Sepultura: «Η Βραζιλία δεν ήταν έτοιμη για Mundial»

Sepultura: «Η Βραζιλία δεν ήταν έτοιμη για Mundial»

Θάνος Σαρρής
Sepultura: «Η Βραζιλία δεν ήταν έτοιμη για Mundial»

bet365

O Βραζιλιάνος κιθαρίστας και ιστορικό μέλος των Sepultura, Αντρέας Κίσερ, μιλάει στο gazzetta.gr για την επικείμενη συναυλία της θρυλικής μπάντας στην Ελλάδα, αλλά και για ποδόσφαιρο και Μundial!

Πριν από δύο χρόνια, ο Κίσερ τράβηξε τα βλέμματα των Ελλήνων φιλάθλων όταν εμφανίστηκε στη Σουηδία με ζακέτα της ΑΕΛ! Στη συναυλία του συγκροτήματος στο Ρόδον το 2005, ο παλιός ντράμερ, Ιγκόρ Καβαλέρα, είχε φορέσει φανέλα του Παναθηναϊκού. Οι Βραζιλιάνοι Sepultura, που συμπλήρωσαν φέτος 30 χρόνια παρουσίας, λατρεύουν το ποδόσφαιρο και επιστρέφουν στην Ελλάδα στις 3 Ιουλίου, για ένα στο live στο νέο συναυλιακό χώρο του Stage Volume 1, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας περιοδείας τους.

Με αφορμή τη συναυλία τους αλλά και τις αντιδράσεις στη Βραζιλία για το Mundial, ο Κίσερ, που από το 1987 μέχρι σήμερα αποτελεί τον βασικό κιθαρίστα της μπάντας από το Μπέλο Οριζόντε, μιλάει στο gazzetta.gr για το γκρουπ, τα όσα γίνονται στη Βραζιλία και την κοινωνική έκρηξη μέσα στο Mundial. Πρόκειται άλλωστε για έναν μουσικό που τρελαίνεται για το ποδόσφαιρο. Είναι οπαδός της Σάο Πάολο, πηγαίνει στο γήπεδο όποτε βρίσκει την ευκαιρία, και είχε ακούσει τους οπαδούς της Λάρισας να τον αποθεώνουν με το σύνθημα: «ΑΕΛ, μαστούρα, Sepultura»!

Πως αισθάνεστε που θα παίξετε ξανά στην Ελλάδα; Πες μας μερικά πράγματα για το τελευταίο άλμπουμ "What The Mediator Between Head And Hands Must BeThe Heart"...

«Αισθάνομαι εκπληκτικά που επιστρέφουμε στην Ελλάδα. Πάντα οι συναυλίες στη χώρα σας ήταν υπέροχες. Το νέο άλμπουμ είναι το πρώτο με τον Ελόι Καζγκράντε στα ντραμς και δουλέψαμε ξανά με τον Ρος Ρόμπινσον στην παραγωγή. Είναι πιθανότατα το δυνατότερο άλμπουμ των Sepultura και το να παίξουμε ζωντανά τα τραγούδια του θα είναι φανταστικό».

Τριάντα χρόνια Sepultura... ποια είναι τα μελλοντικά σας πλάνα;

«Ετοιμάζουμε τour σε Νότια Αφρική και Αυστραλία και κάποιες εμφανίσεις στη Βραζιλία μέχρι το τέλος της χρονιάς. Θα βγάλουμε το live DVD από τη συναυλία μας στο Ρίο πέρυσι, ένα σόου με τη γαλλική μπάντα κρουστών "Les Tambours du Bronx", παίζοντας τραγούδια δικά μας και δικά τους μαζί. Του χρόνου θα παίξουμε στο Rock in Rio Las Vegas. Θα είναι η πρώτη φορά που το φεστιβάλ θα λάβει χώρα στις ΗΠΑ».

Τελικά καταφέρατε να ολοκληρώσετε το ντοκιμαντέρ για τα 30 χρόνια των Sepultura; Θα υπάρξει τελικά συμμετοχή των Μαξ και Ίγκορ Καβαλέρα;

«Δεν είναι ακόμα έτοιμο το ντοκιμαντέρ, έχουμε τον σκηνοθέτη Οτάβιο Ζουλιάνο από την Interface Folms που ακολουθεί τη μπάντα εδώ και τέσσερα χρόνια, διαθέτουμε πολύ υλικό και ελπίζουμε ότι θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του χρόνου. Τον επόμενο μήνα, ένα πενηντάλεπτο μέρος του θα προβληθεί στην βραζιλιάνικη τηλεόραση. Ξέρω ότι ο σκηνοθέτης τους έστειλε πολλές φορές mail και η απάντησή τους ήταν όχι. Είναι άσχημο, αλλά γράφουμε την ιστορία των Sepultura χωρίς τον Μαξ από το 1996 και χωρίς τον Ίγκορ από το 2006. Έχουμε πολλά να πούμε και να δείξουμε γιατί, έπειτα από τριάντα χρόνια, είμαστε ακόμα εδώ ως Sepultura, σε μία από τις καλύτερες στιγμές μας. Νομίζω ότι θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ, όχι μόνο για τους οπαδούς μας, αλλά για το κοινό γενικά».

Υπήρξαν κάποιες φήμες πριν μερικά χρόνια για ενδεχόμενη επανένωση...

«Φήμες...»

Βρίσκεστε σε τουρ ενώ η χώρα σας διοργανώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πως αισθάνεσαι για αυτό;

«Είναι σπουδαίο το ότι δουλεύουμε, παίζουμε μουσική σε εκπληκτικά φεστιβάλ και κάνουμε επισκέψεις σε σπουδαία μέρη, αλλά εύχομαι να ήμουν εκεί. Επειδή η οικογένειά μου είναι εκεί και μιλάμε για όλα όσα γίνονται. Είναι πολύ άσχημο που η Βραζιλία δεν ήταν έτοιμη για τη διοργάνωση ενός τόσου σπουδαίου τουρνουά, έπρεπε να είχαν γίνει πολλά στη Βραζιλία πριν τη διεξαγωγή του. Πολύς κόσμος διαδηλώνει εναντίον του, αλλά ας ελπίσουμε ότι θα βγει κάτι καλό από αυτό, από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα παιχνίδια το κλίμα είναι λίγο καλύτερο».

Εσύ ήθελες το Μουντιάλ στη Βραζιλία; Ή ήσουν από εκείνους που έλεγαν όχι;

«Δεν συμφωνώ με το Μουντιάλ στη Βραζιλία, γιατί όπως είπα και πριν η χώρα δεν είναι έτοιμη, γεγονός που φαίνεται σε διάφορα που γίνονται κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Ο κόσμος στη Βραζιλία είναι έτοιμος να εκραγεί».

Πιστεύεις ότι αν η Σελεσάο κατακτήσει τον τίτλο ο κόσμος θα ξεχαστεί;

«Όχι, όχι αυτή τη φορά. Ακόμα κι αν η Βραζιλία φτάσει στην κορυφή, ο κόσμος έχει επίγνωση και θεωρώ ότι θα συνεχίσει να έχει αιτήματα, κυρίως από τη στιγμή που θα γίνουν και οι προεδρικές εκλογές φέτος».

Σου αρέσει το ποδόσφαιρο; Το βλέπεις ως κοινωνικό εργαλείο;

«Αγαπώ το ποδόσφαιρο και αποτελεί πράγματι ένα κοινωνικό εργαλείο, όπως κάθε τέτοιου είδους παιχνίδι. Παιδιά από της φαβέλες με αυτό τον τρόπο έχουν την ευκαιρία να παίξουν οπουδήποτε στον κόσμο, να βελτιώσουν την εκπαίδευσή τους και τη ζωή τους γενικότερα».

Ποια είναι η αγαπημένη σου ομάδα; Θα ψάχνεσαι για να δεις ματς κατά τη διάρκεια του τour σας;

«Είμαι οπαδός της Σάο Πάολο και ναι, θα παρακολουθήσω όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια μπορώ!»

Ένα μήνυμα για τους οπαδούς των Sepultura στην Ελλάδα;

«Σας αγαπώ όλους, η Ελλάδα πάντα ήταν εκπληκτική με τους Supultura και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα μοιραστούμε τα νέα τραγούδια και την ιστορία της μπάντας μαζί σας!».

Πληροφορίες για τη συναυλία

Χώρος : Stage Volume 1
Πόλη : ΑΘΗΝΑ
Διεύθυνση : Αγίας Ελεούσης 3 & Κακουργιοδικείου, Μοναστηράκι
Τηλ : 210 3232132
Πόρτες Ανοίγουν : 20:00
Ώρα Έναρξης : 21:30
Τιμή Προπώλησης :22
Τιμή Ταμείου :25
Σημεία Προπώλησης :
Metal Era, Εμμανουήλ Μπενάκη 22, τηλ. 210 3304133
Reload Stores, Πανεπιστημίου 54, τηλ. 210 3801464
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), Τηλ.: 210 3608 366

 

Τελευταία Νέα