Καλλονή στην ανατροπή! (3-2, vids)

Νίκος Τσιώκος
Καλλονή στην ανατροπή! (3-2, vids)

bet365

Η Καλλονή γύρισε το ματς με τον Πανιώνιο και πήρε τη νίκη με 3-2 στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Έτσι έπαιξαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δυο προπονητές. Για την Καλλονή ο Σιδεράκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Χωριανόπουλος δεξιά στην άμυνα, ο Ποντάνι αριστερά και στα στόπερ οι Λεάντρο Κριπιντήρης. Αμυντικά χαφ οι Φαρία και Μαρσέλο, με τους Μανούσο, Λεοζίνιο, Γκαρσία να αποτελούν την τριάδα μπροστά τους από δεξιά προς τα αριστερά. Μοναδικός προωθημένος ο Περόνε.

Για τον Πανιώνιο ο Γιαννακόπουλος κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τον Κούρντι να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Κούρο το αριστερό και τους Αυλωνίτη, Κουλουχέρη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ ήταν οι Μητρόπουλος, Παντίδος και μπροστά τους δεξιά ο Ντούνης, αριστερά ο Γιάννου και στον άξονα ο Μενδρινός. Στην κορυφή ο Αραβίδης.

Πρώτη φάση και γκολ ο Πανιώνιος

Η Καλλονή μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε μόλις στο 6', όταν το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ, αλλά ο Πανιώνιος στην πρώτη του φάση άνοιξε το σκορ. Ο Ντούνης με ωραία ενέργεια απέφυγε έναν αντίπαλο και έκανε το γύρισμα για τον Γιάννου, ο οποίος νίκησε με πλασέ από το ύψος του πέναλτι τον Σιδεράκη.

Απάντησε η Καλλονή

Πάντως, ο σύλλογος της Μυτιλήνης δεν το έβαλε κάτω και, αφού απείλησε εκ νέου με τον Μανούσο στο 19', είχε την απάντηση στο 23'. Ο Ποντάνι έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Μαρσέλο όντας μόνος του στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας ισοφάρισε για την ομάδα του.

Προσπάθησε για την ανατροπή η Μυτιλήνη

Μάλιστα, οι νησιώτες ήταν καλύτεροι και προσπάθησαν να κάνουν την ανατροπή στη συνέχεια. Όμως, το σουτ του Μανούσου (26'), η κεφαλιά του Φαρία (31') και το σουτ του Λεοζίνιο (απέκρουσε ο Γιαννακόπουλος στο 36') δε βρήκαν δίχτυα. Το ίδιο ίσχυσε και στο 42', όπου ο Μανούσος έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής και ο γκολκίπερ του Πανιωνίου απέκρουσε για να στρωθεί η μπάλα στον Περόνε, ο οποίος πλάσαρε άουτ από πλεονεκτική θέση.

Δεύτερο ο Ιστορικός

Στην επανάληψη ο Ιστορικός και πάλι στην πρώτη του φάση σημείωσε και δεύτερο τέρμα. Ο Σιδεράκης έκανε τραγική έξοδο και ο Αραβίδης βρέθηκε μόνος του προ κενής εστίας, όπου πλάσαρε δίχως κανένα πρόβλημα για το 1-2 στο 57'.

Το γύρισε σε τέσσερα λεπτά

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι σε αυτό το ματς (διεξήχθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης») απέδειξαν ότι ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο και μέσα σε τέσσερα λεπτά έκαναν πράξη την ανατροπή του σκορ. Στο 75' ο Λεοζίνιο απέφυγε με ωραία ενέργεια τους αντιπάλους του και με ένα ασύλληπτο σουτ από το ύψος της περιοχής πετυχαίνοντας ένα όμορφο γκολ για να έρθει το παιχνίδι... τούμπα στο 79'.

Ο Περόνε έβγαλε σέντρα στην άλλη πλευρά για τον Γιονάν Γκαρσία, αυτός απέφυγε ωραία τον Κούρντι και με πλάγιο σουτ έστειλε για τρίτη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννακόπουλου. Από εκεί κι έπειτα, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για την ισοφάριση, ο Αραβίδης δεν την πέτυχαν και η ΑΕΛΚ επέστρεψε στις νίκες, έπειτα από την... κοιλιά που είχε κάνει.

Man of the match: Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, ο Γιονάν Γκαρσία ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στην Καλλονή στο 79'.

Αδύναμος κρίκος: Ο Πανιώνιος προηγήθηκε δυο φορές, αλλά ουδέποτε δεν έκανε σωστή διαχείριση του σκορ και στο τέλος έφυγε ηττημένος από το «Κλεάνθης Βικελίδης».

Στο ύψος του: Μπορεί να μην πέτυχε κάποιο τέρμα, όμως ο Εμάνουελ Περόνε ήταν από τους καλύτερους στον αγωνιστικό χώρο και... έφτιαξε το νικητήριο τέρμα. Επίσης, γκολάρα έβαλε ο Λεοζίνιο, ενώ αρχικά ισοφάρισε ο Μαρσέλο.

Πολύ καλό παιχνίδι έκανε και ο Μανούσος, που είχε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει. Από πλευράς Πανιωνίου, στο ύψος του στάθηκε ο Γιάννου, ο οποίος άνοιξε το σκορ και δημιούργησε το δεύτερο γκολ των «κυανέρυθρων», που σημείωσε ο Αραβίδης.

Η γκάφα: Την έκανε ο Σιδεράκης στο 57', καθώς βγήκε όχι μόνο εκτός εστίας, αλλά στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Αραβίδη να βρίσκεται μόνος του προ κενής εστίας, ύστερα από την πάσα του Γιάννου.

Το στραγάλι: Δεν είχε δύσκολο έργο ο Λαμπρόπουλος, που έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα, αν και θα μπορούσε να δώσει μια στον Μανούσο για θέατρο στις αρχές του αγώνα. Καλή δουλειά και από τους βοηθούς του.

Το ταμείο του Gazzetta: Καλό ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τον Πανιώνιο να παίρνει δυο φορές το προβάδισμα, να το χάνει ισάριθμες και στο τέλος να φεύγει χωρίς ούτε έναν βαθμό από τη Θεσσαλονίκη. 3-2 το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο έφερε ισόβαθμη την ομάδα της Νέας Σμύρνης με την Καλλονή στην 11η θέση στους 12 βαθμούς.

Συνθέσεις ομάδων

ΑΕΛ Καλλονής (Γιάννης Ματζουράκης): Σιδεράκης, Χωριανόπουλος, Λεάντρο, Κριπιντήρης, Ποντάνι, Φαρία, Μαρσέλο (84' Σιλιγαρδάκης), Μανούσος, Λεοζίνιο, Γκαρσία (81' Γκάσιτς), Περόνε (88' Γάλας).

Πανιώνιος (Νίκος Παντελής): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Κούρος, Μητρόπουλος (38' λ. τρ. Παναγιωτούδης), Παντίδος, Ντούνης, Μενδρινός (81' Καμπάνταης), Γιάννου (73' Λάζνικ), Αραβίδης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα