Παναιτωλικός - ΟΦΗ 3-1 (vid)

Παναιτωλικός - ΟΦΗ 3-1 (vid)

bet365

O Παναιτωλικός με σκόρερ τους αμυντικούς Κέβιν (2) και Κούσα, έπαιξε... μονότερμα τον ΟΦΗ (που ισοφάρισε με την γκάφα του Στεφανάκου) κέρδισε εύκολα με 3-1 και συνεχίζει να πορεύεται... Ευρωπαϊκά! Ντεμπούτο για Σκαραμοτσίνο!

Στο πιο... συζητημένο ματς της αγωνιστικής, το οποίο ήταν στον αέρα μέχρι και την τελευταία στιγμή, ο Παναιτωλικός επικράτησε του ΟΦΗ με 3-1 χάρη στα τέρματα των Κέβιν (2) και Κούσα, με τα «καναρίνια» να εκμεταλλεύονται τις απώλειες των Ξάνθη, ΠΑΣ, Αστέρα και να εδραιώνονται στην 5αδα, μειώνοντας στον πόντο από τους Αρκάδες.

Πως ξεκίνησαν

Κάτω από τα δοκάρι για τον Παναιτωλικό βρέθηκε ο Στεφανάκος, με τους Ετζενγκέλε Κούσα μπροστά του και τον Μπεχαράνο δεξιά και τον Κέβιν αριστερά. Στον άξονα, δίπλα από τον Φωτάκη κινήθηκε ο Κουτρομάνος, ενώ πιο μπροστά σε ελεύθερο ρόλο κινήθηκε ο Μαρτίνες. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Άλβες, τον οποίο πλαισίωσαν οι Μύγας και Κάπελ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Αγριμάκης υπερασπίστηκε την εστία του ΟΦΗ, με τους Τριποτσέρη Μακρή στο κέντρο της άμυνας και Μονιάκη, Φερνάντεθ στα άκρα. Στον άξονα ήταν ο Λαμπρόπουλος με τον Μπανούση, ενώ πίσω από τον Μαραθιανόκινήθηκαν οι Στάθης, Ροβίθης και Κουτσιανικούλης.

Μπήκε... φουριόζους!

Ιδιαίτερα κεφάτος έδειχνε από τα πρώτα λεπτά ο Παναιτωλικός, που πήρε τον έλεγχο και κατάφερε να κλείσει τον ΟΦΗ στα καρέ του, με τους Κρητικούς να περιορίζονται σε ένα παθητικό ρόλο. Παρόλα αυτά, για ακόμα μία φορά οι Αγρινιώτες δε μπορούσαν να φανούν αξιόπιστοι στην τελική προσπάθεια, με τον Άλβες να παραμένει άστοχος!

Η αρχή έγινε στο 10', όταν μετά από την απόκρουση του Αγριμάκη σε κεφαλιά του Μύγα, ο βραζιλιάνος δε κατάφερε να βρει δίχτυα. Στην συνέχεια την σκυτάλη πήρε ο Κουτρουμάνος, που με πολύ όμορφο μακρινό σουτ απείλησε, ενώ στο 18' οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι. Μετά από κόρνερ του Φωτάκη, ο Μύγας πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα δε του έκανε το χατήρι, με το δοκάρι να του στερεί το γκολ, ενώ στην συνέχεια της φάσεις, ο Άλβες ήταν ξανά πολύ άστοχος, σπαταλώντας ακόμα μία ευκαιρία.

Επιτέλους γκολ

Μετά από μισή ώρα ασφυκτικής πίεσης, τα «καναρίνια» κατάφεραν επιτέλους να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους και να την μετουσιώσουν σε τέρμα. Σε μία από τις λίγες στιγμές που ο Άλβες δε συμμετείχε στην φάση, ο Παναιτωλικός βρήκε δίχτυα. Μετά από επίθεση διαρκείας, ο Φωτάκης έγινε κάτοχος της μπάλας από θέση πλάγια αριστερά, με τον Τριποτσέρη να κόβει πριν η μπάλα περάσει την γραμμή και τον Κέβιν να την σπρώχνει τελικά στο βάθος της εστίας των Κρητικών.

Παραλίγο... αυτοκτονία

Με το... καλημέρα στην επανάληψη, ο Παναιτωλικός έδειξε τάσεις αυτοκτονίας, με τον Στεφανάκο να κάνει μία από τις πιο επικές γκάφες της σεζόν! Σε ένα γύρισμα του Κουτρομάνο και χωρίς να δέχεται την παραμικρή πίεση, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων πήγε να κάνει κοντρόλ, με την μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του, με τον ΟΦΗ να παίρνει απρόσμενο δώρο και να ισοφαρίζει.

Άμεση και... αρχηγική απάντηση

Το αυτογκόλ έφερε... σύννεφα πάνω από το Αγρίνιο, όμως με «παρέμβαση» του αρχηγού, επήλθε ηρεμία και πάλι. Μόλις 5 λεπτά μετά την ισοφάριση του ΟΦΗ, ο Κούσας μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φωτάκη πήρε την κεφαλιά και έβαλε εκ νέου σε θέση οδηγού τα «καναρίνια» αποβάλλοντας το άγχος από τους συμπαίκτες του. Αξιοσημείωτη και η ενέργεια παικτών του Παναιτωλικού, που πανηγύρισαν το τέρμα αυτό αγκαλιάζοντας τον Στεφανάκο, ανυψώνοντας έτσι το ηθικό του συμπαίκτη τους.

Πάλι Κέβιν και... τέλος!

Η... παράδοση των αμυντικών του Παναιτωλικού που βρίσκουν δίχτυα δεν σταμάτησε, με τον Κέβιν να σκοράρει ακόμα μία φορά. Ένα λεπτό μετά την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, Μαρτίνες, Μύγας και Κέβιν κατέβασαν υποδειγματικά την μπάλα, με τον αριστερό μπακ να είναι ο τελικός αποδέκτης της μπάλας και από κοντά να... εκτελεί τον Αγριμάκη για το 3-1.

Ντεμπούτο Σκαραμοτσίνο, κουτσαίνοντας ο Μαρτίνες

Στην συνέχεια, το παιχνίδι πήρε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον ΟΦΗ να μη μπορεί να αντιδράσει. Έτσι, τα στοιχεία που παρουσιάζουν ενδιαφέρον είναι το ντεμπούτο του Σκαραμοτσίνο, που δεν πρόλαβε να δείξει και πολλά, ενώ τραυματίας αποχώρησε ο Μαρτίνες, γεγονός που προκαλεί... πονοκέφαλο στους Αγρινιώτες.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος): Στεφανάκος, Μπεχαράνο, Εντζενγκέλε, Κούσας (83' Μαλεζάς), Κέβιν (76' Σκαραμοτσίνο), Φωτάκης, Κουτρομάνος, Μαρτίνες, Μύγας (70' Παπουτσογιαννόπουλος), Άλβες, Κάπελ.

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Αγριμάκης, Αρτόλα, Μακρής, Τριποτσέρης, Μονιάκης, Λαμπρόπουλος, Μπανούσης (83' Κάλαϊτζιτς), Στάθης, Ροβίθης, Κουτσιανικούλης (70' Μανιδάκης), Μαραθιανός.

MVP. Κέβιν. Με δύο γκολ από το αριστερό μπακ, δεν υπάρχει χώρος για κανέναν άλλον σε αυτή την κατηγορία. Ο Κέβιν καθάρισε μόνος του το ματς και του αξίζει ο τίτλος του κορυφαίου.

Στο ύψος του. Ο... ασίστ-μαν Φωτάκης, μαζί με τον Κουτρομάνο που κάνει εκπληκτικό παιχνίδι ως αμυντικό χαφ. Φυσικά, πολύτιμος και ο Κούσας, που με το τέρμα του αφαιρεί το άγχος από τους συμπαίκτες του.

Αδύναμος κρίκος. Άλβες. Δεν είναι ο Στεφανάκος, παρά το ΤΡΑΓΙΚΟ αυτογκόλ για το οποίο φέρει αποκλειστική ευθύνη. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός δεν κατάφερε ούτε τώρα να κάνει σεφτέ και να σκοράρει, σπαταλώντας μερικές πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Χρωστάει... χάρη στους συμπαίκτες του που σκοράρουν αντ' αυτού, γιατί αλλιώς θα είχε σοβαρό θέμα, αυτός και η ομάδα του. Από την άλλη, οι Κρητικοί θα περίμεναν πολύ περισσότερα από τον Κουτσιανικούλη, που ήταν και πάλι... άφαντος.

Η γκάφα. Όχι μόνο του αγώνα, αλλά ίσως και της σεζόν. Το αυτογκόλ που, ναι μεν χρεώνεται στον Κουτρομάνο, αλλά είναι αποκλειστική του ευθύνη, είναι από τις φάσεις που λες... δεν υπάρχει! Ευτυχώς για αυτόν, δε στοίχισε στην ομάδα του, αλλά σίγουρα θα τον... στοιχειώνει για πολύ καιρό.

Το στραγάλι. Κανένα πρόβλημα από τον κ. Κύζα και τους βοηθούς του. Το ματς τους βοήθησε και... κύλησε χωρίς αμφισβητούμενες φάσεις.

Το ταμείο του gazzetta. Ο ΟΦΗ σαφώς επηρεασμένος από τα αμέτρητα προβλήματά του, παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και έδωσε την ευκαιρία στον Παναιτωλικό να πάρει μία πολύ σημαντική νίκη, που τον φέρνει σε απόσταση ενός βαθμού από τον 4ο Αστέρα Τρίπολης. Βέβαια, οι Αγρνιώτες οφείλουν να προβληματίζονται για την αποτελεσματικότητα των επιθετικών του, που και πάλι απογοήτευσαν. Ο Μορένο αναμένεται με μεγάλη προσμονή, καθώς ο Άλβες απογοητεύει και δεν μπορεί να περάσει ούτε την... βάση!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα