Ο Θωμάς Καστανάρας συστήθηκε στη Bundesliga και το ερωτηματικό για το εθνόσημο παραμένει (vids)

Νότης Χάλαρης
Ο Θωμάς Καστανάρας συστήθηκε στη Bundesliga και το ερωτηματικό για το εθνόσημο παραμένει (vids)

bet365

Η ελληνική αύρα του Ντίνου Μαυροπάνου στη Στουτγκάρδη έχει πλέον και παρτενέρ. Ο Θωμάς Καστανάρας έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα και το Gazzetta ξεδιπλώνει το κουβάρι της ιστορίας του 19χρονου ταλέντου.

«Ο Καστανάρας είναι απόλυτα συγκεντρωμένος. Ένα αγόρι που νομίζουμε ότι είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Βρέθηκε σε σταυροδρόμια, αλλά συνέχισε να παλεύει με ψύχραιμη νοοτροπία». Πόσο πιο... μελωδικά μπορούν να ακουστούν στ' αυτιά του Θωμά Καστανάρα, τα λόγια του Σβεν Μίσλιντατ.

Πρόκειται για τον αθλητικό διευθυντή της Στουτγκάρδης που επέλεξε τον Ντίνο Μαυροπάνο και άλλα διαμαντάκια και τώρα υμνείται από τους οπαδούς του γερμανικού συλλόγου. Ο Έλληνας στόπερ δεν είναι, πλέον, ο μόνος που θα μοιράζει το ελληνικό στοιχείο στο κλαμπ.

Κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης η ήττα με 3-1 συνδυάστηκε με μία νέα... λάμψη στον σύλλογο. Ο Θωμάς Καστανάρας έκανε το επίσημο ντεμπούτο του σε ηλικία 19 ετών και το Gazzetta αρπάζει την ευκαιρία να σας συστήσει το παιδί-θαύμα του γερμανικού συλλόγου με τις ελληνικές ρίζες.

Από πιτσιρικάς στη Στουτγκάρδη...

2012. Η χρονιά που η Στουτγκάρδη ξεχωρίζει από τις ακαδημίες της Βεμπλίνγκεν ένα διαμάντι ηλικίας μόλις εννιά ετών που διακρίνεται για τις εμφανίσεις και το ταλέντο του. Το όνομά, Θωμάς Καστανάρας. Ένα παιδί που γεννήθηκε στη Γερμανία αλλά έχει άμεση σχέση με την Ελλάδα, το οποίο κάνει... παπάδες στην κορυφή της επίθεσης.

Δέκα χρόνια μετά, το όνειρο αυτού του αγοριού γίνεται πραγματικότητα μπροστά στον φωτεινό πίνακα του 4ου βοηθού στο ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Το νούμερο «2» αφήνει τη θέση του στο νούμερο «39». Εκείνο που Ελληνογερμανού φορ. Μέσα σ' αυτό το διάστημα έγιναν πολλά και η εξέλιξη ξεπέρασε κάθε φιλοδοξία που υπήρχε για τον ίδιο.

Η ραγδαία εξέλιξη στην Κ17

Η πορεία του ταλαντούχου επιθετικού ήταν... φυσιολογική στα πρώτα χρόνια του. Σταθερή απόδοση αλλά όχι το κάτι... τρελό που θα τον έκανε να ονειρεύεται γρήγορα την πρώτη ομάδα. Μέχρι τη σεζόν 2019/20. Έχοντας προωθηθεί στην Κ17 του συλλόγου ο Καστανάρας σαρώνει τα πάντα ως επιθετικός. Στο φινάλε της, ο 16χρονος φορ πετυχαίνει σε 13 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Η δεινότητα με την οποία σκοράρει... σοκάρει τους πάντες στο γερμανικό κλαμπ. Κατευθείαν προβιβάζεται στο τμήμα της Κ19 ώστε να φανεί αν μπορεί να ανταπεξέλθει. Δύο χρόνια μετά, έρχεται η στιγμή να πάρει το... βραβείο του. Τα 30 γκολ σε 26 ματς (!) και ο τίτλος του πρωταθλητή στην Κ20 του προσφέρουν επαγγελματικό συμβόλαιο με τον γερμανικό σύλλογο και ανεβαίνει στην πρώτη ομάδα για προπονήσεις.

Στο πλάι του έχει τον Ντίνο Μαυροπάνο, ο οποίος του έμαθε τα... μυστικά της Bundesliga ως βασικότατο στέλεχος της Στουτγκάρδης. Ήδη στη φετινή σεζόν, πριν το επίσημο ντεμπούτο του, είχε ένα τέρμα στα δύο πρώτα ματς με την δεύτερη ομάδα.

Το κομμάτι της Εθνικής και η πρώτη κλήση στη Γερμανία!

Η άμεση σύνδεση που έχει ο Θωμάς Καστανάρας με την Ελλάδα, του δίνει την δυνατότητα να επιλέξει με ποιο εθνόσημο θα αγωνιστεί. Το όνομά του είχε μπει στις αποστολές τόσο για την Εθνική Ελλάδας Κ17 όσο και για την αντίστοιχη της Κ19.

Μάλιστα, συνολικά έπαιξε δέκα ματς με το εθνόσημο (πέντε και πέντε αντίστοιχα) χωρίς όμως να βρει δίχτυα αλλά κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Ωστόσο, παρά το παραπάνω γεγονός, ήρθε η σειρά και της Γερμανίας! Συγκεκριμένα, ο Καστανάρας κλήθηκε πρόσφατα για πρώτη φορά στην Εθνική Γερμανίας για να αγωνιστεί στο τμήμα της Κ20. Δεν είναι σίγουρο αν θα τον δούμε με το εθνόσημο των πάντσερ, ωστόσο η κλήση του δείχνει ότι οι Γερμανοί θέλουν (τουλάχιστον) να τον δουν και να τον αξιολογήσουν σε υψηλότερο επίπεδο.

Η κατάληξη της ιστορίας; Αγνωστη! Η Ελλάδα μπορεί να καμαρώνει για τον Καστανάρα, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο αν θα φορέσει και το εθνόσημο με την Εθνική Ανδρών. Ολα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξή του. Διότι αν προοδεύσει τόσο πολύ ώστε να κληθεί και στη Mannschaft... η απάντηση στο δίλημμά του δεν θα είναι εύκολη.

@Photo credits: Instagram
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα