Λεβάντε – Ρεάλ Μαδρίτης 0-5

Γιώργος Καραμάνος
Λεβάντε – Ρεάλ Μαδρίτης 0-5

bet365

Ο Ρονάλντο έφτασε τα 15 γκολ σε 8 αγωνιστικές, κάτι που δεν έχει κάνει κανείς στην Ισπανία και οδήγησε τη Ρεάλ στο 0-5 επί της Λεβάντε και (προσωρινά) στο -1 από τη Μπάρτσα.

Πριν την επίσκεψη της Ρεάλ, η Λεβάντε μετρούσε φέτος στο «Θιουτάτ ντε Λεβάντε» τρεις ήττες και μάλιστα χωρίς καν να έχει σκοράρει εκείνη. Κατά συνέπεια κανείς δεν της έδινε πιθανότητες κόντρα στη δαιμονισμένη φόρμα της Βασίλισσας και ειδικά του Κριστιάνο. Ο CR7 που δεν καταλαβαίνει από διακοπές και Εθνικές, συνέχισε να πυροβολεί και οδήγησε την ομάδα του στο πανεύκολο 0-5, στη 2η θέση της Primera και στο -1 από την κορυφή (σ.σ.: έστω και προσωρινά).


Ωστόσο, εκείνο που θα μείνει από το εν λόγω ματς είναι το ότι ο Ρονάλντο κατέρριψε ένα ακόμα ρεκόρ στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Με τα δύο γκολ του έφτασε τα 15 στις 8 πρώτες αγωνιστικές (σ.σ.: μάλιστα εκείνος έχει παίξει σε επτά ματς) και ξεπέρασε την σχετική επίδοση του Ετσεβαρία που κρατούσε από το 1943. Εκείνος ήταν που ξεκίνησε πιο φουριόζος. Τοποθετημένος πίσω από τον Ερνάντες ως δεύτερος φορ, κινούνταν παντού σε αυτό το 4-4-2 (ή 4-4-1-1 αν προτιμάτε) και πυροβόλησε στο 2' και στο 4', αλλά για ελάχιστο δεν βρήκε δίχτυα. Αυτό όμως το έκανε, ευστοχώντας από την άσπρη βούλα (12' ανατροπή Τσιτσαρίτο από Χουανφράν).

Η Λεβάντε (τραυματίας ο Βύντρα, εκτός αποστολής ο Καράμπελας) προσπάθησε να αντιδράσει και είχε ένα καλό σουτ του Ντιόπ (25') και ένα βολ πλανέ (26') του Καμαράσα που έβγαλε στη γραμμή ο Μόντριτς. Ο Κροάτης που έκανε εξαιρετικό ματς (αντικαταστάθηκε εξαιτίας τραυματισμού) έχασε δύο σούπερ υκαιρίες να σκοράρει. Στο 35' τον σταμάτησε ο Μαρίνιο και στο 75' ολομόναχος σημάδεψε τα... πουλιά. Στο 38' ήρθε και το 2-0, με τη σκαστή κεφαλιά του Τσιτσαρίτο.

Στην επανάληψη η Ρεάλ έπαιζε μόνη της και έφτασε στο τρίτο γκολ με τον Ρονάλντο να κάνει υπέροχο σλάλομ και να περνάει δύο αντιπάλους πριν πλασάρει (61'). Οι Μαδριλένοι όμως δεν είχαν σταματημό. Κατέβασμα και πλασέ του Χάμες Ροδρίγκες (66') και όμορφη ατομική προσπάθεια του Ισκο (83') ολοκλήρωσαν τη μεγαλύτερη νίκη τους σε αυτό το γήπεδο.

Πλέον τα βλέμματα στρέφονται στα σπουδαία που ακολουθούν: τη ματσάρα με τη Λίβερπουλ στο Champions League και το Clasico με τη Μπαρτσελόνα. Εκεί δηλαδή που θα έχουν την ευκαιρία να πλησιάσουν στον πόντο από την κορυφή και να γίνουν και πάλι ισότιμοι διεκδικητές του τίτλου...

* Ο Κριστιάνο έχει 47 γκολ σε 45 ματς με Ρεάλ, Πορτογαλία στο 2014!

* Με 40 εύστοχα σε 43 πέναλτι ο Ρονάλντο είναι με 93% ο πιο εύστοχος εκτελεστής στην ιστορία της Primera Division (89% Μέσι, Βίγια, 88% Κούμαν)!

* Με 30 γκολ η Ρεάλ τρέχει το πιο παραγωγικό ξεκίνημα της από το 1987!

* Ντεμπούτο με τη Ρεάλ για τον 20χρονο μέσο Αλβαρο Μεδράν!

Λεβάντε (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Μαρίνιο, Ρουέδας, Χουανφράν, Πέδρο Λόπεθ, Ιβάν Λόπεθ, Καμαράσα, Ντιόπ, Ρουμπέν Γκαρθία (76' Τσουμέτρα), Γκαβιλάν (46' Βίκτορ Πέρεθ), Μοράλες, Κασαδέσους (67' Μπαράλ)

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Νάτσο, Πέπε, Μαρσέλο (73' Αρμπελόα), Καρβαχάλ, Κρόος (68' Ιγιαραμέντι), Μόντριτς (79' Μεδράν), Ισκο, Χάμες Ροδρίγκες, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ερνάντες.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα