Μπορεί η Μπάγερν να κάνει τρεμπλ;

Μπορεί η Μπάγερν να κάνει τρεμπλ;

Μπορεί η Μπάγερν να κάνει τρεμπλ;

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος δεν γράφει επειδή εντυπωσιάστηκε από τους Βαυαρούς στο ντέρμπι με την Ντόρτμουντ, αλλά διότι πιστεύει ότι ο Χάνσι Φλικ φτιάχνει μία υπέροχη ομάδα...

Η Bundesliga επέστρεψε με Live Streaming* και προσφορές* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Μερικές φορές χρειάζεται ένα κομμάτι από το παζλ για να αλλάξεις τελείως την εικόνα μιας ομάδας. Κάτι που φαίνεται προβληματικό, ασύνδετο, που σου δίνει την αίσθηση ότι του λείπουν πάρα πολλά, ξαφνικά μεταμορφώνεται, με την προσθήκη ενός και μόνο κομματιού στο παζλ.

Ο Χανς Φλικ έχει μεταμορφώσει την Μπάγερν των πρώτων μηνών της σεζόν και δεν αναφέρομαι μόνο στην αποτελεσματικότητά της (την παρέλαβε 4η στη βαθμολογία, Νοέμβριο μήνα), αλλά κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τη δυναμική της. Και δεν είναι ότι την άλλαξε, κάνοντας μεταγραφές, προσθέτοντας παίκτες στο ρόστερ, ή επειδή άλλαξε σχηματισμούς, αλλά γιατί την τακτοποίησε σωστά. Και για να συμβεί αυτό χρειάστηκε μόνο να τραβήξει ένα νεαρό παίκτη και να τον καθιερώσει στην βασική ενδεκάδα. Ο Αφόνσο Ντέιβιτς δεν αποτελεί μόνο το next best thing της Μπάγερν, αλλά μεταμορφώνει την εικόνα της. Και όχι γιατί από τη θέση του αριστερού μπακ κάνει τη διαφορά, αλλά γιατί η παρουσία του στο αριστερό άκρο της άμυνας, προκάλεσε ένα ντόμινο εσωτερικών αλλαγών που άλλαξε την Μπάγερν προς το καλύτερο.

Ο Αλάμπα πέρασε στο κέντρο της άμυνας και η ταχύτητα του σε συνδυασμό με την δυνατότητά του να βγάζει σωστά τη μπάλα από την άμυνα, παρέχει μεγάλη ασφάλεια στην ανασταλτική λειτουργία της Μπάγερν. Οι Βαυαροί μόλις πριν μερικούς μήνες ήθελαν να τον πωλήσουν, τώρα με εισήγηση του Φλικ είναι έτοιμοι να του προσφέρουν συμβόλαιο 15 εκατ ευρώ ετησίως για να τον ανανεώσουν. Μόλις ο Ερναντές μπει στο βασικό σχήμα στη θέση του Μπόατενγκ ή ο Ζούλε, τότε η ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του Χανς Φλικ θα γίνει ακόμη καλύτερη, σε συνδυασμό και με την παρουσία του εξαιρετικού Παβάρ στο δεξί άκρο της άμυνας, στο οποίο παίζει καλύτερα από το κέντρο αυτής.

Το ντόμινο με την παρουσία του Παβάρ στο δεξί άκρο της άμυνας... έστειλε τον Κίμιχ στον άξονα της μεσαίας γραμμής και αυτή η μετακίνηση απογειώνει την Μπάγερν, η οποία δεν έχει άλλον παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Κίμιχ για τη μεσαία γραμμή της. Ολες αυτές οι αλλαγές και φυσικά η παρουσία του Μίλερ στη μοναδική θέση που μπορεί να παίξει, σε αυτή πίσω από τον σέντερ φορ και όχι στα άκρα της επίθεσης, έχουν αλλάξει τη δυναμική της ομάδας του Χάνσι Φλικ, ο οποίος μόνο σε βελτίωση μπορεί να προσδοκά με την επιστροφή του Αλκάνταρα, του Ζούλε και του Ερναντές.

Η Μπάγερν με αυτές τις εσωτερικές μετακινήσεις αυξάνει σημαντικά και τα γκολ της διότι στην ενδεκάδα της έχει πλέον τόσο στη μεσαία γραμμή, όσο και στην επίθεση δεινούς σκόρερ για την θέση τους. Τα δύο κεντρικά χαφ ο Κίμιχ και ο Γκορέτσκα έχουν εύκολα το γκολ και πατούν (ειδικά ο Γκορέτσκα) πολύ συχνά στο αντίπαλο “κουτί”. Ο Μίλερ που παίζει πίσω από τον φορ σκοράρει επίσης συχνά, όπως και οι Κομάν (πρέπει να βελτιώσει τα τελειώματά του) και Γκνάμπρι, οι οποίοι αγωνίζονται στα άκρα και φυσικά ο “Λέβα”. Είναι τεράστιο πλεονέκτημα για μία ομάδα να έχουν εύκολο το γκολ όλοι οι παίκτες από τη μέση και μπρος και μεγάλος πονοκέφαλος για τον αντίπαλο προπονητή. Η Ντόρτμουντ έχασε το ντέρμπι και το πρωτάθλημα από τον Κίμιχ, ο οποίος πέτυχε ένα υπέροχο γκολ και κανείς δεν παραξενεύτηκε που ο αμυντικός χαφ της Μπάγερν έβαλε τέτοιο γκολ.

Η Μπάγερν έχει λύσεις, με εξαίρεση τη θέση του φορ, όπου κανείς δεν μπορεί να καλύψει το κενό του Λεβαντόφσκι. Για τα άκρα της επίθεσης εκτός από τους Κομάν και Γκνάμπρι υπάρχει ο Πέρισιτς για την μεσαία γραμμή εκτός από τον Τιάγκο που επιστρέφει υπάρχει και και ο Κοουτίνιο (ακόμη εκεί είναι) και με τον Νόιερ να έχει εδώ και μήνες βρει ξανά τη φόρμα του, η Μπάγερν δεν μοιάζει απλώς το ακλόνητο φαβορί για τον όγδοο σερί τίτλο στη Γερμανία ή για το νταμπλ εντός των συνόρων, αλλά ακόμη και το τρεμπλ.

Με τη νίκη της με 3-0 στο Λόνδινο επί της Τσέλσι έχει ήδη προκριθεί στα προημιτελικά και στα μάτια μου αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μεγαλύτερο φαβορί από αυτήν για την κατάκτηση και του Τσάμπιονς Λιγκ. Με τη διαφορά ότι όπως όλοι γνωρίζουμε αυτή η διοργάνωση είναι πάντα η διοργάνωση της μιας βραδιάς και ποτέ δεν ξέρεις. Αλλά η Μπάγερν εκτός από τη φανέλα, έχει πλέον και την ομάδα και την ψυχολογία για να κατακτήσει το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Επιπλέον, ίσως να έχει και την πιο... ομαλή επιστροφή στην κανονικότητα στην μετά κορονοϊού εποχή στο ποδόσφαιρο, κάτι που δεν ισχύει ας πούμε για την Παρί που θα είναι για τέσσερις πέντε μήνες χωρίς αγώνες ή για την Μπαρτσελόνα και την Μάντσεστερ Σίτι, οι οποίες θα είναι ασφαλώς πιο επιβαρυμένες αφού ακόμη δεν έχουν επιστρέψει στην αγωνιστική δράση...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.