Σκόρερ έξι αστέρων

Σκόρερ έξι αστέρων

Σκόρερ έξι αστέρων

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται κάποια γνωστά ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που σημείωσαν έξι ή περισσότερα τέρματα σε έναν αγώνα.

Λάζλο Κούμπαλα

Μπορεί ο Λιονέλ Μέσι να έχει σπάσει κάθε ρεκόρ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, όμως ο Κούμπαλα αποτελεί διαχρονικά ένα από τα κορυφαία «κανόνια» στην ιστορία του συλλόγου. Ένα από τα επιτεύγματά του (κάτι που δεν έχει καταφέρει ο Μέσι) είναι πως σε ένα παιχνίδι του ισπανικού πρωταθλήματος σημείωσε επτά τέρματα. Στις 10 Φεβρουαρίου του 1952, οι «μπλαουγκράνα» συνέτριψαν με 9-0 τη Σπόρτινγκ Χιχόν και ο Κούμπαλα άφησε... μόνο δύο γκολ να πετύχουν οι συμπαίκτες του. Τα υπόλοιπα αυτός!

kub

Πελέ

Ο «βασιλιάς» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έχει πετύχει σπουδαία επιτεύγματα στην καριέρα του, είτε σε ομαδικό, είτε σε ατομικό επίπεδο. Ο Βραζιλιάνος αστέρας είναι από τους πρώτους σκόρερ όλων των εποχών, με τον ίδιο να αποδεικνύει την ευχέρειά του στο σκοράρισμα σε ένα παιχνίδι με τη Σάντος, τον Απρίλιο του 1964. Ο Πελέ σημείωσε οκτώ τέρματα, στο εντυπωσιακό 11-0 της ομάδας του επί της Μποταφόγκο για το πρωτάθλημα Βραζιλίας. Πάντως, το απόλυτο ρεκόρ στη χώρα του Πελέ το κατέχει ο Μαραβίγια, που έχει πετύχει δέκα (!) γκολ σε έναν αγώνα το 1976.

Ντίτερ Μίλερ

Μπορεί ο συνεπώνυμός του, Γκερντ Μίλερ, να είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του γερμανικού πρωταθλήματος, όμως ο Ντίτερ Μίλερ κατέχει το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ σε έναν αγώνα της Bundesliga. Στις 17/8/1977 η Κολωνία συνέτριψε την Βέρντερ Βρέμης με 7-2 και ο Μίλερ ήταν αυτός που σημείωσε έξι τέρματα για τα «κριάρια». Μόνο που είχε την ατυχία τη συγκεκριμένη ημέρα να απεργούν οι υπάλληλοι της γερμανικής τηλεόρασης και να μην υπάρχει σε βίντεο το τρομερό επίτευγμά του.

mul

Κάρστεν Γιάνκερ

Ο Μίλερ έχει το απόλυτο ρεκόρ σε παιχνίδι της Bundesliga, όμως ένας μεταγενέστερος επιθετικός έχει γράψει ιστορία στο κύπελλο Γερμανίας. Ο λόγος για τον Κάρστεν Γιάνκερ, ο οποίος μπορεί να έκανε καριέρα με τη φανέλα της Μπάγερν, όμως ως παίκτης της Καϊζερσλάουτερν έκανε το συγκεκριμένο ρεκόρ. Στις 21/8/04, η ομάδα του φιλοδώρησε με 15 (!) τέρματα τη Σόνμπεργκ, με το Γερμανό επιθετικό να σκοράρει έξι φορές. Και το οξύμωρο είναι πως μπορεί σε ένα ματς να πέτυχε έξι γκολ, όμως σε δύο χρόνια σημείωσε όλα κι όλα τέσσερα στο πρωτάθλημα με την Καϊζερσλάουτερν.

Αλφόνσο Άλβες

Η διετία 2006-2008 ήταν η πιο παραγωγική στην καριέρα του, φορώντας τη φανέλα της Χέρενφεν. Τη σεζόν 2006-07 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος (34 γκολ) και την αμέσως επόμενη έκανε ένα ασύλληπτο ρεκόρ στην Eredivisie. Στις 7/10/2007 σημείωσε επτά τέρματα, στο νικηφόρο 9-0 της ομάδας του επί της Χέρακλες. Αυτή η εκπληκτική περίοδος στην καριέρα του τον είχε χρίσει και διεθνή με την εθνική Βραζιλίας, κατακτώντας το Κόπα Αμέρικα του 2007.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα