Λειψία - Λεβερκούζεν 2-3: Διπλό πρωταθλήτριας με buzzer-beater στο 90+1΄

Νίκος Κικίδης
leverkusen

bet365

Μια εβδομάδα μετά την απόδραση στο... παρά ένα από το Άουγκσμπουργκ, η Λεβερκούζεν το έκανε ξανά με διπλό ανατροπής στην έδρα της Λειψίας (2-3) στο 90+1΄!

Ακόμα και στις δύσκολες βραδιές βρίσκει κάθε φορά τον τρόπο να δραπετεύει! Η Λεβερκούζεν φροντίζει να υπενθυμίζει πως θα κάνει τα πάντα για να κατακτήσει αυτό το πρωτάθλημα, με τη Λειψία να το αντιλαμβάνεται από πρώτο χέρι... Μια εβδομάδα μετά την απόδραση από το Άουγκσμπουργκ με γκολ στις καθυστερήσεις, οι Ασπιρίνερς το έκαναν ξανά και με υπογραφή του Χινκάπιε στο 90+1΄έφυγαν με το διπλό (2-3) που τους έστειλε προσωρινά στο +7 από τη Μπάγερν (με δυο ματς περισσότερα).

Από την αρχή του αγώνα πάντως οι γηπεδούχοι φρόντισαν να δείξουν πως δεν πρόκειται να κάνουν εύκολο το έργο για την ομάδα του Αλόνσο. Μόλις στο 7΄άλλωστε ο αναγεννημένος Τσάβι Σιμόνς βρήκε δίχτυα για το 1-0, ένα προβάδισμα που η Λειψία φρόντισε να διατηρήσει ανέγγιχτο μέχρι το ημίχρονο.

Με το... καλησπέρα του β΄μέρους ωστόσο η Λεβερκούζεν ανασυγκροτήθηκε και ισοφάρισε στο 47΄με τον Τέγια, ο οποίος σκόραρε σε κενή εστία μετά από παράλληλη μπαλιά του Γκριμάλδο. Εννιά λεπτά αργότερα ωστόσο η Λειψία χτύπησε ξανά και σκόραρε με τον Οπεντά έπειτα από αστραπιαία αντεπίθεση για το 2-1. Στο 63΄ο Τα πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι για την ισοφάριση, με τη Λεβερκούζεν να βρίσκει το γκολ της νίκης ξανά από στημένη μπάλα.

Στο 90+1΄ο Γκριμάλδο εκτέλεσε το κόρνερ, η άμυνα της Λειψίας αδράνησε και ο Χινκάπιε με προβολή ολοκλήρωσε την ανατροπή που γέμισε στο... φουλ το ντεπόζιτο της Λεβερκούζεν ενόψει της συνέχειας της Bundesliga.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα