Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαλένθια 2-1

Γιώργος Καραμάνος
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαλένθια 2-1

bet365

Οι Νυχτερίδες είδαν τον Αντούριθ να γυρίζει το ματς υπέρ της Μπιλμπάο (2-1) και να τις αφήνει με την τέταρτη ήττα σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Στο καινούργιο «Σαν Μαμές» γκολ πιο γρήγορο από αυτό του Μεδράν (84 δευτερόλεπτα) δεν έχει μπει. Η Βαλένθια λοιπόν μπήκε δυνατά στο Μπιλμπάο και εάν ο Κέπα δεν σταματούσε δύο φορές εντυπωσιακά τον Ροντρίγκο, θα την έκανε την δουλειά. Αφού όμως δεν τα έβαλε εκείνη, χτύπησε δύο φορές ο Αντούριθ.

Ο Ισπανός φορ ισοφάρισε στο 24’ με κεφαλιά και πλέον έχει 45 γκολ με αυτόν τον τρόπο (την τελευταία 10ετία τον ξεπερνάει μόνο Ισμαελ Ουρθάιθ με 60), αλλά το δεύτερο του ήταν υπέροχο. Βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με εναέρια προβολή, πέρασε τη μπάλα πάνω από τον αντίπαλο πορτιέρο (41’), για να φτάσει τα 14 τέρματα κόντρα σε πρώην ομάδες του (σ.σ.: ιστορικά μόνο ο Ρομπέρτο Σολδάδο έχει περισσότερα με 17).

Ετσι η Μπιλμπάο πανηγύρισε για δεύτερη φορά φέτος, αφήνοντας βαριά άρρωστη τη Βαλένθια στην ουρά, να είναι η μοναδική χωρίς βαθμό έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές, κάτι που της έχει συμβεί ακόμα δύο φορές στο παρελθόν.


 

LA LIGA Τελευταία Νέα