Ντόρτμουντ – Γκλάντμπαχ 1-0
Ο χρόνος κυλούσε και η Ντόρτμουντ έδειχνε ξεκάθαρα ότι δεν μπορούσε. Ηταν σαν να είχε πλέον ψυχολογικό με το γκολ και την αναγκαιότητα των βαθμών. Η παρουσία της έστω και για λίγο στον πάτο της Μπουντεσλίγκα έμοιαζε βγαλμένη από κάποιον ασυνάρτητο ποδοσφαιρικό εφιάλτη, τον οποίο ερχόταν να συμπληρώσει η αστοχία και το μπλοκάρισμα των επιθετικών της από το αμυντικό στήσιμο της Γκλάντμπαχ. Τη στιγμή όμως που τα Πουλάρια έδειχναν να σιγά σιγά διάθεση να ξεθαρρέψουν και να παίξουν μπαλίτσα, τότε ήρθε το απίθανο αυτογκόλ του Κριστόφ Κράμερ να αλλάξει την ισορροπία του ματς και ουσιαστικά να χαρίσει στους γηπεδούχους τη νίκη με 1-0.
Η Ντόρτμουντ πάντως είχε ξεκινήσει φουριόζα αν και δεν μπορούσε να φτάσει σωστά στην τελική προσπάθεια. Ο Μιχιταριάν (38') αστόχησε σε τετ α τετ και ο Ομπαμεγιάνγκ (45') είδε τον Ζόμερ να απογειώνεται και να βγάζει στο παράθυρο την εκτέλεση φάουλ του. Στην επανάληψη η σέντρα σουτ του Καγκάβα βρήκε στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού και στο 58' ήρθε το απίθανο του Κράμερ. Ο Γερμανός διεθνής πήρε τη πάσα κοντά στη μεσαία γραμμή και καθώς σκέφτηκε να γυρίσει τη μπάλα πίσω στον τερματοφύλακα του, την πέρασε από πάνω του με τρομερό τρόπο, μιας και δεν είχε δει ότι ο Ζόμερ ήταν εκτός εστίας.
Το γκολ άνοιξε το παιχνίδι, καθώς οι φιλοξενούμενοι θα έπρεπε με τη σειρά τους να απειλήσουν, κάτι που όμως δεν κατάφεραν να κάνουν. Αντιθέτως, η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ ήταν εκείνη που έφτασε πιο κοντά στο γκολ. Στο 62' η βολίδα του Ρόις τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και στο 91' το πλασέ του Γκρόσκροϊτς έξυσε τη ρίζα του δεξιού. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και η Ντόρτμουντ μπόρεσε να πανηγυρίσει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα από τις 13 Σεπτεμβρίου και να βγει από την επικίνδυνη ζώνη. Οσο για τη Γκλάντμπαχ, με αυτό τον αυτοκαταστροφικό τρόπο έβαλε μόνη της τέλος στο αήττητο ιστορικό ρεκόρ της με τα 18 ματς και έμεινε 3η στη βαθμολογία.
Ντόρτμουντ (Γίργκεν Κλοπ): Βαϊντενφέλερ, Σούμποτιτς, Παπασταθόπουλος (84' Γκίντερ), Πίστσεκ, Ντουρμ, Μπέντερ, Κελ, Μιχιταριάν, Καγκάβα (73' Γκρόσκροϊτς), Ρόις (88' Ιμόμπιλε), Ομπαμεγιάνγκ
Γκλάντμπαχ (Λουσιέν Φαβρ): Ζόμερ, Κορμπ, Στράντσλ, Γιάντσκε, Ντομίνγκες, Κράμερ, Νόρντβιτ (46' Βεντ), Χαν, Χέρμαν (75' Τραορέ), Ράφαελ (65' Αζάρ), Κρούζε.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

