Ως το τέλος με την στήριξη Μαξίμου!

Δημήτρης Τομαράς
Ως το τέλος με την στήριξη Μαξίμου!

bet365

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και η διπλή... ανάγνωση των δηλώσεών του δεν επηρεάζουν στο παραμικρό τον Κοντονή, που στηρίζεται απόλυτα από Τσίπρα και εμμένει στις θέσεις του!

Αποφασισμένος να το... πάει μέχρι τέλους είναι ο Σταύρος Κοντονής. Ο Υπουργός Αθλητισμού δεν κάνει βήμα πίσω σύμφωνα και με τα όσα έβγαιναν το Σάββατο από το περιβάλλον του. Και όλα αυτά παρά την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και την πίστη και σιγουριά ορισμένων για αλλαγή πλεύσης του.

Με δεδομένη την στήριξη που έχει από την πλευρά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δεν αλλάζει με τίποτα τις θέσεις του. Επιμένει και στην ανάγκη για αλλαγές και σε παραιτήσεις δεδομένων προσώπων και περιμένει μία έντονη αλλά και ενδιαφέρουσα εβδομάδα.

Το έγγραφο στήριξης της ΕΠΟ που υπογράφτηκε στην Πόλη δεν τον επηρεάζει καθόλου και παρά το πρέσινγκ που του ασκείται και μέσω αυτής της κίνησης δείχνει αποφασισμένος. Επίσης, προκλήθηκε μία... σύγχυση σε σχέση με τις δηλώσεις που έκανε στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Κάποιοι έλεγαν μάλιστα πως είναι ένας τρόπος με τον οποίο λέει πως η αποχώρηση Γκιρτζίκη δεν αποτελεί λύση. Την ίδια στιγμή όμως μιλάει για την ανάγκη αλλαγών, οπότε αυτές οι τοποθετήσεις επιδέχονται διπλής ερμηνείας και... ανάγνωσης. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμιά διαφοροποίηση από όσα τονίζει εδώ και καιρό.

Ας θυμηθούμε το τι απάντησε ο Υπουργός σχετικά με το σκέλος της επιθυμίας του για παραίτηση Γκιρτζίκη. «Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα εστιάζεται σε ένα πρόσωπο. Χρειάζονται αλλαγές και τομές για να επέλθει και πάλι η κανονικότητα στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Δεν είναι δυνατόν να κρατούν τα αξιώματά τους άνθρωποι οι οποίοι κατηγορούνται για σωρεία κακουργηματικών και σοβαρών πλημμεληματικών πράξεων. Και αυτός είναι και ο λόγος που ζητάμε να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους όλοι όσοι βαρύνονται με αδικήματα και όχι μόνο ο πρόεδρος της ΕΠΟ.
Αναμφισβήτητα το τεκμήριο της αθωότητας είναι αδιαπραγμάτευτο, ωστόσο θα έπρεπε για λόγους δεοντολογίας να αποχωρούν από τις θέσεις τους έως ότου αποφανθεί η δικαιοσύνη ώστε να μην δημιουργείται αυτό το κλίμα της καχυποψίας.
Δεν ζητάμε να γίνει κάτι περισσότερο από εκείνο που η ίδια η FIFA και η UEFA εφαρμόζουν σε ανάλογες περιπτώσεις με την Επιτροπή Δεοντολογίας. Τρανταχτό παράδειγμα οι περιπτώσεις των Μπλάτερ και Πλατινί.
Επίσης θεωρώ ότι δεν είναι ηθικό να αναζητούμε εξιλαστήρια θύματα για να τους φορτώσουμε όλες τις ανομίες. Δεν επιζητεί αυτό η κυβέρνηση», ήταν το σχόλιό του, το οποίο από κάποιους ερμηνεύτηκε ως παραδοχή πως το πρόβλημα δεν λύνεται με παραίτηση Γκιρτζίκη.
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα