Ντόρτμουντ - Μπίλεφελντ 1-0: Συνεχίζει στο κυνήγι της κορυφής

Newsroom
Ντόρτμουντ - Μπίλεφελντ 1-0: Συνεχίζει στο κυνήγι της κορυφής

bet365

H Ντόρτμουντ επικράτησε 1-0 της Μπίλεφελντ εντός έδρας και παρέμεινε στο κόλπο της κορυφής. Επέστρεψε ο Χάαλαντ.

Η Ντόρτμουντ αγχώθηκε κόντρα στη Μπίλεφελντ, ωστόσο επικράτησε 1-0 εντός έδρας και μείωσε στους επτά από την Μπάγερν, έχοντας αγώνα λιγότερο. Το γκολ του Μάριους Βολφ στο 21ο λεπτό ήταν αρκετό για τους γηπεδούχους να πάρουν το τρίποντο. Οι Βεστφαλοί ήταν καλυτεροι, πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες με Μάλνε και Βολφ, ωστόσο δεν μπόρεσαν να πετύχουν κι ένα δεύτερο γκολ. Ο Ζεμπάστιαν Βασιλειάδης αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο για τη Μπίλεφελντ. Στα αξιοσημείωτα, η επιστροφή του Χάαλαντ, αλλά και του Ρέινα. Ο Νορβηγός πήρε θέση στο 63' ήταν κινητικός, αλλά δεν του δόθηκε η ευκαιρία για να βρει δίχτυα.

Έχασε έδαφος και Βιρτς η Λεβερκούζεν

Απότομη προσγείωση για τη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Μετά την ισοπαλία στο Μόναχο απέναντι στη Μπάγερν, οι Ασπιρίνες υπέστησαν εντός έδρας στραπάτσο από κάθε άποψη, αφού ηττήθηκαν με 1-0 από την Κολωνία κι έχασαν τον υπερταλαντούχο Φλόριαν Βιρτς με ρήξη χιαστού. Ο ανερχόμενος Γερμανός σταρ, εκ των κορυφαίων και πιο καθοριστικών παικτών της Μπάγερ τη φετινή σεζόν, έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 28’ κι από την αρχή φάνηκε ότι το πρόβλημά του είναι σοβαρό. Το «σοκ» απ’ ό,τι φάνηκε επηρέασε γενικά τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να φτάσουν στο εύκολο γκολ ελλείψει του επίσης τραυματία, Πάτρικ Σικ και εν τέλει το πλήρωσαν, αφού οι Τράγοι πήραν προβάδισμα στο 67ο λεπτό με τον Σίντλερ και το κράτησαν μέχρι τέλους. Έτσι, η Κολωνία πλησίασε στο -2 από την εξάδα, ενώ η Λεβερκούζεν βλέπει τρεις ομάδες να την έχουν πλησιάσει σε απόσταση βολής (Φράιμπουργκ, Χόφενχαϊμ, Λειψία).

Ανατροπή και «τρέχει» για Ευρώπη η Άιντραχτ

Επιτέλους εντός έδρας νίκη για την Άιντραχτ στο 2022. Έστω και με… ζόρικο τρόπο, όπως της αρέσει, η ομάδα της Φρανκφούρτης πανηγύρισε τρίποντο με ανατροπή κόντρα στη Μπόχουμ των Σταφυλίδη-Λαμπρόπουλου και ροκάνισε τη διαφορά από την πρώτη εξάδα στο -5. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 19’ με κεφαλιά του Πόλτερ από ασίστ του Κώστα Σταφυλίδη (βασικός και στα 90’, στον πάγκο ο Λαμπρόπουλος) και κράτησαν το προβάδισμα μέχρι την ανάπαυλα. Ωστόσο, το ξεκίνημά τους στο δεύτερο μέρος ήταν «καταστροφικό. Δευτερόλεπτα μετά την έναρξή του ο Μάσοβιτς πέτυχε αυτογκόλ και στο 52’ ο Καμάντα σφράγισε την ανατροπή για τους Αετούς, στέλνοντάς τους έτσι στους 37 βαθμούς και το -5 από τη Λειψία.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα