Γκιρτζίκης: «Δεν παραιτούμαι...»

Gazzetta team
Γκιρτζίκης: «Δεν παραιτούμαι...»

bet365

O Πρόεδρος της ΕΠΟ επανέλαβε ότι δεν παραιτείται, έριξε τις ευθύνες στον Κοντονή για το Grexit και αποκάλυψε ότι έγινε έλεγχος από την κυβέρνηση στην ΕΠΟ.
Ο Γιώργος Γκιρτζίκης στις έντονες φήμες, που έχουν αναπτυχθεί περί παραίτησής του στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, απάντησε μιλώντας στην εφημερίδα «ARENA PRESS»:
«Δεν υπάρχει στο δικό μου λεξιλόγιο η λέξη ‘παραίτηση’. Δεν παραιτούμαι από την ΕΠΟ, όχι μόνο εγώ, αλλά και ουδείς από το τωρινό συμβούλιο. Γιατί να παραιτηθούμε εμείς; Άλλοι πρέπει να παραιτηθούν.»
Ακολούθησε ένα «ξέσπασμα» από τον Θρακιώτη παράγοντα, που βρίσκεται πάνω από 15 χρόνια στην διοίκηση της ΕΠΟ: «Τι να σας πω; Ότι άρχισαν πλέον να χρησιμοποιούν άλλα μέσα, πίεσης που φτάνουν έως το σημείο του εκβιασμού, προκειμένου να με οδηγήσουν εκεί που θέλουν;».
-Τι εννοείτε;
«Είστε οι πρώτοι που μαθαίνετε ότι σήμερα (σ.σ.: χθες) μας επισκέφθηκαν κλιμάκια υπηρεσίας της Κυβέρνησης, για να μας ελέγξουν. Έχουμε ελεγχθεί πάρα πολλές φορές και εγώ προσωπικά, αλλά ήρθαν πάλι για να μας κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο. Ο σκοπός είναι ολοφάνερος. Θέλουν να μας σπάσουν την ψυχολογία, αλλά δεν θα τους περάσει. Η πίεση αυτή, που φτάνει έως και το σημείο του εκβιασμού είναι αήθης πράξη. Θα την χαρακτήριζα και άθλια, εάν προκαλείται λόγω της στάσης, που κρατάμε εμείς στην ΕΠΟ για να σώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο».
-Τι σκέφτεστε να κάνετε;
«Έκανα ήδη μια πρώτη κίνηση. Συγκάλεσα διοικητικό συμβούλιο για την προσεχή Τρίτη και ζήτησα να παραστεί και ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ο οποίος είναι Κύπριος, αλλά η FIFA τον έχει υπεύθυνο για τις σχέσεις των μελών της, όπως η ΕΠΟ, στις επαφές με κυβερνήσεις κλπ. Ήρθε πρόσφατα στην Αθήνα, όμως θέλω να είναι πλήρως ενημερωμένος. Θέλω να ξέρει τα πάντα. Αυτό θα κάνουμε την Τρίτη».
-Το GREXIT του ελληνικού ποδοσφαίρου μπορούμε να το αποφύγουμε;
«Ρωτήστε τον κ. Κοντονή! Από αυτόν εξαρτάται, όχι από εμάς. Λέει παντού ότι πρέπει ο Γκιρτζίκης και η ΕΠΟ να αποφασίσουν, ενώ εκείνος σταμάτησε το κύπελλο και εκείνος ξεκίνησε όλες αυτές τις διαδικασίες».
-Τι θα γίνει εάν δεν απαντήσει έως τις 15 Απριλίου;
«Έως τις 14 και όχι έως τις 15, θα πρέπει να έχει αποφασίσει να παίξουν οι ομάδες τους υπόλοιπους αγώνες κυπέλλου. Στις 15 θα είναι πολύ αργά! Θα έχει επέλθει η καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εάν μάλιστα περάσουν ακόμη λίγες ημέρες, θα μιλάμε για εξαφάνιση του ποδοσφαίρου μας. Στη FIFA δεν κάνουν αστεία».
-Κατά την εκτίμησή σας, ο κ. Κοντονής θα υποχωρήσει;
«Δεν το ξέρω, αλλά εάν δεν αλλάξει την απόφασή του, θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα για ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν το βλέπετε;»
Ο κ. Γκιρτζίκης δεν διευκρίνισε ποια υπηρεσιακά κλιμάκια της κυβέρνησης τον επισκέφθηκαν. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, πρόκειται για την υπηρεσία φορολογικού ελέγχου (ΣΔΟΕ) ή κάποια άλλη, που πραγματοποιεί συναφείς ελέγχους.
 

Τελευταία Νέα