Σάντιο Μανέ: Προθυμοποιήθηκε να αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση θανάτου του για να παίξει με την Σενεγάλη

Newsroom
Σάντιο Μανέ: Προθυμοποιήθηκε να αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση θανάτου του για να παίξει με την Σενεγάλη

bet365

Ο μέχρι πρότινος αστέρας της Λίβερπουλ αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι προσφέρθηκε εθελοντικά να υπογράψει συμβόλαιο στο οποίο θα αναλάμβανε πλήρως την ευθύνη για ό,τι του συνέβαινε μετά τον τραυματισμό του κατά τη διάρκεια του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Ο Μανέ υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι κατά τη νίκη της Εθνικής Σενεγάλης με 1-0 κόντρα στο Πράσινο Ακρωτήρι στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής και χρειάστηκε να αντικατασταθεί μετά από σύγκρουση με τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Η εθνική του κέρδισε το παιχνίδι και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ωστόσο ο Μανέ ήταν εξαιρετικά αμφίβολος για το παιχνίδι αφού είχε διαγνωστεί με διάσειση.

Η Λίβερπουλ έγραψε στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σενεγάλης για να διασφαλίσει ότι ο εξτρέμ της θα ξεκουραστεί για πέντε ημέρες, που σημαίνει ότι θα έχανε τους προημιτελικούς - αλλά ο αρχηγός της Σενεγάλης είχε άλλο σχέδιο στο μυαλό του. Σε συνέντευξή του στο Pro Direct Soccer France, ο άσος της Μπάγερν Μονάχου πλέον, αποκάλυψε ότι ήταν τόσο αποφασισμένος να παίξει, που ήταν διατεθειμένος να ρισκάρει τη ζωή του.

«Όταν τραυματίστηκα απέναντι στο Πράσινο Ακρωτήρι και έπαθα διάσειση, δεν μίλησα ποτέ για αυτό εκείνη την ημέρα. Η Λίβερπουλ άσκησε πίεση στην ομοσπονδία και έγραψε ένα γράμμα στη FIFA ότι χρειαζόμουν τουλάχιστον πέντε μέρες ξεκούραση, έτσι θα έχανα τους προημιτελικούς. Ο γιατρός της εθνικής μας ομάδας έπρεπε επίσης να ακολουθήσει αυτούς τους κανόνες. Όταν μου το είπαν αυτό, τηλεφώνησα στον προπονητή και του είπα "Ο γιατρός δεν θέλει να παίξω, αλλά πρέπει να με βάλεις στην αρχική 11άδα". Αν πεθάνω, πρέπει να πουν ότι είναι δικό μου λάθος», τόνισε συγκεκριμένα.

Στη συνέχεια ο Μανέ πρόσθεσε: «Πήρα τηλέφωνο τον πρόεδρο της ομοσπονδίας και του είπα ότι πρέπει να κάνουμε μια συνάντηση γιατί πρέπει να παίξω. Θα μπορούσα να δώσω τη ζωή μου. Ξέρω ότι δεν πρέπει να παίξω, αλλά ας έχουμε ένα συμβόλαιο. Θα είναι δική μου ευθύνη, θα υπογράψω. "Αν πεθάνω, πρέπει να πουν ότι είναι δικό μου λάθος. Κανείς δεν φταίει. Αλλά μου είπαν "Σαντιό, δεν μπορείς να παίξεις", κι επέμεινα "όχι, όχι, δεν υπάρχει περίπτωση". Ήταν γύρω στη 01.00 ή 2.00, όλοι πανικοβλήθηκαν και είπα "Κόουτς, ξέρω ότι φοβάσαι ακόμα και εσύ. Απλώς γράψε ένα γράμμα που να λέει ότι έπαιξα οικειοθελώς σε περίπτωση που πεθάνω ή οτιδήποτε συμβεί"»

«Ο γιατρός είπε "Εντάξει, ας κάνουμε μια ακτινογραφία το πρωί, την ημέρα του αγώνα. Το πρωί, κάναμε την ακτινογραφία το στείλαμε στη Συνομοσπονδία Αφρικανικού Ποδοσφαίρου, έλεγξαν με τον γιατρό, δεν υπήρχε τίποτα, οπότε ο γιατρός είπε «Εντάξει, μπορείς να παίξεις», γιατί θα ήταν περίπλοκο να με δει να υπογράφω ένα χαρτί και για αυτόν. Δόξα τω Θεώ όλα πήγαν καλά».

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα