Οι FIFA / UEFA δίνουν άλλη μία ευκαιρία...

Δημήτρης Τομαράς
Οι FIFA / UEFA δίνουν άλλη μία ευκαιρία...

bet365

Η παρουσία του Κώστα Κουτσοκούμνη εκ μέρους των FIFA / UEFA στην Αθήνα σηματοδοτεί νέο κύκλων επαφών και μία νέα ίσως πιο θετική διάθεση των Ομοσπονδιών.
Για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί ως γνωστόν (στις 12 το μεσημέρι στην ΕΠΟ με κλειστές πόρτες για τα media) η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, παρουσία του Κουτσοκούμνη από τις FIFA / UEFA και ενδεχομένως και ακόμα ενός στελέχους. Μία διαδικασία που δεδομένα έχει την σημασία της και το ενδιαφέρον της.
Πέραν της επικύρωσης πρακτικών και λοιπών θεμάτων το βασικό θέμα συζήτησης είναι "οι τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η θέση της ΕΠΟ". Ο Κύπριος αξιωματούχος έρχεται με την διάθεση να μιλήσει με την ΕΠΟ και ίσως και με το Υπουργείο Αθλητισμού, κάτι που δείχνει πως μπορεί να αλλάξει κάτι ως προς τα τωρινά δεδομένα. Ένα θέμα που εκτός των άλλων ζητούσε επίμονα ο Σταύρος Κοντονής ήταν η εναρμόνισή του καταστατικού της ΕΠΟ με αυτό της FIFA στο θέμα της Επιτροπής Δεοντολογίας.
Κατά τα άλλα - όπως τονίζεται από την ΕΠΟ - αλλαγή κατασταστικού ή αλλαγή κανονισμών δεν μπορούν να γίνουν αυτήν την περίοδο από την εκτελεστική επιτροπή. Επίσης αυτή η συνεδρίαση θα συνέβαινε έτσι και αλλιώς. Απλώς τώρα συμπίμπτει χρονικά με τον μεγάλο κίνδυνο του Grexit. Μετά το πέρας της οι Γκιρτζίκης και Κουτσοκούμνης λογικά θα τοποθετηθούν για την κουβέντα που προηγήθηκε. Πάντως για να δρομολογηθούν οι εξελίξεις που πρέπει χρειάζονται υποχωρήσεις και από τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές... Επίσης πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο για σύσταση ειδικής επιτροπής από FIFA / UEFA για την ΕΠΟ και για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως αυτό έχει προταθεί από τις δύο διεθνείς Ομοσπονδίες προ ημερών στον Υπουργό Αθλητισμού... Όπως και η πιθανότητα για επαφή των εκπροσώπων των FIFA / UEFA με Κοντονή.
 

Τελευταία Νέα