Η ανθρώπινη πλευρά των σταρ (vid)

Μάκης Σταθάτος
Η ανθρώπινη πλευρά των σταρ (vid)

bet365

Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι είναι οι απόλυτοι σταρ. Όχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και έξω από αυτόν, όταν χρειαστεί να δείξουν την ανθρώπινή τους πλευρά.

Τις περισσότερες φορές μας απασχολούν για τα κατορθώματά τους σε κάθε άγγιγμα της «στρογγυλής θεάς». Ωστόσο, όποτε βρίσκουν την ευκαιρία, εκμεταλλεύονται την δημοτικότητά τους προκειμένου για να βοηθήσουν απλό κόσμο που έχει ανάγκη.

Ο Ρονάλντο είναι ο πιο δημοφιλής από οποιονδήποτε άλλο στο facebook, με την σελίδα του να έχει πάνω από 100 εκατομμύρια οπαδούς. Ο Πορτογάλος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, χρησιμοποιεί αυτή την διαδικτυακή... τρέλα προς το πρόσωπό του προκειμένου να βοηθήσει ένα άρρωστο βρέφος.

Ο ίδιος γνωρίζει ότι ένα απλό μήνυμα από αυτόν για το συγκεκριμένο γεγονός μπορεί να κάνει την διαφορά, να ευαισθητοποίησει κόσμο έτσι ώστε να σωθεί το άρρωστο μωρό από την Πορτογαλία. Πρόκειται για την μικρή Μαργαρίτα Κειρόζ, ένα μωρό το οποίο γεννήθηκε πρόωρα και χρειάζεται μια σοβραή ιατρική θεραπεία για να κρατηθεί στη ζωή.

Η Μαργαρίτα με καταγωγή από την Πορτογαλία, γεννήθηκε στο Ντουμπάι, με σοβαρή έλλεψη ανάπτυξης, καθώς έπειτα από 25 εβδομάδες ζωής, ζυγίζει μόλις 410 γραμμάρια. Τα ιατρικά έξοδα για την θεραπεία της είναι μεγάλα και οι γονείς της Γκονσάλο και Ευγενία είναι δύσκολο να ανταποκριθούν.

Η μικρή γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου και χρειάζεται ιατρική βοήθεια που ξεπερνάει τα 1000 ευρώ την ημέρα για να επιβιώσει. Ο Ρονάλντο όταν έμαθε αυτή την συγκινητική ιστορία έγραψε στο facebook. «Ας βοηθήσουμε την μικρή Μαργαρίτα. Το να μην βοηθήσεις είναι πολύ μικρό».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ρονάλντο έχει εμπλακεί, ωστόσο διαδίδοντας την ιστορία της Μαργαρίτας σε ολόκληρο τον κόσμο, πέραν της δικής του βοήθειας θα μπορούσε να ευαισθητοποιήσει κι άλλον κόσμο, έτσι ώστε να κρατηθεί το παιδί στη ζωή.

Την ίδια ώρα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον Λιονέλ Μέσι. Όχι αυτό με τα 71 γκολ του στο Champions League, άλλα ένα άλλο που αποδεικνύει την ανθρώπινη πλευρά του Αργεντινού σούπερ σταρ.

Το βίντεο μιλάει από μόνο του...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα