Σοσιεδάδ – Βαλένθια 1-1

Γιώργος Καραμάνος
Σοσιεδάδ – Βαλένθια 1-1

bet365

Σε ένα μοιρασμένο ματς, η Βαλένθια έβγαλε με ισοπαλία (1-1) μία πολύ δύσκολη έξοδο στη Σοσιεδάδ και παρέμεινε αήττητη στην 2η θέση.

Η φετινή Βαλένθια ξεκίνησε εξαιρετικά. Σε πρώτη φάση δεν φαίνεται να έχει καμία σχέση με την περσινή ομάδα που έμεινε εκτός Ευρώπης. Αφού την προηγούμενη αγωνιστική άγγιξε και την κορυφή, τώρα βρέθηκε στο -2, παίρνοντας ωστόσο, έναν βαθμό σε μία πολύ δύσκολη έδρα όπως είναι το «Ανοέτα». Η Σοσιεδάδ την έπαιξε στα ίσα και ίσως και καλύτερα κατά διαστήματα, με το τελικό 1-1 να είναι μάλλον δίκαιο και να αφήνει και τις δύο ικανοποιημένες.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και είδαν τον Ντιέγκο Αλβες να τους σταματάει εντυπωσιακά δύο φορές (5' Βέλα, 12' Αγκιρέτσε). Κόντρα στη ροή του ματς όμως οι Βαλενθιάνοι προηγήθηκαν. Το 15', στην πρώτη επίθεση τους, ο Αλκάθερ (3η ασίστ του, έχει και 4 γκολ) έσπασε τη μπάλα με το κεφάλι προς τον επερχόμενο Κάρλες Χιλ που πλάσαρε στην κίνηση για το 0-1.

Στο 36' ο Γκαγιά απέτρεψε την ισοφάριση, σταματώντας στη γραμμή (ίσως να την πέρασε η μπάλα) την κεφαλιά του Ινιγο Μαρτίνεθ, αλλά στη συνέχεια της φάσης ο Κανάλες έκανε τη χαμηλή σέντρα, ο Αγκιρέτσε δεν πρόλαβε να την ακουμπήσει. Ωστόσο, μπέρδεψε τον Ντιέγκο Αλβες που τελικά μάζεψε τη μπάλα από την εστία του.

Στην επανάληψη οι Βάσκοι ξεκίνησαν καλύτερα, μα στην πορεία ανέβηκε η Βαλένθια και απείλησε με τον Φεγκουλί στο 89'. Και ο Μουστάφι όμως έβγαλε λίγο πριν τη γραμμή το σκαστό του Κανάλες που πήγε για το 2-1 στις καθυστερήσεις. Το φινάλε του ματς βρήκε τη Βαλένθια να μην χάνει από την αντίπαλο της για πρώτη φορά μετά από έξι σερί αναμετρήσεις τους.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα