Τα αίτια της... κατρακύλας του Άρη!

Τα αίτια της... κατρακύλας του Άρη!

Τα αίτια της... κατρακύλας του Άρη!

bet365

Τα ηχηρά ονόματα κάνουν... παρέλαση στο «Κλεάνθης Βικελίδης», τα ταμεία ανοίγουν και πολλά εκατομμύρια ευρώ φεύγουν για παίκτες που δεν είχαν ανάλογη προσφορά! Και κάπως έτσι ο... κατηφορικός δρόμος του Άρη συνεχίζεται!

Η νέα διοίκηση της ΠΑΕ συνέχισε στον τρόπο λειτουργίας που είχε και ο Λάμπρος Σκόρδας. Μεταγραφές αεροδρομίου όπως του Αμπρέου ή του Γκρασιάν και τεράστιες προσδοκίες. Φιλικό με την Μπόκα στο Βικελίδης που έμεινε στην ιστορία και προπονητή τον ίδιο με τον οποίο τελείωσε την χρονιά ο Σκόρδας. Στην ουσία ο Γιάννης Κόντης έφερε τον Μαζίνιο επί Σκόρδα, ο ίδιος εισηγήθηκε την παραμονή του και τη νέα σεζόν, όπως και έγινε.

Ωστόσο ο πήχης που ανέβηκε πολύ ψηλά σύντομα οδήγησε στην έξοδο τον Βραζιλιάνο, την ίδια στιγμή που είχε αρχίσει να δραστηριοποιείται πάρα πολύ έντονα εντός του συλλόγου ο Ισπανός μάνατζερ Αντόνιο Καλσάδο σε στενή συνεργασία με τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ Γιώργο Ελευθερούδη.

Η νέα διοίκηση αν και κατά δήλωσή της παρέλαβε πολύ μεγαλύτερα χρέη από ότι παρέλαβε, εντούτοις δεν απέφυγε τα πολύ υψηλά συμβόλαια που ήρθαν να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα. Ο Αμπρέου βέβαια έβγαλε τα...225.000 ευρώ που στοίχισε αν αναλογιστεί τα 12.500 διαρκείας εκείνης της σεζόν, αλλά τα 600.000 που στοίχισε ο Γκρασιάν για 6 μήνες δεν χωνεύονται με τίποτα, πόσο μάλλον όταν ο ίδιος ο παίκτης πήρε περίπου 245.000 ευρώ και τα υπόλοιπα μοιράστηκαν σε μανατζερικά και αμοιβές δικηγόρων!!!

Αποκτήθηκαν καλοί ποδοσφαιριστές, αλλά τα ποσά άρχισαν να ξεφεύγουν επικίνδυνα . Περίπου 340.000 ευρώ έλαβε ο Φερνάντεζ για ένα χρόνο, 211.000 ο Μεριέμ για ένα εξάμηνο, αλλά τόσα ο Αντού επίσης για έξι μήνες(ενώ πληρώθηκαν και χρήματα στην Μπενφίκα περίπου 150.000 ευρώ) και κοντά στα 300.000 ο Τζόνσον για το ίδιο χρονικό διάστημα. Καλοί παίκτες, αλλά το θέμα είναι αν άντεχε το ταμείο πόσο μάλλον όταν κατά δήλωσή τους οι κ.κ. Ζαμπέτας, Αθανασιάδης σημείωσαν ότι πλήρωσαν περίπου 8 εκ ευρώ σε υποχρεώσεις του κ. Σκόρδα!!!

Την ίδια στιγμή αναπροσαρμογή σε Σηφάκη με αφορμή μάλιστα το ότι ο Αμπρέου του πήρε το 13, νέο συμβόλαιο σε Κουλουχέρη που επειδή είναι και επίκαιρος σύμφωνα με το πόρισμα της ΝΕΧΙΑ έλαβε όλα αυτά τα χρόνια από τον Άρη 822.435 ευρώ!!! Τα 250αρια πλέον ήταν το...μίνιμουμ με ελάχιστες εξαιρέσεις, ενώ ανά εξάμηνο έρχονταν και έφευγαν ποδοσφαιριστές γιατί τους ήθελαν ή όχι οι προπονητές. Ίσως να ξεγελούσαν βέβαια και τα έσοδα που έφτασαν τα 13,5 εκ ευρώ περίπου!

Η έλευση Κούπερ, ο Κάμπορα και ο διχασμός

Η έλευση του τεράστιου Έκτορ Ραούλ Κούπερ απογείωσε αγωνιστικά τον ΑΡΗ που έπαιζε καταπληκτικό ποδόσφαιρο. Τερμάτισε τέταρτος ξεπερνώντας τον Ολυμπιακό, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να πανηγυρίσει ένα τίτλο, καθώς σε ένα ΟΑΚΑ με 25.000 φίλους του στην μεγαλύτερη οπαδική μετακίνηση όλων των εποχών εντός Ελλάδας, ηττήθηκε από τον Παναθηναικό με 1-0.

Ο Κούπερ ωστόσο παρέμεινε στην ομάδα, αλλά η ανανέωση του συμβολαίου του πρόσθεσε ακόμα 1,2 εκ ευρώ στο ήδη βεβαρημένο μπάτζετ.

Απαραίτητη σημείωσε κόντρα σε μία παρατεταμένη παραπληροφόρηση που δυστυχώς υπήρχε και από ανθρώπους του Άρη για να εξυπηρετήσουν δικά τους προσωπικά συμφέροντα. Εκείνη την χρονιά που τα έσοδα του ΑΡΗ ξεπέρασαν τα 15 εκ ευρώ η ομάδα πήρε αδειοδότηση και δεν χρωστούσε σε κανένα ποδοσφαιριστή, όπως άλλωστε προέκυψε και από τον φάκελο της αδειοδότησης που δεν είχε ούτε ένα διακανονισμό!

Στην συνέχεια όμως ακολούθησαν επέκταση συμβολαίου Νέτο, νέο συμβόλαιο σε Κάλβο, έλευση ενός παικταρά αλλά και “τρελού” Ναφτί που κόστισε για 1,5 χρόνο περίπου 700.000 ευρώ, κοντά στα 450.000 ο Φατί, 400.000 ο Τσέζαρεκ, 320.000 ο Οριόλ που ακόμα διεκδικεί χρήματα, όπως και ο Τόχα που έλαβε περίπου 280.000 ευρώ, έχει καταθέσει προσφυγή για άλλα τόσα και ο Άρης για να τον αποκτήσει πλήρωσε και 300.000 στην Στεάουα!!!

Στις συνελεύσεις της ΚΜΑ τα χρέη ειπώθηκαν και μάλιστα με μαθηματική ακρίβεια, αλλά τότε κανείς δεν άκουγε. Η διοίκηση ωστόσο που γνώριζε έπρεπε να αποτρέψει το...μπαμ που έρχονταν και άρχισε να...γιγάντωνε από την έντονη αντιπολιτευτική διάθεση του Λάμπρου Σκόρδα, ο οποίος άφησε την θέση του προέδρου και έπιασε το μικρόφωνο.

Η υπόθεση Κάμπορα (με τον Αργεντίνο να φωτογραφίζει ως υπεύθυνο της φυγής του τον Αντόνιο Καλσάδο) αποτέλεσε την αρχή ενός εμφυλίου που ακόμα μαίνεται. Η αντιπολίτευση βρήκε την ευκαιρία ή διοίκηση έδωσε πάμπολα δικαιώματα, ο παίκτης και οι εκπρόσωποί του έλεγαν ότι φεύγει απλήρωτος, κέρδισαν μάλιστα σε δεύτερο βαθμό της ΕΠΟ προσφυγή, ενώ πρωτόδικα΄ την είχαν χάσει και τελικά για να δικαιωθεί ο Άρης πέρασαν δυο χρόνια ότα και το CAS σημείωσε ότι όχι μόνο δεν χρωστάει η ομάδα, αλλά πρέπει να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα ο Κάμπορα.

Αποκορύφωμά του εμφυλίου και πλέον χωρίς επιστροφή ήταν η παραίτηση του Έκτορ Κούπερ με υπεύθυνο τότε τον εκπρόσωπό του που πίεζε για μεταγραφές παικτών. Πολύς κόσμος στεναχωρήθηκε με την αποχώρηση του Κούπερ, υπήρχαν φυσικά και άλλοι που συνέχισαν την δουλειά τους. Ήρθε ο Καστίγιο, ο παικταράς Μπομπαντίγια, ο Ιάπωνας Σάκατα και ο Πορτίγια τον οποίο άδειασε ο Κούπερ στην τελευταία συνέντευξη Τύπου λέγοντας ότι δεν ξέρει ποιος είναι! Τον έτερο βέβαια Πορτίγια(που στοίχισε μόλις 40.000) τον γνώριζε καθώς ήταν στο ίδιο γραφείο μάνατζερ με τον ίδιο.

Προηγουμένως όμως έκανε μία καταπληκτική πορεία στο EUROPA LEAGUE με αποκορύφωμα το τεράστιο διπλό μέσα στην Μαδρίτη επί της κατόχου του τίτλου Ατλέτικο. Η μοναδική νίκη ελληνικής ομάδας μέσα στην Ισπανία που έχει καταγραφεί στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Μιχαλήτσος που ανέλαβε δεν κατάφερε να επιβληθεί στα αποδυτήρια με τα καμώματα του Κόκε και των υπολοίπων Λάτιν και έφυγε για να έρθει ο Τσιώλης. Το 5 στα 5 στο τέλος δεν ήταν αρκετό γιατί ο Μπέος νίκησε 3-2 τον Παναθηναικό με τον “επίκαιρο” Μάνταλο” να δίνει δυο πέναλτι και δυο αποβολές υπέρ της ομάδας του Βόλου και πέρασε για 2 βαθμούς τον ΑΡΗ. Μετά βέβαια αποκλείστηκε από την Ευρώπη, υποβιβάστηκε και όλα τα συναφή, αλλά ο ΑΡΗΣ έχασε το μεγάλο όπλο του. Ρευστότητα και τα χρέη άρχισαν να σφίγγουν την θηλιά.

Οι 4 του Βόλου και το ρίσκο της αγωνιστικής επιτυχίας που δεν ήρθε

Ο Τσιώλης ξεκίνησε στον πάγκο με νέο συμβόλαιο, η διοίκηση έκανε την υπέρβαση με συμβόλαιο μισού εκατομμυρίου στον Καστίγιο, αλλά και τους 4 του Βόλου να δίνουν ελπίδα (Ούμπιντες, Σανκαρέ, Γιακούποβιτς, Ακόστα). Το μεγαλο λάθος της διοίκησης είναι ότι ήξερε πολύ καλά [πως σε περίπτωση αγωνιστικής αποτυχίας θα έρχονταν το μπαμ όπως και τελικά έγινε.

Λάθος εκτίμηση και κάκιστος χειρισμός ότι δεν προέβλεψαν πώς τα 15 εκ ευρώ θα γίνονταν μόλις 6 με μειώσεις από τηλεοπτικά, ΟΠΑΠ, εισιτηρια. Αν το έβλεπαν και έκαναν όσα έκαναν; Ακόμα χειρότερα...

Μετά τον Πολωνό Πρόμπιερζ που μπορεί να ήταν δουλευταράς, αλλά ήρθε κατευθείαν σε σύγκρουση και έβαλε στον πάγο Καστίγιο, Παπαστεριανό, Πρίττα, ξαναγύρισε ο Μιχαλήτσος και τελικά ο Μασάδο που με αξιοπρέπεια πάλεψε ως το τέλος. Η...Κουρομπίλια φρόντισε να μην βγει η ομάδα στην Ευρώπη και ο Αστέρας που έπαιζε στην Λίγκα επειδή κέρδισε στα χαρτιά την παραμονή του έπαιρνε το εισιτήριο από την ΑΕΚ που δεν αδειοδοτήθηκε.

Ο χορός των προσφυγών άρχισε και με ένα εγκληματικό χειρισμό στο θέμα της αδειοδότησης ο Άρης πήρε την κάτω βόλτα. Η μη αδειοδότηση αποτέλεσε το τέλος για τον Γιάννη Κόντη μετά από πολλά χρόνια με τον Πλα που θα έρχονταν και θα έφερνε εκατομμύρια να μην εμφανίζεται ποτέ, ενώ στα μέσα της χρονιάς είχαν αποχωρήσει ο Ελευθερούδης και νωρίτερα ο Καλσάδο.

Διοικούσα επιτροπή και σωτηρία στο παρά ένα

Στην διοίκηση έμεινε ο Αντώνης Ζαμπέτας και μαζί με τους Λαμπριάκο, Κατσιαούνη, Στεφανίδη ωε μέλης διοικούσας επιτροπής έφτιαξαν μία ομάδα που ξεκίνησε με Κατσαβάκη, συνέχισε με Πασιαλή αρχικά και Αλκαράθ (αυτός που τον έβγαλαν άχρηστο και κέρδισε την Μπαρτσελόνα) στην συνέχεια, επέστρεψε ο Μιχαλήτσος και τελικά ολοκλήρωσε και έσωσε την ομάδα ο Σούλης Παπαδόπουλος. Πέντε προπονητές, αλλά και 3 διοικήσεις, καθώς μετά την διοικούσα ακολούθησαν Ψηφίδης και στα 3 τελευταία ματς ο Σκόρδας και πάλι!

Ο Αναστασίου που δεν... έκανε

Λεπτομέρεια σημαντική. Ο Ζαμπέτας μετά την απομάκρυνση Κατσαβάκη είχε συμφωνήσει με τον Αναστασίου και τον Νταμπίζα. Ωστόσο...απορρίφθηκαν γιατί δεν είχαν εμπειρία από SUPERLEAGUE και για αυτό προτιμήθηκε ο προπονητής της Κ20 του Άρη! Λάθη που θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει τελείως την ροή της αγωνιστικής ιστορίας του Άρη, αλλά...

Ο Άρης σώθηκε στην ουσία μετά την...επιλογή της ΑΕΚ, ενώ παρέμενε ζωντανός χάρη στους νομικούς του και τους χειρισμούς για το 99 και τις προσωρινές διαταγές που εξασφάλιζαν Αργυριάδης, Χριστοφορίδης, Τσομίδης και... έτρεχε ο Γρόλλιος στην ΕΠΟ.

Τα ΘΑ του Ηλιάδη και οι καταστροφικές επιλογές

Ο Δημήτρης Ηλιάδης ήρθε και έταξε ουκ ολίγα και κέρδισε περίπατο τον Λάμπρο Σκόρδα. Ξεκίνησε με τις καλύτερες των προοπτικών (συμφωνία με δημόσιο για το 99, διακανονιμούς με παίκτες), αλλά στο αγωνιστικό τα έκανε μαντάρα ειδικά με επιλογές τύπου Μούτα. Τραγικός μεταγραφικός σχεδιασμός, απώλεια παικτών όπως οι Παπαστεριανός, Κοέλιο, Παπαζαχαρίας και χορηγίες 1,4 εκ ευρώ που ποτέ δεν ήρθαν. Ο Χατζηνικολάου έφυγε την τρίτη αγωνιστική για να έρθει ο Μιλίνκοβιτς και με δυο εκτός έδρας νίκες να δώσει ελπίδα αλλά τα θα της διοίκησης Ηλιάδη που δεν έγιναν πράξεις, οδήγησε σε νέα αλλαγή!

Βούτυρο στο ψωμί του Λάμπρου Σκόρδα που δεν ήθελε, αλλά επέστρεψε στην προεδρεία για να γίνει ο μοναδικός στην ιστορία του ΑΡΗ που “κατάφερε” σε στα δικά του χέρια να πέσει ο Άρης για δεύτερη φορά στην Β εθνική. Σε μία μέρα επανέφερε τον Σούλη και παράλληλα μπήκε και πάλι σε θέσεις μάχης με την ΕΠΟ και πολλούς άλλους.

Ηλιάδης και Σκόρδας απέτυχαν παταγωδώς να προστατεύσουν την ομάδα και πέτυχαν ένα φοβερό ρεκόρ. Ο μεν πρώτος είχε σε 14 ματς 11 βαθμούς, ενώ τα ίδια σε 19 ματς πέτυχε η διοίκηση που θα... έσωζε 100% την ομάδα, αλλά τελικά την έριξε.

Στις αρχές της εβδομάδας το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης όρισε στην θέση του κ. Σκόρδα, τον κ. Στεφανιδη και πλέον άπαντες έχουν το μυαλο στα διλήμματα της επόμενης μέρας...



Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα