Η Μήτση, η ΕΠΟ και το... BBC!

Θάνος Σαρρής
Η Μήτση, η ΕΠΟ και το... BBC!

bet365

To gazzetta.gr έφερε στο φως τις δικαστικές κινήσεις διεθνούς διαιτητή κατά της ΕΠΟ και συνεχίζει τις αποκαλύψεις, για ένα θέμα που έφτασε μέχρι το BBC!

Η αποκάλυψη του gazzetta.gr για την διαιτητή που κινήθηκε νομικά κατά της ΕΠΟ προκάλεσε αίσθηση και ουσιαστικά οδήγησε στη διαρροή του ονόματός της. Πρόκειται για τη Θάλεια Μήτση, διεθνή εδώ και πολλά χρόνια. Είναι η παλαιότερη διεθνής «σφυρίχτρα» μας, καθώς διευθύνει ματς εκτός Ελλάδας από το 2005, την ώρα που ο... παλιός Τάσος Κάκος είναι διεθνής από το 2008.

Ο λόγος που οδηγήθηκε στην απόφαση να κινηθεί νομικά κατά της ΕΠΟ για σεξιστική συμπεριφορά φυσικά έχει να κάνει με τη στάση της Ομοσπονδίας προς το πρόσωπό της, αφού θεωρεί ότι αδικαιολόγητα μένει εκτός πινάκων από την ΚΕΔ.

Πρόσφατα διηύθυνε τον τελικό του Algarve Cup (Γερμανία-Ιαπωνία 3-0) , που είναι το τρίτο σημαντικότερο τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου στον πλανήτη μετά το Μουντιάλ και τους Ολυμπιακούς αγώνες. Στο ίδιο τουρνουά «σφύριξε» και τον εναρκτήριο αγώνα, μεταξύ Ιαπωνίας και ΗΠΑ, που ήταν ο τελικός του Μουντιάλ 2011 και Ολυμπιακών Αγώνων 2012. Έχει συμμετάσχει στο Μουντιάλ και σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Και παρόλα αυτά, δεν βρίσκεται στους ελληνικούς πίνακες, αν και οι επιδόσεις της είναι εφάμιλλες των ανδρών διαιτητών και οι βαθμολογίες της εξαιρετικές.

Η Μήτση έχει παρακολουθήσει ένα από τα κορυφαία αθλητικά μεταπτυχιακά προγράμματα στον κόσμο, το FIFA Master, με υποτροφία μάλιστα της FIFA, κι έχει Μaster στο αθλητικό δίκαιο. Γνωρίζει λοιπόν απέξω κι ανακατωτά τις προσταγές της UEFA και της FIFA, τους κώδικες και τους κανονισμούς. Είναι ξεκάθαρο, άλλωστε, το σημείο στο καταστατικό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, που αναφέρεται στις «βαριές» ποινές για οποιουδήποτε είδους διάκριση. Η FIFA τονίζει ότι τέτοιες συμπεριφορές τιμωρούνται με «suspension or expulsion», δηλαδή σε απλά ελληνικά με πιθανό αποκλεισμό, αφού σε θέματα ρατσισμού τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά.

Άλλωστε, παλιότερα, έχουν υπάρξει σχόλια μέλους του Δ.Σ της Ομοσπονδίας που είχε δηλώσει δημοσίως: «Βάλανε στους πίνακες νοικοκυρές», κι επίσης «γυναίκα διαιτητής δεν παίζει επαγγελματικά πρωταθλήματα σε όλον τον κόσμο, γιατί να υπάρχουν στην Ελλάδα; Δεν υπάρχουν άνδρες να παίξουν διαιτητές στη Σούπερ Λιγκ;». Η Ομοσπονδία δεν τα καταδίκασε ποτέ...

Mε το θέμα της Θάλειας Μήτση ασχολήθηκε το BBC, το οποίο φιλοξένησε τον δικηγόρο της και για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα ήταν πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα του World Service. Το θέμα έχει ξεφύγει, όπως αποκάλυψε άλλωστε ήδη από την Πέμπτη το gazzetta.gr, από τα στενά ελληνικά σύνορα.

Μένει να δούμε αν θα υπάρξει συνέχεια, καθώς η Μήτση αποτελεί το πρώτο άτομο από το χώρο της διαιτησίας που αποφάσισε να πάει κόντρα στο ρεύμα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα