Γκιρτζίκης: «Λύσεις και διορθώσεις για να παίζεται ποδόσφαιρο» (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Γκιρτζίκης: «Λύσεις και διορθώσεις για να παίζεται ποδόσφαιρο» (vid)

bet365

Η άμεση επανέναρξη του Κυπέλλου αλλά και η συζήτηση με FIFA, UEFA και Υπουργείο για να υπάρξουν λύσεις με πιθανές διορθώσεις σε κανονισμούς ή ακόμα και το καταστατικό, είναι ο στόχος της ΕΠΟ, όπως ανέφερε ο Γιώργος Γκιρτζίκης.

Ο ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας, δήλωσε:

«Είχαμε βάλει το θέμα των εξελίξεων στο ποδόσφαιρο που είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα που διανύουμε. Μέχρι τις 15 θα πρέπει να βρεθεί μια λύση. Εμείς σαν ΕΠΟ όλοι οι συνάδελφοι υπηρετούμε το ποδόσφαιρο. Άρα λοιπόν θέλουμε να παίζεται το ποδόσφαιρο και όχι να σταματάει με κάθε απόφαση του υφυπουργού.

Νομίζω ότι μέσα από την απόφαση που πήραμε, με εξαίρεση τον κ. Δέδε, όλοι οι άλλοι ήταν απολύτως σύμφωνοι στην κατεύθυνση ότι εμείς σαν ΕΠΟ θέλουμε να ξεκινήσει το Κύπελλο άμεσα και στην συνέχεια να μπει στο τραπέζι ένας διάλογος μεταξύ FIFA, UEFA, ΕΠΟ, Υπουργείου, να δώσουμε τις λύσεις που χρειάζεται, στα σημεία όπου η Πολιτεία παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο, να ξεκαθαρίσει το θέμα για να μην συμβαίνει αυτό και όπου η ΕΠΟ πρέπει να διορθώσει κανονισμούς ή ακόμα και το καταστατικό, ασφαλώς με τις υποδείξεις της FIFA, θα το κάνουμε με όλη μας την καρδιά.

Θέλουμε να παίζεται το ποδόσφαιρο. Σκοπός είναι ένας, θα πρέπει με καλή θέληση και διάθεση να τελειώσει αυτό το θέμα και να βγούμε και να πούμε ότι το ποδόσφαιρο συνεχίζεται να παίζεται. Πάντα είμαι αισιόδοξος, πάντα λέω ότι στα αδιέξοδα υπάρχουν λύσεις. Κρατάω χαμηλούς τόνους, δεν δυναμιτίζω το κλίμα όπως κάνει η αντίθετη πλευρά. Θα μπορούσα να το κάνω και εγώ αυτό, αλλά δεν το κάνω. Ήταν υποχρέωση της FIFA να κάνει παρέμβαση.

Όταν δεν εφαρμόζονται οι κανονισμοί και το αυτοδιοίκητο βάλλεται, επόμενο είναι η FIFA να κάνει τις παρεμβάσεις της και είναι υποχρέωσή της να το κάνει, όχι μόνο στην χώρα μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Αυτή την στιγμή υπάρχει πρόβλημα στην Ινδονησία και στο Κουβέιτ και τώρα και στην Ελλάδα. Το ζητούμενο είναι να παίζεται ποδόσφαιρο και να μην παρεμποδίζεται να παίζεται».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα