Bundesliga: «Εκδικήθηκε» τη Λειψία η Ουνιόν, «χαμός» για την τετράδα στο φινάλε (vid)

Newsroom
Bundesliga: «Εκδικήθηκε» τη Λειψία η Ουνιόν, «χαμός» για την τετράδα στο φινάλε (vid)

bet365

Η Ουνιόν Βερολίνου ανέτρεψε το ματς κόντρα στη Λειψία μέσα σε τρία λεπτά στο φινάλε (86', 89') και πήρε «εκδίκηση» από τη Λειψία για τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Κυπέλλου (1-2), βάζοντας... φωτιά στη «μάχη» της τετράδας. Σε απόσταση πέντε βαθμών τέσσερις ομάδες, με τρία ματς να απομένουν.

«Τρελή» απόδραση της Ουνιόν Βερολίνου από την έδρα της Λειψίας! Λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό της από τα ημιτελικά του Κυπέλλου στο ίδιο γήπεδο με γκολ στο 90+2', οι πρωτευουσιάνοι πήραν «εκδίκηση» από τους Ταύρους χάρη σε δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο!

Η Λειψία προηγήθηκε με τον Πόουλσεν δευτερόλεπτα από την έναρξη του δεύτερου μέρους και έδειχνε πως θα κρατήσει μέχρι τέλους το τρίποντο που θα της εξασφάλιζε κατά μεγάλο βαθμό την τετράδα. Ωστόσο, η Ουνιόν έκανε το «μπαμ» στο φινάλε, με τον Μίχελ να ισοφαρίζει στο 86' και τρία λεπτά αργότερα να μοιράζει την ασίστ στον Μπέρενς για την απόλυτη ανατροπή!

Χ-αράμισε τη σπουδαία ανατροπή η Φράιμπουργκ

Η Φράιμπουργκ ήταν μια… ανάσα από το να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο το στραβοπάτημα της Λειψίας και να την πιάσει στην τετράδα. Ωστόσο, «πληγώθηκε» στο 90+3’ από τη Γκλάντμπαχ, έχοντας προηγουμένως επιστρέψει από το 0-2 σε 3-2 μέσα ένα μισάωρο στο δεύτερο ημίχρονο! Οι Αετοί του Κρίστιαν Στράιχ, λίγες ημέρες μετά την ιστορική τους πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, βρέθηκαν στα «σχοινιά», καθώς τα Πουλάρια πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων στο πρώτο τέταρτο (3’ ο Μπενσεμπαϊνί με πέναλτι, 13’ Εμπολό). Ωστόσο, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου άλλαξε πρόσωπο προς το καλύτερο, μείωσε αρχικά με πέναλτι του Γκρίφο και στο 61’ ισοφάρισε χάρη σε γκολ του Γκούντερ. Το γκολ της απόλυτης ανατροπής πέτυχε ο Λίνχαρτ στο 80’, βάζοντας «φωτιά» στις εξέδρες του «Europa-Park», αλλά δεν ήταν αρκετό για τη νίκη καθώς ο Στιντλ έσωσε την παρτίδα για τους φιλοξενούμενους στις καθυστερήσεις. Έτσι, η Φράιμπουργκ έμεινε 5η, αλλά σε απόσταση βολής τόσο από Λειψία (-2) όσο κι από Λεβερκούζεν (-3), με την Ουνιόν Βερολίνου να είναι επίσης στο κόλπο από την 6η θέση (50 βαθμοί).

Υποβιβάστηκε και μαθηματικά η Γκρόιτερ

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν επικράτησε στο «ρελαντί» με 4-1 στην έδρα της ουραγού, Γκρόιτερ Φιρτ και «σφράγισε» τον υποβιβασμό της στην Bundesliga 2. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5' με τον Βίλεμς, όμως οι «Ασπιρίνες» χρειάστηκαν μόλις τρία λεπτά για να ισοφαρίσουμε τον αρχισκόρερ τους, Πάτρικ Σικ και στο 18' έκαναν την ανατροπή με τον Αζμούν. Στο 58' ο Παουλίνιο σκόραρε το τρίτο γκολ για τους φιλοξενούμενους και στο 84' ο Παλάσιος διαμόρφωσε το τελικό 1-4. Η Γκρόιτερ σε 31 παιχνίδια έχει μαζέψει 17 βαθμούς, ενώ η τρίτη Λεβερκούζεν έχει 55, έναν περισσότερο από την τέταρτη Λειψία.

«Όρθια» στη Φρανκφούρτη η Χόφενχαϊμ

Στη Φρανκφούρτη ούτε η Άιντραχτ ούτε η Χόφενχαϊμ κατάφεραν να επιστρέψουν στις νίκες στη Bundesliga, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2. Oι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 12' με το αυτογκόλ του Εντικά, όμως ο Γάλλος αμυντικός εξιλεώθηκε στο 32' και έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Εντικά ήταν ο δημιουργός στο γκολ του Καμάντα στο 66', με το οποίο οι «Αετοί» πέρασαν μπροστά στο σκορ, όμως η Xόφενχαϊμ έσωσε τον βαθμό στο 78' με το γκολ του Ρούτερ. Η ένατη Άιντραχτ τρέχει σερί πέντε αγωνιστικών χωρίς νίκη (τρεις ισοπαλίες - δυο ήττες), ενώ η όγδοη Χόφενχαϊμ έχει να πάρει τρίποντο έδω και έξι ματς (τρεις ισοπαλίες - τρεις ήττες).

Σε τροχιά εξάδας η Κολωνία

Η Κολωνία επικράτησε με 3-1 στην έδρα της κόντρα στην Αρμίνια του βασικού Σεμπάστιαν Βασιλειάδη και παραμένει μια «ανάσα» από την πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα της Bundesliga, καθώς είναι έβδομη και απέχει έναν βαθμό από την έκτη Ουνιόν Βερολίνου (50 έναντι 49). Ο Ουθ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους μόλις στο 3', η Αρμίνια ισοφάρισε προσωρινά στο 33' χάρη στο αυτογκόλ του Χούμπερς, όμως ο Μοντέστ έβαλε εκ νέου μπροστά την ομάδα του στο 43'. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 86' ο Τίλμαν και «σφράγισε» το τρίποντο. Η ομάδα του Μπίλεφελντ παραμένει προτελευταία με 26 βαθμούς, τρεις λιγότερους από τη 17η Χέρτα.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα