«Ψήνει»... βόμβα με Σάμπα ο Παναθηναϊκός!

«Ψήνει»... βόμβα με Σάμπα ο Παναθηναϊκός!

Νίκος Αθανασίου
«Ψήνει»... βόμβα με Σάμπα ο Παναθηναϊκός!

bet365

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του gazzetta.gr από την Ρωσία ο Παναθηναϊκός έχει καταθέσει πρόταση στον θηριώδη στόπερ της Ντινάμο Μόσχας, Κρίστοφερ Σάμπα! Επαφή με Στραματσόνι και Γουακάσο, όλα τα δεδομένα!

Ο Παναθηναϊκός παλεύει εδώ και καιρό την περίπτωση του Γκόρντον Σίλντενφελντ για το κέντρο της άμυνας, ωστόσο, στο κάδρο και μάλιστα πολύ δυνατά μπαίνει η περίπτωση του Κρίστοφερ Σάμπα σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr από την Ρωσία!

Το «τριφύλλι» βρίσκεται σε επαφή με τον 32χρονο θηριώδη στόπερ(1.93), ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Ντινάμο Μόσχας και βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας. Η περίπτωση του εξαρχής ήταν πολύ δύσκολη λόγω ονόματος και κασέ(1.6 ετησίως στην Ρωσία), για αυτό και ουδέποτε είδε το... φως της δημοσιότητας, αλλά τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί τις τελευταίες ημέρες προς όφελος του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινοι» έχουν βρει σημείο επαφής με τον ποδοσφαιριστή και σε αυτό βοήθησαν οι επαφές που είχε με τον Αντρέα Στραματσόνι και τον Μουμπάρακ Γουακάσο! O Ιταλός τεχνικός σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής τον ήθελε το 2012 στην Ίντερ, όμως, το... deal δεν έγινε με τον παίκτη να καταλήγει στην Μόσχα. Οι δύο άντρες γνωρίζονται από τότε ενώ στο... κόλπο έχει μπει και ο Γουακάσο, ο οποίος «ψήνει» καθημερινά σχεδόν τον φίλο του από το Κογκό!

Ο Σάμπα απέρριψε μέχρι στιγμής όλες τις προτάσεις που είχε από το ρωσικό πρωτάθλημα και δεδομένα θέλει να αλλάξει ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Μάλιστα, όπως τονίζουν στην Ρωσία ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός σκέφτεται πολύ σοβαρά την προοπτική του Παναθηναϊκού, καθώς εκτός των άλλων έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην Αθήνα!

Όσον αφορά το οικονομικό, το «τριφύλλι» προσπαθεί να δελεάσει τον Σάμπα με πάγιες απολαβές που καμία σχέση δεν έχουν με τα χρήματα της Ντινάμο αλλά παράλληλα ανεβάζει ψηλά την πρότασή του με μπόνους επίτευξης στόχων και νικών σε Ελλάδα και Ευρώπη για να καλύψει την διαφορά!

Κάπως έτσι, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός παλεύει το μεγάλο... μπαμ, καθώς ο Σάμπα αποτελεί μία λύση για τα στόπερ από το πάνω ράφι, είναι top class ποδοσφαιριστής και φυσικά αν γίνει η μεταγραφή θα μιλάμε για ακόμη μία υπέρβαση από την διοίκηση των «πρασίνων» που αυτό το καλοκαίρι υλοποιεί όλα τα «θέλω» του ποδοσφαιρικού τμήματος!

Όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την επόμενη εβδομάδα όταν και ο ποδοσφαιριστής δώσει την τελική του απάντηση στον Παναθηναϊκό. Η περίπτωση, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, είναι δύσκολη αλλά στον Παναθηναϊκό θα την παλέψουν μέχρι τέλους...

Tα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά

Ο Σάμπα, ο οποίος είχε αγωνιστεί κόντρα στον Παναθηναϊκό την σεζόν 14-15 στο Europa League, φημίζεται για την δύναμή του, την ικανότητα στον αέρα ενώ για κεντρικός αμυντικός έχει ιδιαίτερα ανεπτυγμένη την αίσθηση του γκολ. Τεχνικά είναι άρτιος ενώ παρά το ύψος του είναι ικανοποιητικά γρήγορος.

Who is who

Γεννημένος στις 28 Μαρτίου 1984, ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Ρουέν, πριν μεταβεί στην Σεντάν με την οποία το 2002 έκανε και το επαγγελματικό του ντεμπούτο. Αρχικά με την Σεντάν Β, όπου σημείωσε 26 συμμετοχές και εν συνεχεία με την πρώτη ομάδα με 3 συμμετοχές την περίοδο 2003-2004.

Αυτές οι λίγες εμφανίσεις του, κίνησαν το ενδιαφέρον στην Χέρτα, που το καλοκαίρι του 2004 τον απέκτησε. Εκεί έμεινε για τέσσερα χρόνια, αγωνιζόμενος αρχικά στην δεύτερη ομάδα που σε δύο χρόνια έκανε 28 συμμετοχές, ενώ την περίοδο 2006-2007 σημείωσε με την πρώτη ομάδα των Γερμανών, 20 συμμετοχές.

Εκεί όμως που έμελλε να γίνει ευρεία γνωστός, ήταν στην Μπλάκμπερν. Τον Ιανουάριο του 2007, οι Άγγλοι, σπαταλούν 450.000 λίρες και κάνουν δικό τους τον Γάλλο αμυντικό. Με την φανέλα της Μπλάκμπερν, έκανε τις καλύτερές του εμφανίσεις, καθώς αγωνίστηκε μέχρι το 2012 σε 161 παιχνίδια, σκοράροντας μάλιστα και 16 τέρματα. Ένας πολύ καλός αριθμός για κεντρικό αμυντικό.

Τον Φεβρουάριο του 2012 είχε έρθει η ώρα για μια νέα αλλαγή στην καριέρα του... Η Ανζί, βγάζει από τα ταμεία της κάτι παραπάνω από 12 εκατομμύρια λίρες για να κάνει δικό της τον έμπειρο αμυντικό. Εκεί όμως μένει για ένα χρόνο και αφού συμπληρώσει 27 συμμετοχές και 3 γκολ, παίρνει μεταγραφή στην ΚΠΡ.

Εκεί θα μείνει για έξι μήνες και αφού συμπληρώσει 10 συμμετοχές, θα επιστρέψει στην Ανζί, που πλέον όμως δεν θα έχει την ίδια συμμετοχή όπως την πρώτη σεζόν. Μένει μόλις για δύο μήνες κάνοντας 5 συμμετοχές, πριν τον αποκτήσει η Ντιναμό Μόσχας.

Με τους Ρώσους, από το 2013 έως και την περασμένη σεζόν, αγωνίστηκε και στο Europa League και βρήκε τον καλό του εαυτό. Σε τρία χρόνια, αγωνίστηκε 38 φορές και πέτυχε 6 τέρματα, πριν μείνει ελεύθερος και αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Είναι διεθνής με την Εθνική του Κονγκό, έχοντας αγωνιστεί 26 φορές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα