ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Κοντονής: «Χρονιά τομή για το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Κοντονής: «Χρονιά τομή για το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Κοντονής: «Χρονιά τομή για το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για όλα όσα έγιναν την Τρίτη ελπίζοντας πως όλα αυτά θα φέρουν τεράστιες αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο ενόψει της νέας σεζόν. Το Gazzetta.gr ήταν στο Μαξίμου.

Ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη των πραγμάτων. Βεβαίως περιμένει και τις εξελίξεις. Εάν θα γίνουν δηλαδή όλα όσα συμφωνήθηκαν στην συνάντηση της Τρίτης. Ο λόγος για τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή ο οποίος μίλησε για τα όλα όσα έγιναν με FIFA, UEFA και ΕΠΟ. Το Gazzetta.gr βρέθηκε στο Μαξίμου και είχε την δυνατότητα να ρωτήσει τον κ. Κοντονή για τις απόψεις και τις εκτιμήσεις του.

«Ενημέρωσα προσωπικά τον Πρωθυπουργό. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την εξέλιξη των πραγμάτων. Εμείς περιμένουμε από την FIFA και την UEFA το έγγραφο το οποίο έχουμε ζητήσει. Μπορεί να το έχουμε και νωρίτερα από την Πέμπτη», είπε αρχικά ο Σταύρος Κοντονής για να προσθέσει:

«Την Παρασκευή εμείς θα πάρουμε την απόφαση για την επανέναρξη του Κυπελλου. Ελπίζουμε με όλα αυτά που θα γίνουν ότι θα μπούμε σε μια χρονιά τομή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Tην επόμενη εβδομάδα περιμένω τις εξελίξεις και τις διεργασίες των δυο Ομοσπονδιών για τους επτά διωκόμενους για να προχωρήσει το θέμα άμεσα».

Ο Σταύρος Κοντόνης τόνισε επίσης πως «υπάρχει θετικό κλίμα για να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ρυθμίσεις» και ότι «δεν γίνεται όμως οι νόμοι να φτιάχνονται όπως ονειρεύονται στην ΕΠΟ» ενώ κατέληξε λέγοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη των πραγμάτων.

Αναλυτικά όλη η τοποθέτησή του: «Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για την κατάληξη των συζητήσεων με τις Διεθνείς Συνομοσπονδίες, μια και σήμερα είχαμε την καταληκτική συζήτηση μαζί τους. 

Κατ’ αρχάς η  ΕΠΟ δεσμεύθηκε ότι τις επόμενες ώρες θα ανακαλέσει την προσφυγή που έχει ασκήσει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την ακύρωση της απόφασης για διακοπή του Κυπέλλου και θα μας κοινοποιήσει το δικόγραφο παραίτησης. Ακολούθως, η ΕΠΟ θα υποβάλει αίτημα για την ανάκληση της απόφασης της οριστικής διακοπής του Κυπέλλου Ελλάδας.  
 
Από την πλευρά της η FIFA δεσμεύτηκε ότι από την 18η Απριλίου, δηλαδή από την ερχόμενη Δευτέρα, ως την Τετάρτη το αργότερο, αντιπροσωπεία της θα έρθει στην Ελλάδα και θα μελετήσει το πώς θα εναρμονιστεί το καταστατικό της ΕΠΟ, καθώς και όλοι οι κανονισμοί συμπεριλαμβανομένου του κανονισμού λειτουργίας της Επιτροπής Δεοντολογίας, των Πειθαρχικών Οργάνων και της Διαιτησίας.
 
Επίσης η FIFA  δεσμεύτηκε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα επιληφθεί άμεσα του θέματος παραπομπής των παραγόντων -στελεχών και διαιτητών που εμπλέκονται στην κακουργηματική υπόθεση, που συνηθίζεται να επιγράφεται ως «εγκληματική οργάνωση». Κι αυτό διότι πρέπει να ρυθμιστούν ορισμένα θέματα, τα οποία γνωρίζετε πολύ καλά, μια και η ΕΠΟ είχε φροντίσει να αποκλείσει από τον έλεγχο των αδικημάτων που έχουν τελεστεί πριν από το 2014. 
 
Η FIFA επίσης δεσμεύτηκε να αποστείλει εγγράφως όσα συμφωνήσαμε μέχρι την Πέμπτη, ενώ ήδη μας είπαν ότι είναι πιθανόν και νωρίτερα. 
 
Σε αυτήν την περίπτωση και αφού λάβουμε γραπτά τις δεσμεύσεις που θέλουμε, η ελληνική Κυβέρνηση δεσμεύεται με τη σειρά της, να επιτρέψει τη διεξαγωγή του Κυπέλλου Ελλάδας λαμβάνοντας υπόψη ότι ορισμένα από τα ζητήματα τα οποία διαλαμβάνονταν στην απόφαση που είχε εκδοθεί, πλέον ικανοποιούνται και υπό την προϋπόθεση ότι ο τελικός θα γίνει ή κεκλεισμένων των θυρών ή με παρουσία μαθητών και σε κάθε περίπτωση με ξένο διαιτητή! 
 
Θέλουμε να εκφράσουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας για την εμπλοκή των Διεθνών Συνομοσπονδιών, για τον εποικοδομητικό ρόλο που αυτές έπαιξαν και για το γεγονός ότι όσα ζητούσαμε επί μονίμου βάσεως εδώ και ένα χρόνο θα υλοποιηθούν πλέον άμεσα με τη δική τους συνδρομή. Το μόνο που με στενοχωρεί είναι το γεγονός ότι όλα αυτά θα υλοποιηθούν υπό ένα καθεστώς έντασης και κρίσης εξαιτίας της στάσης της ΕΠΟ, αν και η ελληνική Κυβέρνηση ζητούσε μετ’ επιτάσεως την εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ, καθώς και όλων των σχετικών κανονισμών και οργάνων της, σύμφωνα με τα διεθνώς κρατούντα. Επομένως θέλω να ελπίζω ότι η νέα ποδοσφαιρική χρονιά, αν όλα γίνουν όπως πρέπει, και το πιστεύω ότι θα γίνουν, γιατί πλέον είναι δεδομένη η εμπλοκή των διεθνών Συνομοσπονδιών, μπορεί να είναι μια χρονιά τομή για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
 
Σε ερώτηση για το αν ικανοποιείται η Κυβέρνηση από αυτήν την συμφωνία ο κ. Κοντονής απάντησε: «Μας ικανοποιεί γιατί ενεργοποιείται η νομική διαδικασία και θα υπάρξουν πλέον άμεσα παραπομπές όλων όσων εμπλέκονται σε σοβαρά ποινικά αδικήματα. Η Επιτροπή Δεοντολογίας μόλις λειτουργήσει σύμφωνα με τα διεθνώς κρατούντα, θα μπορεί να επιλαμβάνεται και σε ζητήματα ηθικής τάξης κάτι που έχει συμβεί σε αντίστοιχες υποθέσεις με υψηλά μάλιστα στελέχη της FIFA και της UEFA. Και όπως έχω ξαναπεί, η ελληνική Κυβέρνηση θέλει το ίδιο το ποδόσφαιρο να προχωρήσει στη διαδικασία της αυτοκάθαρσης, όπως αυτή θα επιλεγεί από τις διεθνείς Συνομοσπονδίες».