ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Κοντονής: «Aπόφαση - σταθμός για ΑΕΚ, μία Λέσχη σε κάθε ΠΑΕ»

Κοντονής: «Aπόφαση - σταθμός για ΑΕΚ, μία Λέσχη σε κάθε ΠΑΕ»

Κοντονής: «Aπόφαση - σταθμός για ΑΕΚ, μία Λέσχη σε κάθε ΠΑΕ»

Απόφαση σταθμό, χαρακτήρισε την δικαίωση της ΑΕΚ ο Σταύρος Κοντονής, που μίλησε και για την τιμωρία του Παναθηναϊκού και τους συνδέσμους. 

Σε όλα τα... καυτά θέματα του αθλητισμού, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, που μίλησε στο Arena fm 89,4 σχετικά με τους οργανωμένους οπαδούς, ενώ χαρακτήρισε απόφαση-σταθμό την δικαίωση της ΑΕΚ. Επίσης, δεν παρέλειψε να πει και για τον Παναθηναϊκό, που όπως τόνισε, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, ενώ σχολίασε και τις αντιδράσεις που υπάρχουν για την κάρτα φιλάθλου. 

Αναλυτικά:

Για την απόφαση της ΑΕΚ είπε: «Η συγκεκριμένη απόφαση θα πρέπει να προκαλέσει θαυμασμό. Είναι μια απόφαση σταθμός  που δείχνει ότι τα πράγματα σταδιακά θα εξομαλυνθούν στο ποδόσφαιρο. Αυτό έγινε γιατί  τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου συγκροτούνται από τακτικούς δικαστές  και λειτουργούν βάση του νόμου και του κανονισμού. Θεωρώ ότι ακόμα και οι πιο δύσπιστοι που αμφισβητούσαν  την απόφαση μας να τοποθετηθούν τακτικοί δικαστές, αντιλαμβάνονται πλέον πόσο μεγάλη σημασία έχει αυτή η τοποθέτηση τακτικών δικαστών.

Πλέον αρχίζει να επέρχεται η εξυγίανση και σταδιακά δεν θα υπάρχουν φωνές διαμαρτυρίας . Αυτό έρχεται σε συνέχεια με τις αποφάσεις των δικαστών για τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα.

Πρέπει να υπάρχει μια αυτοσυγκράτηση  και να προσπαθήσουν οι αθλητικοί συντάκτες να απομακρυνθούν από έναν στείρο οπαδισμό. Θα πρέπει ο αθλητικός συντάκτες να μην είναι αυτός που θα υπερασπίζεται την ΠΑΕ. Να έχει την ανεξαρτησία της γνώμης του και θα πρέπει να την προβάλλει.  Κυρίως θα πρέπει να λέει την πραγματικότητα».

Για  την λειτουργία των συνδέσμων- Λεσχών είπε: « Είχε μείνει σε εκκρεμότητα η έγκριση  η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης , από την ψήφιση  του νέου αθλητικού νόμου. Νομίζω ότι έχουμε πλέον το απολυτό νομοθετικό πλαίσιο για την λειτουργία των Λεσχών. Πρέπει να κινηθούν στα πλαίσια του νόμου και της νομιμότητας.  Αυτή την στιγμή γνωρίζω ότι κάποιους δεν τους βολεύει αυτή η κατάσταση. Θέλω όμως να πω ότι ξέρουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στον συγκεκριμένο χώρο. Υπάρχουν επαγγελματίες οπαδοί και ζουν από τον οπαδισμό.  Όμως η νομιμότητα θα τηρηθεί, ο νόμος θα τηρηθεί  και σε σύντομο χρονικό διάστημα , θα αποδώσει καρπούς και αυτή η ρύθμιση.  Θα υπάρχει μονό μια Λέσχη σε κάθε ΠΑΕ που θα έχει δικαίωμα να λειτουργεί και παραρτήματα.  Το νομικό πρόσωπο θα είναι ενιαίο και θα λειτουργεί υπό την ομπρέλα του συλλόγου, έχοντας διοικητικό συμβούλιο με συγκεκριμένα άτομα που θα πρέπει να τηρούν ορισμένες προϋποθέσεις. Θα πρέπει να μπει μια τάξη και σε αυτό το χάος. Αντιμετωπίσαμε μια χαοτική κατάσταση. Ο καθένας έκανε ότι ήθελε , όποτε το ήθελε. Ακόμα και εγώ ελέγχομαι από τον αρμόδιο υπουργό.  Πλέον αυτός ο νόμος είναι ήδη σε ισχύ».

Για την κάρτα φιλάθλου είπε: «Θα πάει δυο μήνες πιο πίσω. Θα πρέπει να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίηση μου για την απόφαση που έλαβε η επιτροπή προστασίας προσωπικών δεδομένων. Επιδοκιμάζει πλήρως την ανάγκη για την δημιουργία κάρτας φιλάθλου. Υπάρχει όμως η ανάγκη  για μια νομοθετική ρύθμιση από τον υπουργού δικαιοσύνης  στο θέμα του ποινικού μητρώου. Έτσι δώσαμε μια δίμηνη παράταση , ώστε να ολοκληρωθεί και η συγκεκριμένη ρύθμιση».

Για τις αντιδράσεις των φιλάθλων είπε: «Δεν θα πρέπει να υπάρχουν αντιδράσεις. Έχω μιλήσει με φιλάθλους του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ και τους εξήγησα ότι δεν έχουν να φοβούνται το παραμικρό. Ο νομός προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα.  Θα συνειδητοποιήσουν ότι λειτουργεί προς όφελος τους.  Έτσι δεν θα δημιουργούνται και προβλήματα από τους ίδιους τους φιλάθλους σε βάρος της ομάδας τους. Λέω για παράδειγμα, αν ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο μάτι κυκλώνα, αυτό έγινε εξαιτίας της συμπεριφοράς των οπαδών του. Δεν έγινε κάτι από την διοίκηση, ώστε να βάλουμε κατά της ΠΑΕ. Αυτή η συμπεριφορά ξεπερνάει τα όρια . Οι φίλαθλοι που θέλουν το καλό της ομάδας και θα πρέπει να την προστατέψουν θα πρέπει να το καταλάβουν αυτό.  Το 95% των φιλάθλων επιθυμούν να υπάρχει ευταξία στα γήπεδα.  Έτσι θα βρίσκεται η ομάδα , εξωαγωνιστικά, σε δυσμενή θέση.  Οι ομάδες τιμωρούνται αυστηρά, γιατί γίνονται επεισόδια ή δεν ξεκίνησαν καν αγώνες.  Εμείς θέλουμε οι αγώνες να κρίνονται στα γήπεδα και  μετά όλοι οι φίλαθλοι  να χαίρονται το ποδόσφαιρο.