ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
«Ο Καϋμενάκης μου είπε ''κόψτε τα αυτιά του μάρτυρα''»

«Ο Καϋμενάκης μου είπε ''κόψτε τα αυτιά του μάρτυρα''»

«Ο Καϋμενάκης μου είπε ''κόψτε τα αυτιά του μάρτυρα''»

Ο Γιάννης Καϋμενάκης ζήτησε από τον Νίκο Πηρούνια να «κόψουν τα αυτιά του μάρτυρα» για την υπόθεση του Noor-One, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ».

Η τηλεοπτική εκπομπή προέβαλλε και το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Νίκου Πηρούνια, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι ο μεγαλομέτοχος του Αστέρα Τρίπολης ήταν εκείνος που τον προέτρεψε να προβεί σε αθέμιτες ενέργειες κατά ενός μάρτυρα της δικής για την υπόθεση του Noor-One.

Ο υπερκοριός της ΕΥΠ είχε καταγράψει τη συνομιλία των δύο ανδρών, με τον Καϋμενάκη να φέρεται να του λέει: «Εκείνος ο Μανέτας (μάρτυρας στη δίκη του Noor-Οne) είναι όλη η ιστορία. Σου είπα βάλε πέντε παιδιά να του κόψουν τα αυτιά. Κόψτε του τα αυτιά για να μαρτυρήσουν».

Ο Νίκος Πηρούνιας, μιλώντας σχετικά με το θέμα, εξήγησε: Ο Καϋμενάκης είναι 25 χρόνια φίλος μου, πολύ πριν εμπλακεί με το ποδόσφαιρο. Μένει στο Ντουμπάι και θεώρησα ότι είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος για να διασταυρώσω την υπόθεση του ναρκοπλοίου και να καταλάβω εάν ο Αιμίλιος Κοτσώνης είχε συμμετοχή. Με διαβεβαίωσε ότι ο Κοτσώνης δεν είχε ανάμιξη. (Η επίμαχη φράση) Είχε αλληγορική σημασία. Εννοούσε ''βάλε πέντε παιδιά να του ψιθυρίσουν στο αυτί''. Δεν το έκανα ούτε καν το είπα στον Αιμίλιο. Βεβαιώθηκα από τη συνομιλία μου με τον Καϋμενάκη ότι ο Κοτσώνης είναι αθώος και θύμα συγκυριών. Τα αυτιά του κ. Μανέτα είναι μια χαρά».

Αναφορικά με την φράση του «ο Μαρινάκης επέλεξε ως αρχιδιαιτητή τον Τσαχειλίδη», κατά τη συνομιλία που είχε τον Ιούνιο του 2015 με τον φυγόδικο στον Καναδά, σημείωσε: «Σχολιάσαμε την επικαιρότητα. Με ρώτησε ο κ. Ανδρεάδης γιατί λες ότι ο Μαρινάκης έβαλε τον Τσαχειλίδη στην επιτροπή διαιτησίας. Το έκανα γιατί δεν ήθελα να καταλάβει ο συνομιλητής που ότι ήμουν σε διάσταση με τον Μαρινάκη. Για να μπει στην ΚΕΔ  Πειραιώτης διαιτητής, ο πρώτος που θα εξέφραζε γνώμη, επιθυμία ή εντολή ήταν ο Μαρινάκης. Είπα στον κ. Ανδρεάδη ότι τον Τσαχειλίδη προφανώς τον έβαλε ο Μαρινάκης. Αυτό θα το έλεγε και το τελευταίο παιδάκι στον Πειραιά. Ο Τσαχειλίδης είναι αξιόλογο και έντιμο παιδί. Μόνο για διαιτητής δεν κάνει! Ο Τσαχειλίδης υποστήριξε την παράταξη Μώραλη – Μαρινάκη. Η δουλεία του ως εκτελωνιστής δεν πάει καλά και σκέφτηκα ότι ανθρώπινα τον έβαλε στην ΚΕΔ να παίρνει ένα μισθό να συντηρηθεί».

Ερωτηθείς για το αν η ΕΠΟ είναι αυτή που επιλέγει τον αρχιδιαιτητή, είπε: «Τώρα θα γελάσουμε πολύ με αυτό το θέμα. Ο κ. Τσαχειλίδης επειδή δεν ήταν συνεργάσιμος σε λίγες εβδομάδες απολύθηκε. Άρα οι σκέψεις μου ήταν αβάσιμες. Με διέψευσαν τα γεγονότα».

Κληθείς να σχολιάσει τη φράση του ότι «ο Μαρινάκης απαλλάχθηκε γιατί και ο εισαγγελέας και ο εφέτης ήταν εντάξει», επισήμανε: «Πότε πρόλαβε ο Μαρινάκης που ανέλαβε το 2011 τον Ολυμπιακό από το Λονδίνο να κάνει όλα αυτά τα πράγματα; Αν εγώ είχα σχέση με τον εισαγγελέα ή τον εφέτη γιατί να με είχαν παραπέμψει. Αν είχα σχέση με τους δικαστές δεν θα καθάριζα τον Μαρινάκη, θα καθάριζα τον εαυτό μου. Δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί ο Μπέος μιλάει για επηρεασμό του εισαγγελέα Πούλιου υπέρ του Μαρινακή. Η δική μου παραπομπή έγινε γιατί οι δικαστές ήταν παγιδευμένοι στη δικογραφία και σε μια συνομιλία. Το αδίκημα μου έχει παραγραφεί, καθώς ήταν ένα ματς του 2010».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη συνομιλία που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ και στην οποία αναφέρεται σε τρεις διαιτητές που βοήθησαν τον Ηρακλή, υπογράμμισε: «Είπα ψέματα στον συνομιλητή μου για να ισχυροποιήσω τη θέση μου και να νιώσει την ανάγκη ο Παπαθανασάκης να με ακούσει και να μη στοιχηθεί με κανέναν από τους μεγάλους. Έμπλεξα με τον Ηρακλή γιατί έχω το μικρόβιο. Για να ασχοληθείς με το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις ψώνιο και λίγο κάλο στο μυαλό. Πράγματι είπα στον συνομιλητή μου ότι ''το παιχνίδι το ελέγχει ο Μαρινάκης''. Έτσι πίστευα. Η άποψή μου ήταν εσφαλμένη. Ο Παπαθανασάκης ποτέ δεν συναντήθηκε ούτε με τον Μελισσανίδη ούτε με τον Μαρινάκη».