Γαλλία – Ισλανδία 5-2

Γαλλία – Ισλανδία 5-2

bet365

Η Γαλλία έδειξε τα δόντια της, έβαλε τέλος στο παραμύθι της Ισλανδίας (5-2) και πάει φορτσάτη για το μεγάλο Rendez-Vous με τα Πάντσερ στον ημιτελικό.

Ηταν οι πρώτοι πρωτάρηδες που έμειναν αήττητοι στα πρώτα τέσσερα ματς τους σε EURO. Κάπως έτσι οι Ισλανδοί μετατράπησαν στη μεγάλη έκπληξη του τουρνουά. Ωστόσο, η Γαλλία δεν αστειευόταν και παραήταν τεράστιο μέγεθος για ακόμα μία υπέρβαση. Οι Τρικολόρ έκαναν μαγικό 45λεπτο και πήγαν στο ημίχρονο με 4-0. Ποτέ στο παρελθόν στην ιστορία του θεσμού δεν είχαν μπει τόσα τέρματα σε μισό ματς και ποτέ οι Γάλλοι δεν είχαν σκοράρει τόσες φορές σε μεγάλη διοργάνωση. Εκεί λοιπόν ήταν λογικό να τελειώσει το παραμύθι των «ψαράδων», οι οποίοι τουλάχιστον πανηγύρισαν και δύο γκολ στο φινάλε, για αποχωρήσουν με το βαρύ όμως 5-2. Οσο για τους νικητές, αυτοί πάνε για το μεγάλο ραντεβού στα ημιτελικά κόντρα στη Γερμανία

Τα πράγματα στράβωσαν από νωρίς για τους Βίκινγκς. Από υπέροχη λόμπα-ασίστ του Ματουιντί (12'), ο Ζιρού βγήκε στην πλάτη της άμυνας από αριστερά και πλάσαρε ωραία στην κίνηση. Στο 20' ήρθε το 2-0. Από κόρνερ του Γκριεζμάν, ο Πογκμπά νίκησε τους πάντες στον αέρα και σκόραρε με κεφαλιά το δικό του πρώτο στη διοργάνωση. Ο Μπόντβαρσον προσπάθησε να απαντήσει (25'), αλλά η εξ επαφής προβολή του πέρασε ψηλά άουτ.

Αλλη καλή στιγμή δεν είχαν οι Ισλανδοί, που δεν έπαιζαν καλά. Λάθη στο κέντρο, κακή κυκλοφορία και αμυντικά κενά έφεραν ακόμα τόσα γκολ. Λίγο πριν το ημίχρονο, οι Γάλλοι βομβάρδισαν. Ο Γκριεζμάν (43') κατέβασε για τον Παγιέ, που την έφερε στο αριστερό και έξω από την περιοχή σημάδευσε χαμηλά στην αριστερή γωνία. Και δύο λεπτά αργότερα σε γέμισμα από πίσω, ο Ζιρού άφησε τη μπάλα κάτω από τα πόδια και ο Γκριεζμάν βγήκε στην πλάτη της άμυνας και τσίμπησε με λομπίτσα πάνω από τον Χαλντόρσον για να βρεθεί πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση με τέσσερα τεμάχια.

Στην επανάληψη ήταν δεδομένο ότι θα έπεφτε ο ρυθμός. Ωστόσο, οι Ισλανδοί βρήκαν δίχτυα. Σε χαμηλή σέντρα από δεξιά (56') μείωσε με προβολή ο Σιγκθόρσον, αλλά τρία λεπτά πιο μετά ήρθε το 5-1. Ο Χαλντόρσον έκανε τη λάθος έξοδο και ο Ζιρού με κεφαλιά (από φάουλ του Παγιέ) σημείωσε το το τρίτο του στο τουρνουά. Σταδιακά έπεφτε ακόμα περισσότερο το τέμπο, ώσπου αμαρκάριστος με κεφαλιά ο Μπιάρνασον μείωσε και έκανε λίγο πιο τιμητική την ήττα των Ισλανδών που βίωσαν το όνειρο τους και αποχώρησαν με ψηλά το κεφάλι.

Και κάπως έτσι, έπειτα από αυτό το χορταστικό παιχνίδι, αλλά όχι ανταγωνιστικό, η Γαλλία πάει ανεβασμένη για τη μεγάλη μάχη της Πέμπτης. Εκεί όπου ο νικητής θα είναι και το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου...

* Το Γαλλία-Γιουγκοσλαβία 4-5 του 1960 είναι το παιχνίδι με τα περισσότερα γκολ σε EURO!

* Είναι το πρώτο ματς με επτά γκολ σε EURO από το Ολλανδία-Γιουγκοσλαβία 6-1 το 2000!

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Ουμτιτί, Κοσιελνί (72' Μανγκαλά), Σανιά, Εβρά, Ματουιντί, Σισοκό, Πογκμπά, Γκριεζμάν, Παγιέ (80' Κομάν), Ζιρού (60' Ζινιάκ)

Ισλανδία: (Λαρς Λάγκερμπακ): Χαλντόρσον, Σίβαρσον, Ρ. Σίγκουρντσον, Τζ. Σίγκουρντσον, Αρνασον (46' Ινγκασον), Γκούντμουνσον, Μπιάρνασον, Γκούναρσον, Σκούλασον, Μπόντβαρσον (46' Φινμπόγκασον), Σιγκθόρσον (83' Γκούντγιονσεν).

 

EURO Τελευταία Νέα