώτος από τη σεζόν 2004-05 όποτε και μπήκε η επίσημη στατιστική στο γερμανικό ποδόσφαιρο που ξεπερνά αυτό το ορόσημο στη Bundesliga και ταυτόχρονα έπιασε τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (29 γκολ, 3 ασίστ) στην κορυφή με την συμμετοχή στα περισσότερα τέρματα φέτος.

Το αποκορύφωμα, όμως, είχε παν-βρετανικό χαρακτήρα. Με 15+ γκολ και ασίστ σε μία σεζόν, έγινε ο μοναδικός Άγγλος που σημειώνει κάτι τέτοιο σε Λίγκα του Top-5 μετά τον τεράστιο Ματ Λε Τισιέ της Σαουθάμπτον από το μακρινό 1994-95!

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα