Το 10 το καλό για ΟΦΗ, το κακό για Άρη! (2-0, vid)

Φώτης Καρακούσης
Το 10 το καλό για ΟΦΗ, το κακό για Άρη! (2-0, vid)

bet365

Φτάσαμε στην 10η αγωνιστική για να πετύχει ο ΟΦΗ την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα κερδίζοντας τον Άρη που έπαιζε από το 2' με δέκα παίκτες και αυτό του στοίχισε!

Παρότι ξεκίνησε με όνειρα για κάτι καλό φέτος, ο ΟΦΗ μετά τις εννιά πρώτες αγωνιστικές είχε φτάσει να βρίσκεται στην τελευταία θέση. Η γκρίνια είχε κάνει για τα καλά την εμφάνισή της στο Γεντί Κουλέ και το ματς απέναντι στον Άρη που επίσης παλεύει για την σωτηρία κρινόταν επιτακτική και όχι μόνο για το τρίποντο, που θα ήταν και το πρώτο φέτος, αλλά και για την ηρεμία της ομάδας, μιας και ο κόσμος δεν άντεχε την βαθμολογική θέση.

Από την άλλη οι «κίτρινοι» που επίσης δεν έχουν κερδίσει εντός έδρας, αλλά το έχουν κάνει δύο φορές μακριά από το «Βικελίδης», κατέβηκαν στην Κρήτη για να κάνουν τρία τα διπλά και να πάρουν βαθιά βαθμολογική ανάσα. Αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος ήταν οι «ασπρόμαυροι» οι οποίοι επικράτησαν με 2-0, σε ένα ματς που αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο Έλσνερ. Ο ποδοσφαιριστής του Άρη έκανε σκληρό φάουλ από πίσω στον Παπάζογλου, ο Σπάθας του έδειξε απευθείας κόκκινη και από το 2’ οι Θεσσαλονικείς έμειναν με 10 παίκτες. Αυτό ουσιαστικά ήταν και το τέλος του ματς, καθώς παρότι ο Άρης κατάφερε να κρατήσει για ένα ημίχρονο, στο δεύτερο οι Ηρακλειώτες βρήκαν τους χώρους, σκόραραν και πήραν το πρώτο και ιδιαίτερα πολύτιμο τρίποντό τους φέτος. Στο 15' όμως ο Άρης αδικήθηκε καθώς δεν βγήκε κόκκινη στον Κάλαϊτζιτς για χτύπημά του με τις τάπες στον Σταυρόπουλο.

Κόκκινη σε Έλσνερ και ουσιαστικά τέλος

Ο αγώνας στο Γεντί Κουλέ τελείωσε πριν καλά-καλά αρχίσει, καθώς από το 2’ οι «κίτρινοι» έμειναν με δέκα παίκτες. Ο λόγος δεν είναι η αποβολή του Έλσνερ. Ο ποδοσφαιριστής του Άρη έκανε σκληρό φάουλ στον Παπάζογλου με τον Σπάθα να του δείχνει την απευθείας κόκκινη. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν, ωστόσο η αποβολή ήταν δίκαιη. Από εκείνο το σημείο ο ΟΦΗ ανέλαβε τα ηνία, αν και στο πρώτο μέρος δεν μπόρεσε να σκοράρει, παρότι μία φορά ο Μακρής (τον νίκησε ο Διούδης) και μία ο Περογαμβράκης (δεν σκόραρε από πλεονεκτική θέση) έφτασαν κοντά στο να τα καταφέρουν.

Έλυσε το γόρδιο δεσμό ο Κουτσιανικούλης

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ από το 53’. Οι Περογαμβράκης και Κουτσιανικούλης άλλαξαν ωραία την μπάλα και ο δεύτερος με όμορφο σουτ έκανε το 1-0 δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.Το γκολ αυτό… έλυσε τα πόδια των παικτών του Σα Πίντο που συνέχισαν να πιέζουν και για το δεύτερο.

Ο Ίμπε… κλείδωσε τη νίκη

Ένα δεύτερο που ήρθε στο 71’ και το οποίο πέτυχε εναντίον της ομάδας του Ίμπε, προσπαθώντας να διώξει με το κεφάλι σε κόρνερ του ΟΦΗ, νίκησε τον Διούδη, δίνοντας ουσιαστικά τέλος στο ματς. Πριν το αυτογκόλ του Ίμπε υπήρξε η τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 60’ με τον Ζόρο να στέλνει την μπάλα με κεφαλιά στο δοκάρι του Διούδη. Μετά το 2-0 ο αγώνας είχε ουσιαστικά τελειώσει και έτσι ο ΟΦΗ πήρε την πρώτη του νίκη φέτος, μια νίκη που πανηγύρισαν με την ψυχή τους οι παίκτες και οι φίλοι της ομάδας.

MVP: Και μόνο το γκολ που πέτυχε, ήταν ικανό να το κάνει πολυτιμότερο. Ο λόγος για τον Βασίλη Κουτσιανικούλη που ήταν ο παίκτης που άνοιξε το σκορ με πανέμορφο γκολ, διώχνοντας το άγχος από το Γεντί Κουλέ.

Στο ύψος του: Εδώ θα βάλουμε τον κόσμο, ο οποίος παρότι ο ΟΦΗ δεν τα πάει καθόλου καλά, γέμισε το γήπεδο και στήριξε με όλη του την δύναμη την ομάδα. Μια στήριξη που θα πρέπει να έχουν και οι υπόλοιπες ομάδες από τους φιλάθλους τους, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουν να έρθουν οι επιτυχίες.

Αδύναμος κρίκος: Ο Έλσνερ ήταν με διαφορά ο αδύναμος κρίκος. Μπορεί κάθε φίλος του Άρη να πει πως η κόκκινη ήταν αυστηρή ή και ανύπαρκτη, όμως σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται το μαρκάρισμα και μάλιστα εκεί που έγινε. Τραγικό λάθος που από τον ξένο σου δεν πρέπει να γίνεται.

Η γκάφα: Και εδώ θα βάζαμε την αποβολή, αλλά θα μπει το αυτογκόλ του Ίμπε που με το 0-2 που έκανε ουσιαστικά τελείωσε τον αγώνα.

Το στραγάλι: Δεν ήταν καλός ο Σπάθας σήμερα. Για την φάση την αποβολή θεωρούμε πως έπρεπε να δοθεί, όμως χαρίστηκε σε πολλές κίτρινες που θα έπρεπε να δείξει σε παίκτες του ΟΦΗ. Τρεις μάλιστα θα μπορούσε να δώσει στον Τριποτσέρη και δεν έδωσε καμία. Επίσης στο 15' δεν δόθηκε κόκκινη για χτύπημα του Κάλαϊτζιτς με τις τάπες στον Σταυρόπουλο.

Το ταμείο του gazzetta: Ο ΟΦΗ έπαιζε σχεδόν όλη την χρονιά σήμερα, καθώς δεν είχε νίκη ενώ ο κόσμος είχε αρχίσει να δείχνει την ανησυχία του για τα αποτελέσματα της ομάδας. Με τον Έλσνερ να αποβάλλεται από το 2’, κατάφερε να πετύχει δύο γκολ και με το 2-0 να πάρει μεγάλη νίκη. Από την άλλη οι «κίτρινοι» που μπορούν να φωνάζουν για τον Σπάθα, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο παίζοντας όλο το ματς με παίκτη λιγότερο. Προσπάθησαν αλλά μέχρι εκεί.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Δασκαλάκης, Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης, Μπούρμπος, Μακρής, Κάλαϊτζιτς (Κουτσιανικούλης 36'), Φραγκουλάκης, Ζε Εντουάρδο, Περογαμβράκης (Λαμπρόπουλος 67'), Παπάζογλου (Μακουκούλα 79').

Άρης (Μίλίνκοβιτς): Διούδης, Μαργαρίτης, Πουλίδο, Έλσνερ, Ψυχογιός, Ίμπε, Νταμαρλής (Παπαδόπουλος 80'), Τάτος, Σταυρόπουλος (Κύργιας 15'), Τριανταφυλλάκος, Αγκάνθο (Μανιάς 74').

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα