ΑΕΚ - Πανελευσινιακός 6-0

Gazzetta team
ΑΕΚ - Πανελευσινιακός 6-0

bet365

Ο Γκουστάβο Πογιέτ δοκίμασε το 4-4-2 και η ΑΕΚ ήταν απολύτως σοβαρή κόντρα στον Πανελευσινιακό, στον οποίο έβαλε πολύ εύκολα έξι γκολ (6-0) και πέρασε στους 16. Επανεμφάνιση Μπακάκη.

Ο αγώνας ήταν μια καλή ευκαιρία για τον Πογιέτ ώστε να κάνει δοκιμές και κυρίως συστήματος, θέλοντας να δει πώς ανταποκρίνεται η ομάδα του στο 4-4-2. Ο αντίπαλος, προφανώς, δεν είναι από αυτούς που προσφέρονται για ασφαλή συμπεράσματα αλλά από την άλλη δεν μπορείς να πεις ότι δεν είναι και θετικό το γεγονός ότι η ομάδα το πήρε στα σοβαρά. Οι Κιτρινόμαυροι, που είχαν τους Μπουονανότε-Πλατέλλα στα άκρα και τους Τζιμπούρ-Αραβίδη στην επίθεση, μόνο ως αγγαρεία δεν αντιμετώπισαν την αναμέτρηση και θα μπορούσαν να βάλουν πολλά περισσότερα γκολ ενώ χαμόγελα προκάλεσε και η επιστροφή στη δράση του Μπακάκη, ο οποίος πάντως θα χρειαστεί -όπως είναι λογικό- χρόνο για να βρει ρυθμό.

Από την αρχή φάνηκε τι θα ακολουθήσει καθώς στο 8' ο Πλατέλλας με ωραίο σουτ εκτός περιοχής, μετά από λάθος απομάκρυνση της άμυνας, έκανε το 1-0. Η ΑΕΚ είχε συνεχώς την μπάλα στην κατοχή της, την κυκλοφορούσε σωστά και στο 17' πλησίασε στο δεύτερο γκολ, όταν οι Πλατέλλας-Γιόχανσον-Αραβίδης συνεργάστηκαν όμορφα αλλά ο Μπουονανότε με κοντινή κεφαλιά αστόχησε. Μικρό το κακό αφού στο 27' ήρθε το 2-0 από τον Γιόχανσον, ο οποίος τα έκανε όλα: Σούταρε, πήρε το... ριμπάουντ, απέφυγε έναν αντίπαλο και βρήκε δίχτυα με πλασέ. Ετσι, ο εκπληκτικός Σουηδός σκόραρε για τρίτο σερί ματς.

Λίγα λεπτά μετά, στο 31', ο Μπουονανότε... εξιλεώθηκε για το γκολ που είχε χάσει νωρίτερα καθώς πήρε την μπάλα εντός περιοχής και έκανε 3-4 ντρίμπλες, για να σκοράρει τελικά με πλασέ (3-0). Το ματς ήταν πολύ εύκολο για την Ενωση που είχε κατοχή μπάλας 73%-27% και στο 32' υποχρεώθηκε στην πρώτη της αλλαγή αφού ο Λαμπρόπουλος χτύπησε στο μάτι και άφησε τη θέση του στον πιτσιρικά Σβάρνα. Ο μονόλογος συνεχίστηκε με δύο δοκάρια από τον Αραβίδη, αρχικά με σουτ (με το αριστερό) στο 36' και εν συνεχεία με κεφαλιά στο 43', για να κλείσει το ημίχρονο με το σκορ στο 4-0 μετά το γκολ του Σοϊλέδη (45') με δυνατό σουτ και με την μπάλα να βρίσκει και σε αντίπαλο.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Πογιέτ έβγαλε τον Γιόχανσον για να βάλει τον Φαγιέ και το ματς συνεχίστηκε όπως και στο πρώτο 45λεπτο. Με την ΑΕΚ, δηλαδή, να είναι σοβαρή, να κυκλοφορεί την μπάλα και να αντιλαμβάνεται ότι όποτε ήθελε θα έκανε φάση. Οπως συνέβη, δηλαδή, μετά το 70', όταν οι Κιτρινόμαυροι αποφάσισαν να φορτσάρουν λίγο και πέτυχαν άλλα δύο γκολ. Στο 78' ο Αραβίδης, που έπρεπε να σκοράρει, με σουτ εντός περιοχής έκανε το 5-0 και στο 81' ο Φαγιέ έκανε πολύ ωραία ατομική ενέργεια και πάσαρε στον «Αραβα», ο οποίος βρήκε τον Μπουονανότε και αυτός με πλασέ πέτυχε το δεύτερο του γκολ για το 6-0.

Θα μπορούσε να είναι και 7-0 λίγα λεπτά μετά αλλά ο Μανιάτης απέκρουσε την κεφαλιά του Κρισάντους, με την ΑΕΚ να περνάει ένα αρκετά ευχάριστο απόγευμα, βάζοντας και όσα γκολ έπρεπε για να έχει την 1η θέση και σε περίπτωση ισοπαλίας με την Λάρισα.

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος (32' Σβάρνας), Σοϊλέδης, Πλατέλλας (67' Κρισάντους), Κορδέρο, Γιόχανσον (46' Φαγιέ), Μπουονανότε, Αραβίδης, Τζιμπούρ.

Πανελευσινιακός (Θανάσης Δημόπουλος): Μανιάτης, Ταμπάκης (60' Νικολάου), Κακάρας, Λίτσος, Τσολακίδης, Μποτωνάκης, Γκεμίσης, Παληγεώργος (52' Κασνέτσης), Πουρνός, Μπλάνκο, Ναούμ (70' Γιαννιτσάνης).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα