Χόφενχαϊμ – Κολωνία 3-1: Λύτρωση μετά από... 116 ημέρες! (vid)

Gazzetta team
Χόφενχαϊμ – Κολωνία 3-1: Λύτρωση μετά από... 116 ημέρες! (vid)

bet365

Η Χόφενχαϊμ πανηγύρισε την πρώτη της νίκη μετά την 1η Φεβρουαρίου και παραμένει στο κόλπο της «ευρωπαϊκής» εξάδας.

Ήταν 1η Φεβρουαρίου, όταν η Χόφενχαϊμ νικούσε 2-1 την Μπάγερ Λεβερκούζεν στο γήπεδό της. Έκτοτε, πέρασαν 116 ημέρες, εφτά αγώνες χωρίς νίκη (τέσσερις ήττες – τρεις ισοπαλίες) και δίμηνη διακοπή λόγω κορονοϊού, προκειμένου η ομάδα του Άλφρεντ Σρόιντερ να πανηγυρίσει ξανά «τρίποντο», εις βάρος αυτή την φορά της μαχητικής Κολωνίας (3-1).

Μια νίκη, μάλιστα, που της επιτρέπει να παραμένει στο κόλπο της πρώτης εξάδας και του εισιτηρίου για το Europa League, αφού απέχει μόλις τρεις βαθμούς από την έκτη Βόλφσμπουργκ. Η Κολωνία, από την άλλη, παραμένει στην μέση της βαθμολογίας, χωρίς κάποιον ιδιαίτερο στόχο από εδώ και πέρα.

Ανώτεροι οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο, ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς (11'), όταν μετά από συνδυασμό των Χίμπνερ και Μπρούουν Λάρσεν, η μπάλα έφτασε στον Κριστόφ Μπάουμγκαρτνερ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, ο ίδιος ποδοσφαιριστής πέτυχε ένα «γκολ» που δεν ανέβηκε στο σκορ, αλλά ήταν εξίσου σημαντικό για την εξέλιξη του αγώνα. Ένα πολύ σκληρό φάουλ του Σεμπάστιαν Μπρονόβ στην γάμπα του Μπάουμγκαρτνερ επέφερε την αποβολή του αμυντικού της Κολωνίας, έστω και αν ο Φέλιξ Μπριχ χρειάστηκε την βοήθεια του VAR.

Η Χόφενχαϊμ, με παίκτη παραπάνω πλέον, ήλεγχε τον ρυθμό και, μάλιστα, πέτυχε δεύτερο γκολ με τον Μπάουμγκαρτνερ (42'), το οποίο όμως ακυρώθηκε, επειδή ο δημιουργός Μουνάς Νταμπούρ πιθανότατα ήταν οφσάιντ.

Η ομάδα του Άλφρεντ Σρόιντερ μπήκε «φουριόζα» στο δεύτερο μέρος και μέσα σε τρία λεπτά είχε «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη, με κεφαλιά του Μπαουμγκάρτνερ (46') και πλασέ του Στίβεν Τσούμπερ (48'), κόντρα σε μια αδύναμη να αντιδράσει Κολωνία.

Η αποβολή του αρχηγού των γηπεδούχων, Μπέντζαμιν Χίμπνερ (51'), αλλά και το γκολ του Φλόριαν Κάιντς (60'), αφύπνισαν τους Τράγους, οι οποίοι βγήκαν στην επίθεση και έχασαν μια τεράστια ευκαιρία για να μπουν ξανά στο ματς, όταν ο Μαρκ Ουτ έχασε πέναλτι για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική (77'), με τον Όλιβερ Μπάουμαν να αποκρούει το σουτ.

Χόφενχαϊμ (Άλφρεντ Σρόιντερ): Μπάουμαν – Καντέραμπεκ, Πος, Χίμπνερ, Τσούμπερ – Γκρίλιτς (46' Ρούντι), Σαμασέκου, Μπαουμγκάρτνερ (77' Γκάιγκερ) – Σκοβ, Μπρούουν Λάρσεν (52' Νόρντβεϊτ), Νταμπούρ (58' Μπεμπού).

Κολωνία (Μάρκους Γκίνστολ): Χορν – Εχιζίμπουε (32' Μερέ), Μπορνάουβ, Λάιστνερ, Σμιτς (82' Μοντέστ) – Ρεχμπετσάι, Σκίρι, Ντρέξλερ, Ουτ (82' Έκτορ), Γιάκομπς – Κόρδοβα (82' Τερόντε).

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα