Έρλινγκ Χάαλαντ: Η ηρεμία του πριν την «καταιγίδα» (vids)

Έρλινγκ Χάαλαντ: Η ηρεμία του πριν την «καταιγίδα» (vids)

Έρλινγκ Χάαλαντ: Η ηρεμία του πριν την «καταιγίδα» (vids)

bet365

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ ήταν άφαντος στη νίκη (2-0) της Μπορούσια Ντόρτμουντ απέναντι στην Βόλφσμπουργκ, οι συμπαίκτες του ήταν εκείνοι που έκαναν τη δουλειά και οι Βεστφαλοί θα θέλουν αυτό να ερμηνευτεί ως η ηρεμία του Νορβηγού πριν τον... τυφώνα στο Klassiker.

Der Klassiker με ενισχυμένες αποδόσεις, Novi Specials και προσφορά* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο νεαρός επιθετικός που έχει προκαλέσει τρομερή αίσθηση και η σεζόν 2019-2020 είναι μαγική για εκείνον παρά την δίμηνη αναβολή της ποδοσφαιρικής δράσης λόγω του κορονοϊού, έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την Μπάγερν Μονάχου σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι, όντας μέλος της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Στο πρώτο μισό της αγωνιστικής περιόδου έπαιξε μεγάλα παιχνίδια με τη Λίβερπουλ στο Champions League ως κομμάτι της Ζάλτσμπουργκ κι αφού έκανε την Ευρώπη ν' ασχολείται μαζί του με όσα κατάφερνε μέσα στο γήπεδο, πήρε την απόφαση να μεταπηδήσει τον Ιανουάριο στο Signal Iduna Park. Εκεί από την πρώτη στιγμή έκανε τρομερά πράγματα και το σημερινό ντέρμπι με τους Βαυαρούς είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για εκείνον να κοντραριστεί με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι για τον τίτλο του πιο δεινού εκτελεστή ανάμεσά τους, στην πρώτη τους μεγάλη συνάντηση.

Τη στιγμή που ο Πολωνός παραμένει «καυτός» και έχει φτάσει να μετράει συμμετοχή σε 47 γκολ σε συλλογικό επίπεδο τη φετινή ποδοσφαιρική χρονιά, έχοντας σκοράρει 42 φορές σε όλες τις διοργανώσεις και μοιράζοντας 5 ασίστ, ο Χάαλαντ ξεκίνησε στην Ντόρτμουντ όπως ακριβώς είχε αφήσει την Ζάλτσμπουργκ. Από την πρώτη του συμμετοχή άρχισε την απόσβεση, έχει ερωτική σχέση με τα δίχτυα και μάλιστα «χτυπάει» πάντα στην πρώτη ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί για τελική στον στόχο!

Ο Χάαλαντ είχε 10 τέρματα σε έξι παρουσίες στο αρχικό σχήμα της νέας του ομάδας στην Bundesliga σε αυτό το δεύτερο μισό του φετινού πρωταθλήματος, όντας εκείνος που στο πρόσφατο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ με την επανέναρξη της Bundesliga, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει την αρχή και να φτάσει η Ντόρτμουντ στο επιβλητικό 4-0.

Έπειτα από την εμφάνισή του στο ματς με τους «βασιλικούς μπλε», ήρθε μια πολύ κακή εμφάνιση κόντρα στη Βόλφσμπουργκ το περασμένο Σάββατο.

Σε 90 λεπτά αγώνα, όχι μονάχα δεν είχε γκολ, αλλά ούτε καν τελική προσπάθεια! Είχε μόλις 29 επαφές με τη μπάλα, δηλαδή +1 από τον τερματοφύλακά του, Ρόμαν Μπούρκι, ενώ, έχασε τις περισσότερες μονομαχίες στις οποίες συμμετείχε και απώλεσε την κατοχή της μπάλας 9 φορές.

Έλειπε η εκρηκτικότητα, η δύναμη του σώματος, οι ενέργειες με τις οποίες θα ταλαιπωρούσε τους αμυντικούς ή τουλάχιστον θα τους έκανε να σκέφτονται ότι υπάρχει μια μόνιμη απειλή για την εστία της ομάδας τους.

Βέβαια, έχει μια μικρή... συμμετοχή στο πρώτο γκολ που πέτυχε ο Γκερέιρο απέναντι στους «λύκους», απλά ήταν «τσαφ» και όχι πλασέ, αλλά αυτό ευνόησε τον Ισπανό που ερχόταν απ΄λο αριστερά για να σκοράρει.

Μετά το χατ-τρικ στην πρεμιέρα του στην Bundesliga, στο εκπληκτικό 5-3 στην έδρα της Άουγκσμπουργκ στις 18 Ιανουαρίου, ακολούθησαν 2 γκολ απέναντι στην Κολωνία, άλλα τόσα κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου και από ένα απέναντι σε Άιντραχτ και Βέρντερ πριν την πανδημία και φυσικά το ένα γκολ στο ντέρμπι με τη Σάλκε.

Σε όλα αυτά τα παιχνίδια, κατάφερνε να βρει στόχο σε κάθε πρώτη του τελική προσπάθεια προς τον αντίπαλο στόχο και μάλιστα, έχει καταφέρει να βρει σχεδόν κάθε σημείο των διχτυών της εστίας!

Θυμηθείτε όλα τα γκολ του με τη φανέλα της Ντόρτμουντ λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι με την Μπάγερν:

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα