Μαύρος: «Ο Χατζηπαναγής... μιλούσε στη μπάλα!»

Θάνος Σαρρής
Μαύρος: «Ο Χατζηπαναγής... μιλούσε στη μπάλα!»

bet365

Ο Θωμάς Μαύρος, ο οποίος ταξίδεψε με τον Βασίλη Χατζηπαναγή στη Μικτή Κόσμου, μιλάει στο gazzetta.gr για την εμπειρία εκείνη, καθώς και για τρομερά προσόντα του «Βάσια»!

Οι δυο τους, είχαν την τιμή να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ με τη Μικτή Κόσμου για εκείνο το ματς με τη Νιου Γιορκ Κόσμος, γράφοντας ιστορία και δίνοντας την ευκαιρία στους Έλληνες της ομογένειας να θαυμάσουν δύο πραγματικά μεγάλους. Από τη μία ο Θωμάς Μαύρος, ο οποίος είχε δείξει ήδη την τεράστια κλάση του με την ΑΕΚ και την Εθνική Ελλάδας. Και από την άλλη ο Βασιλης Χατζηπαναγής, που με τα κατορθώματά του είχε τραβήξει τα βλέμματα των πάντων!

Με αφορμή το ντεμπούτο του Βασίλη Χατζηπαναγή με τον Ηρακλή σαν σήμερα (7/12) το 1975, ο Μαύρος μίλησε στο gazzetta.gr για εκείνη τη στιγμή, καθώς και για τα στοιχεία που έκαναν τον «Νουρέγιεφ» να ξεχωρίζει!

«Η Μικτή Κόσμου ήταν μια πραγματικά μεγάλη εμπειρία. Αποτελεί χαρά και περηφάνια να παίζεις σε αυτή την ομάδα, έχοντας δεχτεί επίσημη πρόσκληση. Μας είχαν εντοπίσει και τους δύο από την αγωνιστική μας δράση και αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη η πρόταση, παρότι είχα αγωνιστή στην Μικτή Ευρώπης. Ήταν μια πολύ όμορφη στιγμή της ποδοσφαιρικής μας ζωής. Παίξαμε καλά, το χαρήκαμε και διαφημίσαμε την πατρίδα μας στην Αμερική», τονίζει αρχικά στο gazzetta ο Μαύρος.

Σε εκείνο ο πρώην άσος της ΑΕΚ έπαιξε στο πλευρό του Χατζηπαναγή. Τον ήξερε, όμως, καλά από πριν. «Ήταν ένας παίκτης που με τη μπάλα στα πόδια ήταν άφτασος. Βιρτουόζος, δεξιοτέχνης, με φοβερές εμπνεύσεις που δεν υπάρχουν στο σημερινό ποδόσφαιρο. Ένας παίκτης που έκανε πολύ κόσμο να πηγαίνει στο γήπεδο για να τον παρακολουθήσει, χωρίς να είναι Ηρακλής. Πήγαινε μόνο και μόνο για να τον δει να ντριμπλάρει και να τον δει να μιλάει της μπάλας».

Αρκετοί πιστεύουν ότι στο βιβλίο της καριέρας του θα υπήρχαν ακόμα αρκετά κεφάλαια, αν είχε καταφέρει να παίξει στην Εθνική. Όπως έχει τονίσει και ο ίδιος, όμως, του απαγόρευσαν να φορέσει το εθνόσημο για πολιτικούς λόγους, αφού η ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας της Σοβιετικής Ένωσης δεν κατάφερε να βρει με την ελληνική. «Είχε όλα τα στοιχεία για να κάνει τη διαφορά στην Εθνική. Σίγουρα θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά και ναι, ίσως να ήταν διαφορετική η ιστορία αν έπαιζε», τονίζει ο Θωμάς Μαύρος.

Όσον αφορά το αν θα μπορούσε να σταθεί εκείνη την περίοδο στο εξωτερικό, αφού τα δημοσιεύματα τον ήθελαν στο στόχαστρο αρκετών ομάδων, ο πρώην άσος της ΑΕΚ τονίζει: «Άνετα θα μπορούσε να κάνει καριέρα έξω, πολύ εύκολα. Παρόλο που τότε υπήρχαν πολλοί πραγματικά μεγάλοι παίκτες, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα, πιστεύω ότι ο Βασίλης έπαιζε άνετα σε μεγάλη ομάδα του εξωτερικού. Όπως και άλλοι Έλληνες ποδοσφαιριστές άλλωστε...»

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα