Μπέτις – Βαγιαδολίδ 4-3
Η υπόθεση παραμονή μπλέκεται πολύ στην Πριμέρα, με την Μπέτις να… παρασέρνει την Βαγιαδολίδ πιο κοντά μαζί της και στη 2η κατηγορία. Μετά από εκπληκτικό παιχνίδι στο οποίο οι φιλοξενούμενοι πήραν 3 φορές το προβάδισμα (!), η υποβιβασμένοι Βερδιμπλάνκος έκαναν την ανατροπή και έφτασαν στη νίκη 4-3! Την τελευταία αγωνιστική η Βαγιαδολίδ υποδέχεται την Γρανάδα, την οποία μπορεί να στείλει στην 2η κατηγορία, όμως ακόμη και η νίκη ίσως να μην της φτάσει…
Ο ρυθμός ήταν εκρηκτικός από το ξεκίνημα και λίγο μετά την συμπλήρωση του 1’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο γκολ. Ο Ρουκάβινα έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Γκέρα με κεφαλιά έκανε το 0-1! Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση, με τον Κάστρο να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 4’ και την ισοφάριση να έρχεται στο 6’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και λάθος του Χάιμε, ο Πένια από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για 1-1. Στο 21’ η Βαγιαδολίδ έφτασε μία ανάσα από το γκολ, όμως ο Ρέγιες έσωσε σχεδόν στην γραμμή το πλασέ του Χέφρεν, ενώ όταν έφτασαν οι γηπεδούχοι σε αυτό, ακυρώθηκε. Στο 35’ ο Ροντρίγκες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χάιμε, όμως ο επόπτης θεώρησε ότι ξεκίνησε από θέση οφσάιντ σε μία οριακή φάση.
Στην επανάληψη τα γκολ έπεφταν βροχή. Αρχικά, στο 51’ οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν ξανά μπροστά στο σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Βαλιέντε έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Πένια από κοντά την δεύτερη και έκανε το 1-2. Στο 54’, όμως, η Μπέτις εκ νέου ισοφάρισε με τον Μολίνα μετά από ασίστ του Κάστρο, ο οποίος είχε και δοκάρι στο 56’! Στιγμές αργότερα ο Λάρσον κέρδισε πέναλτι από τον Αδάν και ο Γκέρα από την άσπρη βούλα έκανε το 2-3 στο 59’! Μετά το 75’ έγιναν απίστευτα πράγματα, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Στο 76’ ο Χουανφράν έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Κάστρο με εκπληκτικό σουτ στην κίνηση έκανε το 3-3! Η συνέχεια βρήκε τον Οσόριο να χάνει δύο τετ α τετ (!) στο 81’ και στο 83’, πριν σε ακόμη μία αντεπίθεση της Βαγιαδολίδ ο Γκέρα κάνει την λόμπα, για να δει την μπάλα να περνάει λίγο άουτ! Αφού δεν ήρθε το γκολ για τους φιλοξενούμενους, ήρθε για την Μπέτις, όταν στο 90+1’ ο Χουανφράν με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα 40 μέτρα (!) έπιασε στον ύπνο τον Χάιμε, για να κάνει το τελικό 4-3!
Στα... πέναλτι η Αλμερία
Η Αλμερία επικράτησε της Γρανάδα (0-2) στο «Λος Κάρμενες και έκανε τεράστιο βήμα για την αποφυγή του υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο επιθετικά το ματς και προσπάθησαν να πιέσουν την αντίπαλό τους, όμως ο Φραν Ρίκο παραχώρησε πέναλτι κάνοντας επικίνδυνη προβολή μπροστά στον Βιδάλ που έσκυψε την ίδια στιγμή. Ο Βέρθα έκανε το 0-1 στο 19' από τη βούλα και έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα εύστοχα πέναλτι στην κατηγορία (7). Μετά από αρκετές αλλαγές, στην επανάληψη η Γρανάδα έπαιξε full attack, όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στον Εστέμπαν. Οι φιλοξενούμενοι «χτύπησαν» με τον ίδιο τρόπο προς το τέλος του ματς, όταν ο Αζίζ ανατράπηκε από τον Μουρίγιο μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος είδε κόκκινη. Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Βιδάλ διαμορφώνοντας το τελικό 0-2 αφήνοντας την Γρανάδα μόλις στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Πολύτιμος βαθμός για Οσασούνα
Μπορεί να μην πήρε τη νίκη που ήθελε, αλλά έτσι όπως πήγε το ματς στη Βαρκελώνη, και ο βαθμός (1-1) μπορεί να αποδειχτεί σωτήριος στο φινάλε για την Οσασούνα. Η Εσπανιόλ ήταν καλύτερη και προηγήθηκε στο 23' με τον Κολότο και αφού στο ξεκίνημα της φάσης ο Φλάνιο είχε σώσει στη γραμμή. Στο 33' η Οσασούνα είχε δοκάρι με τον Πουνιάλ (33') και στο 44' ο Ακούνια ισοφάρισε. Πλέον ναι μεν θέλει τη νίκη υποδεχόμενη τη Μπέτις, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από αυτό, καθώς θα πρέπει να μην νικήσουν δύο από τις από πάνω της ομάδες.
Στο +3 η Χετάφε
Τεράστια ήταν η νίκη της Χετάφε επί της Σεβίλλης και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παραμείνει στην κατηγορία. Το 1-0 ήρθε με βολίδα του Εσκουδέρο στο 70'), ενώ ο Λασέν νωρίτερα (63') είχε σημαδέψει με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι της αδιάφορης Σεβίλλης που βγαίνει Ευρώπη και έχει και τον τελικό του Europa League. Για να εξασφαλιστεί από μόνη της και να μην ενδιαφέρεται τι θα κάνουν οι από κάτω της, η Χετάφε χρειάζεται ένα βαθμό την τελευταία αγωνιστική στο γήπεδο της Βαγιεκάνο.
Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ
15. Αλμερία 39
16. Χετάφε 39
17. Γρανάδα 38
18. Οσασούνα 36
19. Βαγιαδολίδ 36
20. Μπέτις 25
Η τελευταία αγωνιστική στην ουρά
Βαγιεκάνο-Χετάφε
Οσασούνα-Μπέτις
Αλμερία-Μπιλμπάο
Βαγιαδολίδ-Γρανάδα
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
