ΠΑΟΚ: Η απάντηση στα «fake news» περί τακτικών δικαστών

ΠΑΟΚ: Η απάντηση στα «fake news» περί τακτικών δικαστών

ΠΑΟΚ: Η απάντηση στα «fake news» περί τακτικών δικαστών

bet365

Τι ακριβώς αναφέρεται στην έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την παρουσία των τακτικών δικαστών και τι ζητούν οι «ασπρόμαυροι» να ισχύσει ενόψει της εκδίκασης της έφεσης.

Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε το μεσημέρι της Δευτέρας (9/3) την έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή της Λίγκας και στο πολυσέλιδο κείμενο της οι «ασπρόμαυροι» προβάλουν το λόγο, όπως ειπώθηκε και ενώπιον της κ. Μαρίας Τσαγκιά, περί έλλειψης δικαιοδοσίας των πειθαρχικών οργάνων.

Σε καμία περίπτωση ο ΠΑΟΚ δεν έχει στραφεί κατά των τακτικών δικαστών, αυτό που υποστηρίζουν οι δικηγόροι του είναι ότι δεν μπορούν να εκδώσουν απόφαση στην περίπτωση του γιατί η μόνη πράξη της ΕΕΑ που περιλαμβάνεται στους κανονισμούς είναι η ανάκληση του πιστοποιητικού.

Στο αντεπιχείρημα πώς γίνεται οι δικαστές να μην τηρούν το νόμο, οι νομικοί της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχουν προχωρήσει σε μία ανάλυση επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, ότι «οι δικαστές στα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου είναι μία παγκόσμια πρωτοτυπία που δεν προβλέπεται ούτε στο καταστατικό της ΦΙΦΑ», καταλήγοντας ότι αυτό έγινε στην Ελλάδα επί ημερών Κοντονή γιατί μόνον οι δικαστές παρέχουν εχέγγυα αμεροληψίας.

Για του λόγου το αληθές, στην έφεση του «Δικεφάλου» τονίζεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι η παρουσία των τακτικών δικαστών επιτεύχθηκε μετά από προσπάθεια μεταξύ άλλων και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή, από αυτό που αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες ως προσπάθεια του ΠΑΟΚ να ταχθεί εναντίον της παρουσίας τακτικών δικαστών στις Επιτροπές και πιο συγκεκριμένα στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, όπως υποστηρίζουν στη Μικράς Ασίας, οι δικαστές οφείλουν να τηρούν αυστηρά το καταστατικό και τους κανονισμούς της ΕΠΟ, που δεν προβλέπουν καμία τέτοια διαδικασία, ειδικά στην περίπτωση εκθέσεων της ΕΕΑ, στις οποίες δεν περιέχουν ανάκληση πιστοποιητικού.

 

Τελευταία Νέα