Μπαρτσελόνα - Λα Κορούνια 4-0
Μετά τη διακοπή, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα και νίκησε χαλαρά την Ντεπορτίβο, έχοντας πρωταγωνιστές τους Ραφίνα και Μέσι. Ο πρώτος πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ και άνοιξε τον δρόμο για τους τρεις βαθμούς, ενώ ο δεύτερος γύρισε στην δράση (ως αλλαγή), πέτυχε γκολ και έφτασε τα 180 εντός έδρας στην La Liga μπαίνοντας στο Νο1 ever στην κατηγορία. Εντυπωσιακός ο Νεϊμάρ, που έδωσε δύο ασίστ και είχε δοκάρι, τις 250 εμφανίσεις έφτασε ο Πικέ, έχασε τα άχαστα ο Αλκάθερ που είχε δοκάρι. Γκολ και δοκάρι είχε ο Λουίς Σουάρες και πλέον η Μπάρτσα είναι στο -1 από την… πρωτοπόρο, Σεβίλλη, με τις δύο να έχουν ματς περισσότερο από Ατλέτικο-Ρεάλ.
Στο 8’ οι Blaugrana έχασαν διπλή ευκαιρία, με τον Νεϊμάρ να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο ύστερα από σέντρα από δεξιά και στη συνέχεια ο Σουάρες είχε κεφαλιά άουτ. Στο 14’ το φάουλ του Βραζιλιάνου πέρασε άουτ και στο 21’ ήρθε το γκολ. Ο Ραφίνια κυνήγησε τη φάση και έκλεψε, πήρε την ασίστ του Σουάρες και… μέσα τα χέρια του Λουξ με δυνατό δεξί μέσα από την περιοχή (1-0). Το παιχνίδι ήταν μονότερμα, ο Ράκιτιτς είχε βολέ άουτ από πλάγια δεξιά και στο 36’ ο Ραφίνια έβαλε και δεύτερο γκολ όταν ο Λουξ απέκρουσε την κεφαλιά του Πικέ και ο ίδιος είχε εύκολη δουλειά σε κενό ουσιαστικά τέρμα (2-0). Στο 3-0 ο Σουάρες έβαλε τέλος στην όποια αγωνιά μπορεί να είχε κάποιος, όταν ο Νεϊμάρ του πέρασε μαγικά την μπάλα και ο ίδιος έκανε σεμιναριακά κίνηση, πάρσιμο και τελείωμα για το 3-0. Ο Ουρουγουανός είχε δοκάρι στο 45’ με τρομερό διαγώνιο δεξί βολέ και στις καθυστερήσεις φάουλ μόλις έξω.
Στην επανάληψη ο Μέσι μπήκε στο 55’ επιστρέφοντας από τραυματισμό και στο 58’ επέστρεψε στα γκολ. Ο Νεϊμάρ πέρασε ακόμα μια υπέροχη ασίστ και ο Αργεντινός legend με τρομερό τελείωμα στην οροφή έκανε το 4-0 που έμελλε να μείνει μέχρι το τέλος. Για να συμβεί αυτό, χάθηκαν πολλές και εκπληκτικές ευκαιρίες από τους Καταλανούς, κυρίως από τον Πάκο Αλκάθερ, ο οποίος ήταν σαν να είχε βάλει στοίχημα ότι δεν θα σκοράρει. Ο Πικέ είχε κεφαλιά έξω στο 63’ και δύο λεπτά μετά η Ντεπορτίβο, που μετά βίας περνούσε κάποιες φορές τη σέντρα, έμεινε με δέκα εξαιτίας της απευθείας κόκκινης που είδε ο Λάουρε για αγκωνιά στο πρόσωπο του Νεϊμάρ.
Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ο Αλκάθερ έχασε απίθανες ευκαιρίες για να βάλει το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Μπαρτσελόνα της οποίας οι οπαδοί τον αποθέωσαν για να τον στηρίξουν. Στο 71’ ο Ισπανός μόνος του, νικήθηκε από τον Λουξ και η μπάλα πήγε στο δοκάρ, στο 73’ ολομόναχος σούταρε πάνω στον πορτέρο της Λα Κορούνια, ο οποίος έκανε στο 83’ νέα φοβερή επέμβαση σε προσπάθειά του. Το… κερασάκι ήρθε στο 92’ όταν ξανά μόνος από την μικρή περιοχή ο πρώην άσος της Βαλένθια έστειλε την μπάλα άουτ.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

