«Στόχος μου η διάκριση στο εξωτερικό»

«Στόχος μου η διάκριση στο εξωτερικό»

bet365

Ο 20χρονος τερματοφύλακας της Ουντινέζε, Νίκος Γιαννακόπουλος μιλάει στο gazzetta.gr για τους στόχους του στο εξωτερικό, την κλήση του στην Εθνική Νέων και τη θητεία του στον Πανιώνιο.

Ο νεαρός Έλληνας τερματοφύλακας έπειτα από τις θετικές εμφανίσεις του ως δανεικός τη φετινή χρονιά στον Πανιώνιο κέρδισε την κλήση του στην Εθνική Νέων, η οποία στα τέλη Ιουνίου θα δώσει τους αγώνες της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Νέων στα γήπεδα της Τουρκίας.

Έπειτα θα επιστρέψει ξανά στο δυναμικό της Ουντινέζε όπου και ανήκει από πέρυσι μετά τη μεταγραφή του από τον Αστέρα Τρίπολης.
΄
Ο ίδιος βλέπει την Ουντινέζε ως μια μεγάλη ευκαιρία να διακριθεί στο εξωτερικό όπου το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό, ωστόσο όπως τονίζει δεν κλείνει την πόρτα στην Ελλάδα και στο ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια στιγμή σε κάποιον ελληνικό σύλλογο.

Αυτό που προέχει γι' αυτόν ωστόσο τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο των Νέων, το οποίο θεωρεί πρόκληση για την Εθνική Ομάδα να πετύχει ακόμη μία σημαντική διάκριση.

-Πως αισθάνεσαι για την παρουσία σου στην Εθνική Νέων και τη συμμετοχή σου στο φιλικό απέναντι στην Εθνική Ανδρών;

Αγωνίστηκα για 20 λεπτά. Ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα και αποτέλεσε για εμάς μία καλή πρόβα ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε μερικές εβδομάδες. Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μόνο και μόνο η παρουσία της εκεί και η συμμετοχή μας αποτελεί μία ακόμη ευκαιρία για ψηλότερα πράγματα.

-Έπειτα από τη μεταγραφή σου στην Ουντινέζε, τη φετινή χρονιά αγωνίστηκες στον Πανιώνιο. Αισθάνεσαι ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις σου με την ομάδα της Νέας Σμύρνης;

Είμαι ικανοποιημένος. Έκανα μία σταθερή χρονιά και αυτό έφερε την κλήση μου στην Εθνική. Σίγουρα υπήρξαν δυσκολίες, ωστόσο στο τέλος καταφέραμε και μείναμε κατηγορία και αυτό ήταν το σημαντικό.

-Από την παρουσία σου στην Ιταλία ποιες διαφορές διακρίνεις σε σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Οι διαφορές είναι αρκετές, όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας, τις προπονήσεις, τις υποδομές. Το επίπεδο γενικά είναι πάρα πολύ υψηλό εκεί.

-Έχοντας φύγει από την Ελλάδα θα σκεφτόσουν να επιστρέψεις στο μέλλον σε κάποιον ελληνικό σύλλογο ή η πόρτα έκλεισε για σένα αφού έκανες το βήμα στο εξωτερικό;

Όχι, η πόρτα δεν έχει κλείσει σε καμία περίπτωση κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι φέτος ήρθα στον Πανιώνιο. Σαφώς αν γίνεται να παραμείνω στο εξωτερικό αυτό θα ήταν το καλύτερο για μένα καθώς εκεί βελτιώνεσαι σημαντικά. Γενικά όμως δεν είναι καθόλου εύκολο να τα καταφέρεις.

-Πιστεύεις ότι η οικονομική κρίση αποτελεί ευκαιρία για νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές να φύγουν και να αναζητήσουν τις τύχες τους στο εξωτερικό;

Δυστυχώς ή ευτυχώς ναι. Όσοι το αξίζουν πραγματικά θα φύγουν σε ομάδες του εξωτερικού αν και κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εύκολο.

-Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για το μέλλον;

Προπονούμαι εντατικά με την πρώτη και τη δεύτερη ομάδα της Ουντινέζε. Φέτος πήρα παιχνίδια με τον Πανιώνιο και πιστεύω ότι αυτό θα με βοηθήσει πολύ στην πορεία. Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται, δεν βάζω όρια. Αυτό που προέχει τώρα για μένα είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων και να περάσουμε στη φάση των νοκ-άουτ.

 

SERIE A Τελευταία Νέα