Ούβε Ζέελερ: Πέθανε ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου σε ηλικία 85 ετών

Newsroom
Ούβε Ζέελερ: Πέθανε ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου σε ηλικία 85 ετών

bet365

Θλίψη στο γερμανικό ποδόσφαιρο, καθώς ο εμβληματικός φορ της Δυτικής Γερμανίας και του Αμβούργου, Ούβε Ζέελερ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Στο πένθος βυθίστηκε το γερμανικό ποδόσφαιρο μετά τον χαμό του θρυλικού Ούβε Ζέελερ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 85 ετών σύμφωνα με την «Bild».

Ο εμβληματικός στράικερ του Αμβούργου καθώς και της εθνικής Δυτικής Γερμανίας «έφυγε» από τη ζωή ήρεμα, περιτριγυρισμένος από τα οικογενειακά του πρόσωπα. Το 2020 είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στη λεκάνη, γεγονός που επιδείνωσε την κατάσταση της υγείας του.

Πρόκειται για μία από τις «σημαίες» του γερμανικού ποδοσφαίρου, ο οποίος κατέγραψε 43 γκολ σε 72 εμφανίσεις με τη Δυτική Γερμανία και πάνω από 400 γκολ με το Αμβούργο από το 1953 ως το 1972.

Με τη Δυτική Γερμανία συμμετείχε σε τέσσερα Μουντιάλ (1958, 1962, 1966, 1970) κι έφτασε μέχρι τον τελικό το 1966. Μετά το πέρας της ποδοσφαιρικής του καριέρας διετέλεσε και πρόεδρος του Αμβούργου, έξω από το γήπεδο του οποίου είναι στημένο μέχρι σήμερα το άγαλμα από το δεξί πόδι του, με το οποίο «πυροβολούσε» κατά ριπάς.

@Photo credits: INTIME
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα