Μπάγερν - Λειψία 2-1: Ανάσα με λυτρωτή Κέιν και επιστροφή στο κυνήγι!

Νίκος Κικίδης
Κέιν

bet365

Ο Χάρι Κέιν μίλησε στο φινάλε για τη Μπάγερν και με γκολ στο 90+1΄της χάρισε ένα κομβικό τρίποντο με 2-1 επί της Λειψίας για να διατηρήσει ζωντανές τις (ελάχιστες) ελπίδες τίτλου.

Το κακό τελικά δεν... τρίτωσε για τη Μπάγερν. Προερχόμενη από δυο σερί ήττες που την είχαν εκτροχιάσει από το κυνήγι του τίτλου, η ομάδα του Μονάχου τα χρειάστηκε κόντρα στη Λειψία, φλέρταρε με ακόμα μια απώλεια βαθμών, αλλά στο τέλος ο Κέιν της πέταξε σωσίβιο σωτηρίας. Με τον Άγγλο να σκοράρει δυο φορές και να υπογράφει το ματς με λυτρωτικό γκολ στο 90+1΄, οι Βαυαροί λύγισαν 2-1 τη Λειψία και παρέμειναν στο -8 από την καλπάζουσα προς τον τίτλο Λεβερκούζεν.

Όσο ζει άλλωστε, η Μπάγερν ελπίζει κι αυτό ακριβώς το μότο προσπάθησε να εφαρμόσει κι απέναντι στους Ταύρους της Λειψίας. Με εξαίρεση ωστόσο μια κεφαλιά του Κέιν στο 5΄που δεν δυσκόλεψε τον Μπάσβιτς, οι γηπεδούχοι αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα στην παραγωγή φάσεων στο πρώτο μέρος και μοιραία παράμειναν στο μηδέν.
Μετά την ανάπαυλα ωστόσο η Λειψία έκανε το λάθος να τους... ταρακουνήσει στο 53΄με άστοχη προσπάθεια του Σιμάκαν και τρία λεπτά αργότερα η Μπάγερν έκανε τη ζημιά.

Έπειτα από έξυπνη πάσα του Μουσιάλα, ο Κέιν βρέθηκε σε θέση βολής και με τρομερό τελείωμα στη γωνία άνοιξε το σκορ. Παρόλα αυτά οι Ταύροι δεν υποχώρησαν στο γήπεδο, προειδοποίησαν με σουτ του Σέσκο που έδιωξε ο Νόιερ (62΄) και στο 70΄ ο ίδιος παίκτης με σουτ που κόντραρε ξεγέλασε τον Γερμανό γκολκίπερ για το 1-1. Όλα μύριζαν... γκέλα στο Μόναχο, αλλά ας όψεται ο Κέιν!

Στο 90+1΄κι έπειτα από γύρισμα του Τσούπο Μότινγκ στην περιοχή, ο Άγγλος έπιασε μονοκόμματο σουτ στη γωνία και κλείδωσε το ματς για τη Μπάγερν που διατήρησε τη διαφορά από την κορυφή σε μονοψήφιο επίπεδο, διατηρώντας ακέραιες τις (λιγοστές) ελπίδες για τον τίτλο.

Μπάγερν Μονάχου (Τόμας Τούχελ): Νόιερ, Κίμιχ, Ντε Λιχτ, Ντάιερ, Γκερέιρο, Πάβλοβιτς (81΄Κιμ), Γκορέτσκα, Μουσιάλα (84΄Τσούπο Μότινγκ), Σανέ (65΄Τελ), Μίλερ (65΄Λάιμερ), Κέιν

Λειψία (Μάρκο Ρόζε): Μπλάσβιτς, Χένρικς, Σιμάκαν, Ορμπάν, Ράουμ (90+2΄Λουκέμπα), Χαϊνταρά (74΄Καμπλ), Σλάγκερ, Όλμο, Σιμόνς (87΄Ελμάς), Οπεντά (73΄Πόουλσεν), Σέσκο (90+2΄Μπαουμγκάρτνερ)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα