Ομορφα... καίγεται ο Μέσι

Ball Boys Ball Boys
Ομορφα... καίγεται ο Μέσι

bet365

Ο Ball Boy Γιώργος Καραμάνος κινδυνολογεί για τον εξαντλημένο Λίο που έχει βγάλει μόλις ένα 90λεπτο στους 27 τελευταίους αγώνες!

Η υπόθεση δεν... μυρίζει σιγοψημένη σάρκα. Ούτε σαν λάστιχα που άναψαν από τα παντιλίκια. Σίγουρα όμως κάτι βρωμάει και δείχνει να είναι από τις περιπτώσεις που για να βγαίνει καπνός, στάνταρ σιγοκαίει μία φωτιά που απειλεί να κάψει ό,τι ομορφότερο αγγίζει το τόπι στην εποχή μας (σόρι για τους φίλους του Κριστιάνο, τον κοντό τον έχω λίγο πιο ψηλά). Το κάψιμο είναι εσωτερικό, μυικό και φέρνει στο μυαλό εκείνο το υπέροχο φιλμ του Σρντγιάν Ντραγκόγιεβιτς, ο οποίος όχι απλά είχε φτιάξει ταινιάρα, αλλά φρόντισε να αφήσει παρακαταθήκη και έναν τίτλο για μελλοντικές χρήσεις. Οπως λοιπόν συνέβη με τα... χωριά στον εμφύλιο της Βοσνίας, το ίδιο μοιάζει να συμβαίνει με τον Λιονέλ Μέσι που όμως φίλοι και αντίπαλοι ελπίζουν να μην... καεί όμορφα.

Στα 26 του ο Αργεντινός δείχνει πως έχει κάψει το μυικό σύστημα του. Αιτία φυσικά η υπερβολική ποδοσφαιρική χρήση, αλλά και οι διαφημιστικές υποχρεώσεις που δεν του έχουν επιτρέψει να πάρει τον χρόνο ξεκούρασης που το κορμί και το μυαλό χρειάζονται ώστε να αναπληρώσουν τα... καμμένα κύτταρα. Ο Μέσι για ακόμα ένα ματς δεν κατάφερε να βγάλει 90λεπτο. Στο ημίχρονο του Σούπερ Καπ Ισπανίας, ξέμεινε στα αποδυτήρια. Η επίσημη διάγνωση αναφέρει αιμάτωμα. Ωστόσο, οι κακές γλώσσες που βουίζουν από ανησυχία στην Ισπανία, κάνουν λόγο για τράβηγμα στους προσαγωγούς. Ξανά, μανά...

Από τον πρώτο προημιτελικό του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ στο Παρίσι, όπου τραυματίστηκε μυικά, ακολούθησαν 27 αγώνες με Μπαρτσελόνα και Αργεντινή. Από δαύτους ο Μέσι μπόρεσε να ολοκληρώσει μονάχα έναν, τον ημιτελικό στο Μόναχο, όπου ούτως ή άλλως ήταν σκιά του εαυτού του, μιας και δεν μπορούσε καν να σπριντάρει. Στον επαναληπτικό έμεινε στον πάγκο και τελευταία φορά εμφανίστηκε ενδιάμεσα από τη Μπάγερν, στο ματς πρωταθλήματος με τη Μπιλμπάο. Μετέπειτα τον ρούφηξαν οι εξωγήινοι.

Με την Αργεντινή πάλι έμεινε εκτός 11άδας κόντρα σε Κολομβία, Εκουαδόρ, ενώ ξεκίνησε με τη Γουατεμάλα, όπου έκανε χατ τρικ και αντικαταστάθηκε. Ούτε καν στο τόσο σημαντικό Αργεντινή-Ιταλία προς τιμήν του Πάπα Φραγκισκου δεν έδωσε το παρών. Στα φιλικά του καλοκαιριού με Μπάγερν, Βαλερένγκα, Λέγκια, Σάντος και Ταϊλάνδη πήρε κάποια λεπτά και με τη Μαλαισία έμεινε εκτός. Απαντες όμως περίμεναν να επιστρέψει γερός, αλλά όπως φαίνεται, δεν έχει συνέλθει. Δυστυχώς, ο παικταράς ξεκίνησε τη σεζόν, όπως τελείωσε την προηγούμενη: με αλλαγή στην πρεμιέρα με τη Λεβάντε και τώρα αυτό στο «Βιθέντε Καλδερόν».

Για όσους παρακολουθούν την πορεία του από το ξεκίνημα της, το εν λόγω ζήτημα δεν είναι απρόοπτο. Μάλλον υπήρχε η έγνοια πως κάποια μέρα θα εμφανιζόταν. Ο Μέσι ντεμπούταρε το 2004 και από την επόμενη χρονιά βρέθηκε να παίζει χωρίς σταματημό. Ειδικά από το 2008, δηλαδή εδώ και πέντε χρόνια, εμφανίζεται σε περισσότερα από 60 επίσημα ματς ανά σεζόν με Μπάρτσα, Αλμπισελέστε. Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε τα φιλικά, αλλά και τα αμέτρητα υπερατλαντικά ταξίδια σε Νότια Αμερική και πίσω.

Και πες εντάξει, αυτά τα κάνουν και άλλοι (όχι και πολλοί σε τέτοιο βαθμό). Υπάρχει όμως μία έξτρα ταλαιπωρία που επιβαρύνει τον οργανισμό του και μάλιστα την περίοδο που έχει υπολογιστεί για την φόρτιση των μπαταριών του. Πρόκειται για τις υποχρεώσεις του με τις εταιρείες που τον ντύνουν, που τις διαφημίζει και που φυσικά τον χρυσοπληρώνουν. Μόνο αυτό το καλοκαίρι... σύρθηκε σε φιλανθρωπικά-διαφημιστικά παιχνίδια στην Κολομβία, το Περού, το Σικάγο των Η.Π.Α., τη Σενεγάλη και έφτασε ακόμα και να εμφανιστεί σε επίδειξη μόδας των Dolce&Gabbana στο Μιλάνο. Τι του απέμεινε για το τόσο πολύτιμο για τον οργανισμό του χουζούρι; Μόλις μία βδομάδα τεμπελιάς στην Ιμπιζα και αυτή με ένα μωρό συντροφιά και μετά προετοιμασία.

Ολα τα παραπάνω χτυπούν καμπανάκι πως φέτος ο Μέσι θα έχει σημαντικό θέμα. Είναι κουρασμένος και αυτό δεν γίνεται να αλλάξει εύκολα. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, αλλά και οι ρήτρες στα τόσα συμβόλαια που έχει υπογράψει από τα πατατάκια έως την αεροπορική φίρμα όπου ποζάρει μαζί με τον Κόμπε Μπράιαντ, τρέχουν γεμάτες απαιτήσεις. Που και πότε να βρει χρόνο να πάρει ανάσα; Θα πρέπει λοιπόν κυρίως οι Μπλαουγκράνα να τον πάνε συντηρητικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους στόχους τους. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ο Τάτα Μαρτίνο να ενδώσει στην κάθε λογής επιθυμία του παίκτη για ρεκόρ, όπως έκανε πέρσι ο Βιλανόβα που δεν του πήγαινε ποτέ κόντρα. Ειδάλλως η χρονιά θα του αφήσει κατάλοιπα-κουσούρια που ίσως να τον συνοδεύσουν για την υπόλοιπη καριέρα του. Και είπαμε, είναι μόλις 26. Θα είναι τόσο κρίμα να το(ν) κάψει από τόσο νωρίς το σύστημα...

ΥΓ. Το χειρότερο είναι πως στο φινάλε της σεζόν περιμένει το Μουντιάλ. Εκεί, όπου θα είναι μόλις έναν χρόνο μεγαλύτερος από ότι ο Μαραντόνα στο Μεξικό. Εκεί που θα είναι πλέον ώριμος για να μιμηθεί τον Ντιεγκίτο, να πάρει πάνω του την Αλμπισελέστε και να σηκώσει την κούπα στο σπίτι των Βραζιλιάνων!

Follow me:@jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Ball Boys
Ball Boys