Ολυμπιακός - Μάλμε 4-2 (pics & vids)

Ολυμπιακός - Μάλμε 4-2 (pics & vids)

bet365

To «δώρο» από το Τορίνο δεν ήρθε, αλλά ο Ολυμπιακός με την 4άρα επί της Μάλμε (4-2), πήρε την 3η θέση στον όμιλο, συνεχίζει στην Ευρώπη και θα παίξει την άνοιξη στους 32 του Europa league! «Όργια» και γκολάρα από Τσόρι! Σκόραραν και οι Φουστέρ, Μήτρογλου κι Αφελάι!

Το... θρυλικό ταξίδι στην Ευρώπη θα συνεχιστεί για ακόμα μία χρονιά! Ο Ολυμπιακός έβαλε τέσσερα γκολ στην Μάλμε, δίνοντας το δικό του επιθετικό σόου μπροστά στον κόσμο του και με τον Μήτρογλου να βάζει το 13ο του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ (σ.σ. μαζί με τα προκριματικά). Οι ερυθρόλευκοι έχοντας σε πολύ καλή ημέρα σημαντικούς παίκτες τους όπως οι Τσόρι (σ.σ. κυρίως) και Φουστέρ πήραν αυτό που ήθελαν, φτάνοντας στο τελικό 4-2. Η Μάλμε χτύπησε δύο φορές στις αντεπιθέσεις όπου ήταν και σήμερα το μεγάλο πρόβλημα των Πειραιωτών όμως ήταν φανερό πως οι δυνατότητές της ήταν περιορισμένες. Οι Σουηδοί τελείωσαν με 10 παίκτες τον αγώνα λόγω αποβολής του Αντού στις καθυστερήσεις. Οι παίκτες του Μίτσελ λόγω του 0-0 στο Τορίνο δεν θα είναι στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ όμως το σπουδαίο είναι πως θα παραμείνουν στα ευρωπαϊκά σαλόνια μέσω του Γιουρόπα.

Με Μήτρογλου ξανά ο Μίτσελ

Ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε να εμπιστευθεί για ακόμα έναν αγώνα τον Μήτρογλου για βασικό φορ. Η διάταξη του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, Ομάρ δεξιά, Μαζουάκου αριστερά, Μποτία και Αμπιντάλ τα δύο στόπερ, στον άξονα οι Μανιάτης και Ντινγκά, δεξιά ο Φουστέρ, αριστερά ο Κασάμι, επιτελικός ο Τσόρι και φορ ο Μήτρογλου.

Πως ξεκίνησε η Μάλμε

Και ο Χαρέιντε όμως είχε τις μίνι... εκπλήξεις του. Ο σχηματισμός της Μάλμε: Όλσεν κάτω από τα δοκάρια, άμυνα με Κονατέ και Ρικαρντίνιο και κέντρο άμυνας με Ελάντερ και Χάλτσι. Στο κέντρο θα είναι οι Έρικσον και Αντού, στα δύο φτερά οι Τίνερχολμ και Φόρσμπεργκ και επιθετικό δίδυμο οι Ρόζενμπεργκ και Θελίν.

Δυνατά και με διάθεση ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς αρκετά δυνατά και με επιθετική διάθεση. Στο 4' είχε το πρώτο του σουτ με τον Φουστέρ. Στο 10ο λεπτό σε φάση διαρκείας ο Κασάμι από κοντά με προβολή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Όλσεν. Οι ερυθρόλευκοι αναγκαστικά έπρεπε να ανοιχθούν με τους Σουηδούς να βρίσκουν χώρους και να προσπαθούν να απειλήσουν. Στο 20ό λεπτό έπειτα από φάουλ του Τσόρι η κεφαλιά του Μποτία πέρασε λίγο έξω.

Αναμπουμπούλα και γκολ ο Φουστέρ!

Στο 22ο λεπτό έπειτα από πλάγιο του Μαζουάκου ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0. Ο Κασάμι πήρε την κεφαλιά, ο Μήτρογλου σηκώθηκε για να σκοράρει αλλά δεν μπόρεσε και ο Φουστέρ ερχόμενος από πίσω σκόραρε από κοντά και ενώ δέχθηκε και κλωτσιά από τον Κονατέ στην προσπάθειά του να τον σταματήσει.

Η άμυνα της Μάλμε έδειχνε να είναι σε... αναταραχή και ο Ολυμπιακός είχε το πάνω χέρι! Οι ερυθρόλευκοι παρά τα νεύρα και την ένταση που επιχείρησαν να προκαλέσουν οι Σουηδοί με τα μαρκαρίσματά τους εξακολούθησαν να είναι ανώτεροι των αντιπάλων τους.

Η σουηδική... οργή οδήγησε και στην αποβολή μέλους του τεχνικού τιμ από τον πάγκο. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να απλώνει ωραία το παιχνίδι του και ενώ στο 34' ένα αρκετά καλό σουτ του Τσόρι κατέληξε στα χέρια του αντίπαλου γκολκίπερ.

Στο 38' ένα λάθος γύρισμα του Ντινγκά προς τα πίσω με το κεφάλι λίγο έλλειψε να στοιχίσει στον Ολυμπιακό με την μπάλα να πηγαίνει στο... οριζόντιο δοκάρι! Στο 42' ο Θελίν πήγε να πιάσει ένα καλό ψαλιδάκι που έφυγε λίγο άουτ. Το πρώτο μέρος έκλεισε με άκρως θετικό πρόσημο για τους παίκτες του Μίτσελ. Ακόμα και έτσι πάντως και πάλι φάνηκαν τα κενά του στην άμυνα.

Μία... ανάσα από το 2-0 με το ξεκίνημα

Στο 46' ο Ολυμπιακός έχασε πολύ καλή φάση. Ο Φουστέρ πάσαρε εξαιρετικά στον Μήτρογλου που από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Όλσεν. Στο 49' μετά από σέντρα του Ντινγκά η κεφαλιά του Μποτία έφυγε λίγο έξω. Ο πειραϊκός σύλλογος φανέρωνε διαρκώς πόσο πολύ έψαχνε το 2ο τέρμα του. Στο 50ό λεπτό ο Μαζουάκου έκανε ένα σουτ που αποκρούστηκε δύσκολα.

Το 1-1 με... χρυσή αλλαγή του Χαρέιντε

Η Μάλμε κατάφερε να... χτυπήσει τον Ολυμπιακό σε ένα σημείο που πονάει. Στις αντεπιθέσεις. Ο Κρόον ήταν ο παίκτης που μετά από σέντρα του Φόρσμπεργκ προ του Ομάρ (σ.σ. και ενώ ο Μανιάτης είχε μείνει πίσω) σκόραρε σε μία φάση όπου δεν υπήρχε κανένας στόπερ πίσω με τον Φουστέρ να γυρίζει μήπως και προλάβει τον σκόρερ. Ο Κρόον που σκόραρε στο 59' είχε μπει ως αλλαγή στο 56'.

Γκολάρα Τσόρι και 2-1!

Ο Ολυμπιακός όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 63' ο Χάλστι έδιωξε την μπάλα πάνω στον Τσόρι. Ο Αργεντίνος άσος είπε "ευχαριστώ" στην ασίστ και με σουτάρα έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Όλσεν για το 2-1. Ένα γκολ για χάιλαιτ! Στο 69' ο Μήτρογλου έπιασε το πιο καλό του σουτ έως εκείνη την στιγμή στον αγώνα που έφυγε όμως άουτ. Στο 73' ένα σουτ του Τίνερχολμ έφυγε έξω. Μία καλή προσπάθεια για τους Σουηδούς. Στο 78' ο Αφελάι είχε ένα καλό σουτ που αποκρούστηκε από τον Όλσεν.

Αντεπιθέσεις αυτή η μεγάλη... πληγή

Στο 81' η Μάλμε χτύπησε ξανά εκεί που πονούσε ο Ολυμπιακός. Στις αντεπιθέσεις όπου είχε κενά και τις μη απαιτούμενες επιστροφές. Μία σέντρα από τον Τίνερχολμ μπροστά από τον Ντινγκά κατέληξε στον Ρόζενμπεργκ που έχοντας δίπλα του τον Μποτία σούταρε με την μία για το 2-2. Οι ερυθρόλευκοι ξαναβγήκαν μπροστά για να κάνουν το 3-2. Στο 83' ο Μήτρογλου έπιασε την κεφαλιά για να σκοράρει δίχως όμως επιτυχία. Το ματς στα τελευταία λεπτά έγινε... ροντέο.

Μητρογκόλ για το 3-2!

Στο 87' μετά από κόρνερ του Τσόρι ο Μποτία πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω με τον Μήτρογλου να σκοράρει με προβολή από κοντά λυτρώνοντας τον Ολυμπιακό με το 3-2! Έφτασε έτσι τα 13 τέρματα στον θεσμό!

Ξέσπασε ο Ολυμπιακός με το 4-2

Οι ερυθρόλευκοι είχαν και άλλο γκολ όμως για την Μάλμε. Στο 90' με τον Κασάμι να κάνει μία εξαιρετική κούρσα και την κατάλληλη στιγμή να "σπάει" την μπάλα στον Αφελάι που με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 4-2 εν μέσω αποθέωσης και έξαλλων πανηγυρισμών. Το παιχνίδι στο Τορίνο δεν είχε το επιθυμητό σκορ για τους πρωταθλητές Ελλάδας όμως το πιο σημαντικό είναι πως συνεχίζουν στην Ευρώπη μέσω του Γιουρόπα Λιγκ.

Χτύπησε και αποχώρησε ο Κασάμι, αποβολή για Αντού

Προς το τέλος της αναμέτρησης ο Κασάμι δέχθηκε ένα αρκετά σκληρό μαρκάρισμα. Ο Ελβετός τραυματίστηκε στο πόδι του και αποχώρησε με φορείο από το γήπεδο. Για το μαρκάρισμα αυτό ο Αντού που πάτησε και χτύπησε τον Κασάμι αποβλήθηκε από τον αγώνα. Λίγο μετά ο Κασάμι πάντως επέστρεψε κανονικά στον αγωνιστικό χώρο για τους πανηγυρισμούς.

Αποθέωση για την ομάδα

Μετά το τέλος της αναμέτρησης δεν έλλειψαν τα καθιερωμένα 'Όλε' μπροστά από την κερκίδα. Οι παίκτες πήγαν στον κόσμο τους για να τον χειροκροτήσουν και να χειροκροτηθούν. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είχαν κάθε λόγο να νιώθουν δικαιωμένοι.

MAN OF THE MATCH: Ο Φουστέρ με τον Τσόρι αλλά ιδίως ο Αργεντίνος. Ο Ισπανός έκανε κυρίως στο Α' μέρος πολύ καλό ματς. Με πολλές μονομαχίες, τρεξίματα και προσπάθεια στο αμυντικό και το επιθετικό σκέλος και ενώ έχει κάνει και το 1-0. Για τον Τσόρι ότι και να γράψει κανείς είναι λίγο. Ένας παίκτης που με μία προσωπική ενέργεια μπορεί και κάνει την διαφορά στον αγώνα. Το γκολ για το 2-1 είναι απίστευτο! Από τα πόδια του Τσόρι γίνεται και το κόρνερ για το 3-2.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Από τους ερυθρόλευκους οι Κασάμι, Ομάρ και Ρομπέρτο έβγαλαν θετική εικόνα στο παιχνίδι. Ειδικά ο Ελβετός έδειξε τον παλιό πολύ καλό του εαυτό. Οι περισσότεροι παίκτες των Πειραιωτών γενικά έβγαλαν πάθος και ψυχή στο ματς, ασχέτως εάν δεν τους βγήκε και τόσο το παιχνίδι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική γραμμή της Μάλμε. Με αρκετά προβλήματα, κενά αλλά και λάθη. Ανάλογη εικόνα και για την αμυντική διάταξη του Ολυμπιακού. Στις αντεπιθέσεις των Σουηδών και τα γκολ τους οι στόπερ ήταν εκτός φάσεων. Εδώ μπαίνει και ο Ντινγκά που ήταν ασταθής και με... ατοπήματα που θα μπορούσαν να είχαν κοστίσει στον Ολυμπιακό.

Η ΓΚΑΦΑ: Στην φάση του γκολ του Φουστέρ η Μάλμε αδράνησε για τα καλά. Μεγάλη η ευθύνη της άμυνάς της. Γενικά στο ματς ήταν αρκετές οι αμυντικές γκάφες στα γκολ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Λανουά με τους βοηθούς δεν έχουν κάνει σημαντικά λάθη. Αρκετά καλή η εικόνα τους. Σωστή η αποβολή του Αντού. Η Μάλμε είχε παράπονα πάντως φωνάζοντας κυρίως για το κόρνερ από το οποίο προήλθε το 3-2.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός δεν ήταν... τέλειος όμως σε σημαντικά διαστήματα του αγώνα υπήρξε όσο καλός έπρεπε για να κάνει την διαφορά και να δείξει το πόσο πιο καλή ομάδα είναι από την Μάλμε. Χρειάστηκε βέβαια να προηγηθεί τρεις φορές στο σκορ για να αποσπάσει τη νίκη. Παρόλα αυτά εκείνο που μετράει είναι πως τα κατάφερε. Το 1-0 έγινε 1-1 και το 2-1, 2-2 με τους ερυθρόλευκους να "πληρώνουν" ξανά την πολύ κακή αντίδρασή τους και την λειτουργία τους στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων του. Το 3-2 όμως στην συνέχεια έγινε 4-2. Μεσοεπιθετικά ο πρωταθλητής Ελλάδας είχε για ένα μεγάλο μέρος το κατάλληλο πρόσωπο. Έβαλε τέσσερα γκολ και ενώ θα μπορούσε να είχε σκοράρει και άλλες φορές. Οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ είχαν θέληση, πάθος, ψυχή και μέταλλο. Έδειξαν στο γήπεδο το πόσο ήθελαν το παιχνίδι και το πήραν δίκαια. Δεν υπάρχει αμφιβολία βέβαια για το ποιά ομάδα ήταν καλύτερη απόψε. Ο Ολυμπιακός για άλλη μία χρονιά θα συνεχίσει δικαίως και με το... σπαθί του και μετά τις γιορτές το ευρωπαϊκό του ταξίδι. Πέρυσι ήταν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος θα είναι στο Γιουρόπα με στόχο το καλύτερο δυνατό.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μποτία, Ομάρ, Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Ντινγκά, Τσόρι (89' Σιόβας), Κασάμι, Φουστέρ (76' Αφελάι) και Μήτρογλου (87' Μπενίτες).
Μάλμε: Όλσεν, Τίνερχολμ, Ελάντερ, Ρικαρντίνιο, Κονατέ (56' Κρόον), Χάλστι, Έρικσον (75' Θερν), Αντού, Φόρσμπεργκ, Ρόζενμπεργκ και Θελίν (79' Τσιμπίτσκι).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα