ΠΑΣ Γιάννινα - Ηρακλής 1-1 (vid)

Δημήτρης Τομαράς
ΠΑΣ Γιάννινα - Ηρακλής 1-1 (vid)

bet365

Όπως και στο πρωτάθλημα (2-2 τότε) στα Γιάννενα, έτσι και στο Κύπελλο, ο ΠΑΣ προηγήθηκε και ο Ηρακλής πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ισοφάρισε με το 1-1 να είναι το τελικό σκορ!
Σε ένα παιχνίδι όπου δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο αξιώσεων με τους δύο προπονητές να κάνουν αρκετές δοκιμές και τον ΠΑΣ και τον Ηρακλή να μοιράζονται εντυπώσεις και... γκολ για το τελικό 1-1 με σκόρερ τους Τσάβες και Λουκίνα αντίστοιχα. Και έτσι μετά το 2-2 στο πρωτάθλημα να έχουμε το σκορ 1-1 στο Κύπελλο.
Στην πρεμιέρα των δύο συλλόγων της Σούπερ Λιγκ στον 1ο όμιλο του Κυπέλλου παρά την διάθεση που έδειξαν και οι δύο στην πρεμιέρα τους το θέαμα ήταν και αρκετά κακό... Ακόμα και έτσι πάντως 2 γκολ μπήκαν...
Έτσι άρχισαν τον αγώνα
Και οι δύο ομάδες αναγκαστικά προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές. Η αρχική διάταξη του ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης κίπερ, Μπέριος και Σκόνδρας οι στόπερ, δεξί μπακ ο Καρανίκας, αριστερά ο Στρούνα, στον άξονα ο Τσουκαλάς και Γιάκος (επιτελικός), Γαρουφαλιάς και Ηλιάδης τα δύο εξτρέμ και στην επίθεση οι Σαπαλίδης και Φερφελής.
Για τον Ηρακλή ο σχηματισμός: κάτω από τα δοκάρια ο Χουάντερσον με τον Μπουκουβάλα και τον Καρλίτος στα άκρα της άμυνας. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Καρασαλίδης με τον Ζιαμπάρη. Στο κέντρο οι Ζαμπάζης -Ιντζόγλου, με τον Ρομάνο σε ρόλο δεκαριού. Στις πτέρυγες οι Χαντί - Κάσσος, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα και στην κορυφή της επίθεσης ο Λουκίνας.
Δυνατά ο ΠΑΣ, φάσεις στο τέλος ο Ηρακλής
Ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά στον αγώνα με ένα καλό σουτ του Ηλιάδη στο 5' που έβγαλε πολύ δύσκολα ο Χουάντερσον ενώ και ο Τσουκαλάς είχε τελική στο 9'.
Στην συνέχεια ο ΠΑΣ έβγαλε και άλλες φάσεις και έως ένα σημείο ήταν ανώτερος. Ο Ηρακλής ισορρόπησε το ματς και είχε ευκαιρία και μάλιστα διπλή με σουτ και κεφαλιά του Κάσσου στο 25'.
Οι γηπεδούχοι είχαν την κεφαλιά του Φερφελή στο 40' που έπιασε ο Χουάντερσον για να... απαντήσει ο Ηρακλής με δύο καλές ευκαιρίες. Την μία με την αποτυχημένη προσπάθεια προβολής από κοντά του Ζιαμπάρη (44') και την άλλη με σουτ των Μπέριου και Μπουκουβάλα στο 45'.
Πίεση για το 0-1 από τους φιλοξενούμενους
Με την έναρξη του β' μέρους ο Λουκίνας και ο Χαντί είχαν δύο προσπάθειες για γκολ από κοντά με τον Καρανίκα να απομακρύνει σωτήρια σε κόρνερ.
Ένα λεπτό μετά μία κεφαλιά του Ζιαμπάρη πέρασε άουτ. Ο ΠΑΣ μετά και την είσοδο του Τσάβες επιχείρησε να απειλήσει και με τον Γιάκο και με τον Σαπαλίδη.
Δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά και 1-1
Στο 75' οι δύο αλλαγές του Πετράκη, Ίλιτς και Τσάβες έφεραν το 1-0. Μετά το φάουλ του Σέρβου ο Τσάβες με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
Ο Ηρακλής όμως είχε την... λύση. Πάλι από στημένη φάση και δη από κόρνερ (σ.σ. με εκτελεστή τον Χαντί) ο Ζιαμπάρης πήρε την 1η κεφαλιά για να πάρει ο Λουκίνας την 2η και να σκοράρει προ του Βελλίδη για το 1-1. Στο 84' ο Χουάντερσον κράτησε όρθια την ομάδα του με την πολύ καλή επέμβασή του στο σουτ του Καρανίκα. Τελικώς το 1-1 δεν άλλαξε...
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Μπαλάρα δεν είδαμε, ωστόσο αμφότεροι οι αντίπαλοι έδειξαν διάθεση για καλό ποδόσφαιρο, φάσεις και γκολ για να φτάσουμε στο τελικό 1-1. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε πιο καλά και με καλές ευκαιρίες για γκολ ενώ στην συνέχεια ο Ηρακλής ισορρόπησε τον αγώνα και είχε και εκείνος τις στιγμές του για να βρει δίχτυα. Σε κάποια δε χρονικά σημεία πάντως το ματς ήταν αρκετά κακό και σε χαμηλό τέμπο, κάτι λογικό έως ένα σημείο εξαιτίας των πολλών αλλαγών στις βασικές ενδεκάδες των δύο ομάδων. Βάσει της εικόνας του ΠΑΣ και του Ηρακλή το τελικό 1-1 κρίνεται και είναι δίκαιο.
Και αυτό διότι μπορεί ο ΠΑΣ να προηγήθηκε όμως ο γηραιός αντέδρασε άμεσα και μέσα σε 2 λεπτά ισοφάρισε. Εάν πάντως πρέπει να χριστεί κάποιος MVP αυτός είναι ο Χουάντερσον με τουλάχιστον 3 πολύ καλές επεμβάσεις του σε πολύ επικίνδυνες και δύσκολες προσπάθειες του ΠΑΣ σε α' και β' μέρος...
1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:
Αναγέννηση Καρδίτσας - Αχαρναϊκός 0-1 (Τρίτη)
ΠΑΣ Γιάννινα - Ηρακλής 1-1 (Πέμπτη)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
1. Αχαρναϊκός 3
2. ΠΑΣ Γιάννινα 1
3. Ηρακλής 1
4. Αναγέννηση Καρδίσας 0

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα