Αμβούργο - Στουτγκάρδη 0-1

Gazzetta team
Αμβούργο - Στουτγκάρδη 0-1

bet365

Αν και έπαιζε για 40 λεπτά με παίκτη λιγότερο, η Στουτγκάρδη πήρε διπλό στο Αμβούργο (0-1) και βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ηττα η Αουγκσμπουργκ, λευκή ισοπαλία η Κολονία.

Συνέχεια στα καλά αποτελέσματα μακριά από την έδρα της έδωσε η ομάδα του Χουμπ Στέφενς, που μετά το 1-1 με την Μάιντς, πήρε παλικαρίσιο διπλό σε βάρος του Αμβούργου (0-1) παρότι έπαιξε για 40 λεπτά με παίκτη περισσότερο. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και στο πρώτο μέρος και προσπαθούσαν να χτίσουν επιθέσεις, όμως με έναν μαγικό τρόπο οι Σουηβοί ήταν εκείνοι που είχαν τις φάσεις. Στο 16' και το 32' ο Χάρνικ είχε τις ευκαιρίες αλλά σούταρε εκτός εστίας και στο 35' ο Χόλτμπι έκοψε πάνω στην γραμμή για το Αμβούργο. Στο 39 ' ο Χάρνικ έφυγε στην κόντρα αλλά δεν τα κατάφερε και στο 42' ήρθε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Ο Μπεχράμι έκανε λάθος για τους γηπεδούχους, ο Μαξίμ το εκμεταλλεύτηκε και έδωσε στον Κλάιν, ο οποίος πλάσαρε στα ανάποδα βήματα τον Ντρόμπνι για το 0-1. Στο ξεκίνημα της επανάληψης (53') ο Νίντερμαϊερ ανέτρεψε λίγο έξω από την περιοχή τον Μπεχράμι και είδε απευθείας κόκκινη. Παρά το γεγονός αυτό, στα επόμενα 40 λεπτά η Στουτγκάρδη αν και είχε αριθμητικό μειονέκτημα παρέμεινε άριστα στημένη αμυντικά, έκλεισε τους χώρους και εκτός από το δοκάρι στο 55' με το φάουλ του Φαν Ντερ Φααρτ στο οριζόντιο, δεν απειλήθηκε σοβαρά και κράτησε μέχρι το τέλος το τρίποντο. Με αυτό βγήκε -με αγώνα περισσότερο- από τη ζώνη του υποβιβασμού και έπιασε στη βαθμολογία το Αμβούργο (16).

Επιστροφή στις νίκες για Ανόβερο
Το Ανόβερο επιβλήθηκε 2-0 της Άουγκσμπουργκ και επέστρεψε στις νίκες μετά από 4 ματς. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ επικίνδυνοι στην αντεπίθεση και έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 14', όταν ο Αλτίντοπ δεν κατάφερε να νικήσει τον Τσίλερ στο τετ α τετ, όμως εκείνοι που πήραν το προβάδισμα ήταν οι γηπεδούχοι στην πρώτη τους καλή στιγμή. Στο 20' μετά από κόρνερ του Κιγιοτάκε ο Σανέ με κεφαλιά έκανε το 1-0. Μετά το γκολ οι παίκτες του Κορκούτ προσπάθησαν να κλείσουν τους διαδρόμους, έπαιξαν πιο σίγουρα και κατάφεραν να κρατήσουν τους αντιπάλους τους μακριά από την εστία του Τσίλερ. Οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές μέχρι το ημίχρονο, με το σκορ να μένει στο 1-0. Τα πάντα τελείωσαν με αμφιλεγόμενο τρόπο με το ξεκίνημα της επανάληψης. Ο διαιτητής Ντίνγκερτ είδε πέναλτι στη μονομαχία του Μπάιερ με τον Στιντλ, σε μία φάση που φαίνεται να μην υπάρχει τίποτα. Ο Χοσέλου, όμως, δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει και το 2-0 από την άσπρη βούλα. Οι παίκτες του Βάιντσιρλ έκαναν ό,τι μπορούσαν μέχρι το τέλος, επιτέθηκαν και πλησίασαν στο γκολ με τον Μπομπαντίγια στο 61'. Στο 66' το γκολ του Κιγιοτάκε ακυρώθηκε για οφσάιντ, ενώ το παιχνίδι ήταν ανοιχτό μέχρι το τέλος. Μετά το 70' οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, τα σουτ των Μπομπαντίγια και Αλτίντοπ δεν βρήκαν στόχο και το 2-0 παρέμεινε.

Δεν μπορεί εντός η Κολονία
Ούτε την Μάιντς που είναι σε κακή κατάσταση δεν μπόρεσε να νικήσει στην έδρα της η Κολονία, που παραχώρησε 0-0. Το πρώτο μέρος ήταν πολύ αμυντικό, με τις δύο ομάδες -που έμειναν στη μέση της βαθμολογίας- να έχουν ως πρώτο μέλημα να μην δώσουν χώρους στον αντίπαλο. Χωρίς ιδέες και σε κάποια σημεία συγκέντρωση, το πρώτο μέρος έφυγε με τις φάσεις των Ντίας (24') για την Μάιντς και Γκέρχαρντ (32') για την Κολονία. Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος, με τις σημαντικές ευκαιρίες να έρχονται με το σταγονόμετρο. Δύο έχασε ο Ούτζα για την Κολονία που βρέθηκε κοντά στο 72' και το 81' ενώ για την Μάιντς ο Οκαζάκι είχε δοκάρι στο 76'.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Τρίτη (16/12)

Μπάγερν-Φράιμπουργκ 2-0
(41' Ρόμπεν, 48' Μίλερ)

Ανόβερο-Άουγκσμπουργκ 2-0
(20' Σανέ, 55' πεν. Χοσέλου)

Αμβούργο-Στουτγκάρδη 0-1
(42' Κλάιν)

Κολωνία-Μάιντς 0-0

Τετάρτη (17/12)

Ντόρτμουντ-Βόλφσμπουργκ (21:00)
Γκλάντμπαχ-Βέρντερ (21:00)
Χόφενχαϊμ-Λεβερκούζεν (21:00)
Άιντραχτ-Χέρτα (21:00)
Πάντερμπορν-Σάλκε (21:00)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα