Σουόνσι - Λίβερπουλ 0-1

Gazzetta team
Σουόνσι - Λίβερπουλ 0-1

bet365

Η τύχη ήταν στο πλευρό της και η Λίβερπουλ με το γκολ του Χέντερσον (1-0) δραπέτευσε από την έδρα της Σουόνσι και τα παίζει όλα για όλα στο ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ!

Τρένο η Λίβερπουλ, συνεχίζει ακάθεκτη στο δρόμο για την τετράδα και νέο «θύμα» της η Σουόνσι! Μεγάλο διπλό στην Ουαλία, με την τύχη να είναι σύμμαχος και τον Χέντερσον ο πρωταγωνιστής. Νίκη 1-0, η διαφορά από την 4η Γιουνάιτεντ στο -2 και την Κυριακή θα τα δώσει όλα να την προσπεράσει στο μεγάλο ντέρμπι του Νησιού. Οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με την ομάδα του Ρότζερς όμως να είναι πιο ουσιαστική.

Πολύ κακή στο α' μέρος η Λίβερπουλ, δεν μπορούσε να ελέγξει το ματς, να κυκλοφορήσει τη μπάλα σωστά και φυσικά να δημιουργήσει. Η Σουόνσι πήρε το πάνω χέρι, είχε την κατοχή και προσπάθησε να απειλήσει. Η πίεση έγινε εντονότερη από το 25' κι έπειτα, με το δεκάλεπτο 30'-40' να είναι... καυτό για τους «κύκνους» που έχασαν τέσσερις μεγάλες φάσεις. Στο 31' ο Γκομίς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μινιολέ, στο 33' ο Σίγκουρντσον δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να σκοράρει, ενώ στο 38' είδε τον Μινιολέ να αποκρούει εντυπωσιακά. Ενα λεπτό αργότερα ο Λαλάνα έσωσε με το κεφάλι σε σουτ του Σέλβεϊ.

Εντελώς μεταμορφωμένη στην επανάληψη η Λίβερπουλ, μπήκε δυνατά, με τον Στέρλινγκ να κάνει εξαιρετική εμφάνιση από τη δεξιά πλευρά. Στο 58' έσπασε ωραία στον Κουτίνιο, όμως ο Φαμπιάνσκι έδιωξε εντυπωσιακά. Πολύ καλός ο γκολκίπερ της Σουόνσι, ο οποίος μπλόκαρε και την προβολή του Αλαν λίγο αργότερα. Ωστόσο, στο 68' ήρθε το πολυπόθητο γκολ για τους «κόκκινους». Πανέξυπνη κάθετη του Στάριτζ, ο Χέντερσον βγήκε στον κενό χώρο, ο Αμάτ προσπάθησε να τον κόψει και από την κόντρα η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Οι «κόκκινοι» ήταν εξαιρετική, ο Τζέραρντ βοήθησε στον άξονα και θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλο γκολ, κάτι όμως η ατυχία, κάτι το δοκάρι στο 93' από το πλασέ του Στάριτζ στέρησαν αυτή την ευκαιρία. Πέμπτο διαδοχικό εκτός έδρας ματς χωρίς να δεχθεί γκολ, 120 ματς αήττητη και η Λίβερπουλ πάει αεράτη στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ....

Σουόνσι: Φαμπιάνσκι, Νόουτον, Αμάτ, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Κι (80' Ντάιερ), Κορκ, Σέλβεϊ, Σίγκουρντσον (89' Εμνς), Γκομίς, Ράουτλετζ (73' Μοντέρο)

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τσαν, Σκρτελ, Σακό, Λαλάνα (88' Τζόνσον), Χέντερσον, Άλεν, Μορένο (64' Τζέραρντ), Στέρλινγκ, Στάριτζ, Κουτίνιο

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα