ΑΕΚ-Ατρόμητος 1-0 (vid)

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ-Ατρόμητος 1-0 (vid)

bet365

Ο... Μάκης Κρισάντους μπήκε στο 79' ως αλλαγή! Στο 81' πήρε το φάουλ και στο 82' με κεφαλιά σκόραρε! Η ΑΕΚ των ευκαιριών, με το «χρυσό» γκολ του Νιγηριανού κέρδισε 1-0 τον Ατρόμητο και παραμένει σε τροχιά κορυφής!

Πριν λίγες μέρες, στη Βέροια, ο λυτρωτής για την ΑΕΚ ήταν ο Μπαρμπόσα, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή. Τώρα, στο ΟΑΚΑ, την λύση έδωσε ένας άλλος παίκτης που επίσης πέρασε ως αλλαγή... Ο Μακόλεϊ Κρισάντους με γκολ στο 82' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την Ενωση (χωρίς να έχει γίνει το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός) στο -2 από την κορυφή. Δοκάρι ο Μάνταλος για τους Κιτρινόμαυρους, που είχαν φάσεις για να προηγηθούν νωρίτερα, δοκάρι και ο Μπάλλας για τον Ατρόμητο στο 92', σε μια φάση που ήταν οφσάιντ αλλά ο βοηθός... δεν το είδε.

Το ματς θα μπορούσε να έχει γίνει πολύ απλό από τα... 40 δευτερόλεπτα για την ΑΕΚ, αν ο Βάργκας τελείωνε σωστά την πολύ καλή ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Οι Κιτρινόμαυροι έδειχναν διάθεση να παίξουν το ποδόσφαιρο τους αλλά η σωστή αμυντική τακτική του Ατρόμητου τους έβαζε δύσκολα, με συνέπεια το πρώτο 20λεπτο να μην έχει κάποια άλλη αξιόλογη φάση. Στο 21', πάντως, η Ενωση απείλησε ξανά με την κεφαλιά του Αραβίδη μετά την ωραία μπαλιά του Βάργκας, για να έρθει στο 32' η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους με το δοκάρι του Μάνταλου σε δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής! Η ΑΕΚ, που είχε άλλες δύο καλές φάσεις με τους Τζανετόπουλο και Μπαρμπόσα, μπορεί να παρουσίαζε κάποια προβλήματα στην τελική πάσα αλλά παρ' όλα αυτά κατάφερε να κάνει φάσεις στο πρώτο 45λεπτο.

Στην επανάληψη οι Κιτρινόμαυροι διατηρούσαν την μπάλα αλλά δεν κατάφερναν να είναι ουσιαστικοί αφού ο Ατρόμητος πέτυχε να δώσει έναν αργό ρυθμό στο ματς... Οι Περιστεριώτες, όπως είναι λογικό, ενδιαφέρονταν κυρίως για την άμυνα τους και από εκεί και πέρα περίμεναν να δουν αν θα τους δινόταν η ευκαιρία για μια καλή αντεπίθεση. Τους δόθηκε στο 66' και ήταν όντως καλή, σε αντίθεση με το τελείωμα του Πίτου Γκαρσία από αριστερά εντός περιοχής... Ο Δέλλας, που νωρίτερα είχε βάλει στο ματς τον Μπουονανότε αντί του Πλατέλλα, έκανε τελικά την κίνηση που έκρινε τον αγώνα στο 79'...

Εξω ο κακός Βάργκας, μέσα ο Κρισάντους και τα πάντα άλλαξαν άμεσα! Ο Νιγηριανός πήρε φάουλ στο 81' και πήρε και την κεφαλιά, δευτερόλεπτα μετά, από την εκτέλεση του Γκάλο, βάζοντας «φωτιά» στο ΟΑΚΑ (1-0)! Λίγα λεπτά μετά, στο 87', θα μπορούσε να το... γκρεμίσει κιόλας αλλά αστόχησε στο τετ α τετ, με τον Ατρόμητο να μένει ζωντανός και να απειλεί την ΑΕΚ με... σοκ στο 92', όταν είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Μπάλλα. Ο οποίος, πάντως, ήταν οφσάιντ και δεν υποδείχθηκε...

Man of the match: Κρισάντους! Μπήκε αλλαγή στο 79', κέρδισε φάουλ στο 81', έβαλε το γκολ στο 82'. Τι άλλο να κάνει δηλαδή;

Αδύναμος κρίκος: Ο βοηθός που δεν είδε το οφσάιντ του Μπάλλα στο 92'. Αν η μπάλα πήγαινε μέσα αντί για δοκάρι, θα υπήρχε ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος.

Στο ύψος του: Ο Δέλλας χρησιμοποίησε σαν αμυντικό χαφ τον Μάνταλο δίπλα από τον Γιόχανσον και αυτός ανταποκρίθηκε. Προσπαθούσε συνεχώς για να κυκλοφορεί σωστά η μπάλα, ήταν μέσα στις φάσεις της ομάδας του και είχε και δοκάρι στο πρώτο 45λεπτο.

Η γκάφα: Δεν υπάρχει κάποια φάση που να μπορεί να θεωρηθεί κλασική γκάφα. Ισως, επειδή πρέπει να βρούμε κάποια, να μπαίνει σε αυτή την κατηγορία η χαμένη ευκαιρία του Βάργκας στο... 1'.

Το στραγάλι: Υπήρξαν κάποια νεύρα στο ΟΑΚΑ αλλά η αλήθεια είναι ότι το μεγάλο λάθος είχε αποφευχθεί σε όλο το 90λεπτο. Εγινε, βέβαια, στο 92' αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι οπότε -ευτυχώς για όλους- δεν υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος.

Το ταμείο του Gazzetta: Μετά τη νίκη στη Βέροια η ΑΕΚ πήρε το τρίποντο και με τον Ατρόμητο, πράγμα που σημαίνει ότι θα ζήσει μάλλον ήρεμα αυτή τη διακοπή του πρωταθλήματος. Η Ενωση έχει καλή βαθμολογική συγκομιδή και ο στόχος της είναι να συνεχίσει έτσι, βελτιώνοντας συνεχώς την απόδοση της. Καλοδεχούμενη, επομένως, η διακοπή ώστε να δουλέψει η ομάδα ενόψει της συνέχειας. Οσο για τον Ατρόμητο, ηττήθηκε για τέταρτο σερί ματς και είναι προφανώς ότι κάτι θα πρέπει να αλλάξει. Τι είναι αυτό, ας το βρει η διοίκησή του...

AEK (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Γιόχανσον, Μάνταλος, Πλατέλλας (60' Πλατέλλας), Βάργκας (79' Κρισάντους), Μπαρμπόσα (88' Κορδέρο), Αραβίδης.

Ατρόμητος (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κοντοές, Γοδόι (83' Λε Ταλέκ), Ουσέρο (69' Μπάλλας), Γκαρσία, Ούμπιντες, Ναπολεόνι, Μαρσελίνιο (80' Μπρίτο).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα