Κύριε Κλάτενμπεργκ, να τα δύο πέναλτι που έκλεψαν από τον Ολυμπιακό!

Κύριε Κλάτενμπεργκ, να τα δύο πέναλτι που έκλεψαν από τον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος «δείχνει» μέσα από το blog του στο gazzetta με βίντεο και φωτογραφίες τα δύο πέναλτι που δεν δόθηκαν στον Ολυμπιακό στα Γιάννινα και καλεί τον αρχιδιαιτητή να πάρει θέση.

Μαϊαμι Χιτ - Λος Άντζελες Λέικερς: Δεκάδες ειδικά για πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, εύστοχα τρίποντα. Τα μεγάλα παιχνίδια βρίσκονται εδώ. |21+

Έβγαλε μία ανακοίνωση διαμαρτυρίας ο Ολυμπιακός το βράδυ της Κυριακής για τη διαιτησία στο παιχνίδι του με τον ΠΑΣ.

Κι ο Ολυμπιακός δεν στέκονταν μόνο στην ακύρωση του κανονικού γκολ του Χασάν. Παρεμπιπτόντως, κύριε Κλάτενμπεργκ, εσείς ως χρόνια διαιτητής υψηλού επιπέδου, τι βλέπετε δια γυμνού οφθαλμού σε αυτή τη φάση; Δείτε τη φωτογραφία και απαντήστε: είναι οφσάϊντ ο Ελ Αραμπί; Γιατί όλοι βλέπουμε, και χωρίς γραμμές, ούτε καν την απλή γραμμή που είχαμε τόσα χρόνια, ότι κανένα οφσάϊντ δεν υπάρχει. Δεν χρειάζεται να δούμε τη φάση με γραμμές. Είναι φανερό ότι ο φορ του Ολυμπιακού καλύπτεται.

Τέλος πάντων, πάμε παρακάτω. Ο Ολυμπιακός μιλάει στην ανακοίνωση του για υπέρ του πέναλτι που δεν δόθηκαν από τον Καραντώνη, αλλά κι από τον Κοτσάνη (VAR). Ποια είναι τα πέναλτι που ζητάει; Αφού κανείς από τους…περίφημους τηλεκριτικούς διαιτησίας δεν είδε τίποτα, για να μας…ανοίξει τα μάτια. Μήπως…τρελάθηκαν στον Ολυμπιακό;

Για να δούμε λοιπόν.

Πρώτη φάση στο 11ο λεπτό. Ο Βαλμπουενά εκτελεί φάουλ από δεξιά και αμυνόμενος του ΠΑΣ (ο Κάστρο) τραβάει από το χέρι του τον Σεμέδο και τον ρίχνει ξεκάθαρα χάμω, με τον παίκτη του Ολυμπιακού αμέσως να σπεύδει και να διαμαρτύρεται για το πέναλτι, όπως κι ο Εμβιλά που ήταν δίπλα στη φάση.

Ατυχώς η Νόβα δεν έκρινε σκόπιμο να μας δείξει έστω ένα ριπλέί για τη φάση!!! Προσέξτε, μιλάμε για φάση στην οποία υπήρξε συνεννόηση διαιτητή με το VAR! Δηλαδή βλέπουμε σε ριπλέι δεκάδες φάσεις χωρίς νόημα (αν βγήκε η μπάλα αράουτ από τον ένα παίκτη η, τον άλλο κλπ) και δεν βλέπουμε σε ριπλέϊ φάση για την οποία ο VAR κάτι έχει πει στον διαιτητή!

Δεν υποστηρίζω ότι το συνδρομητικό κανάλι ότι το έκανε επίτηδες, και δεν θέλω να το πιστέψω, αλλά διαπιστώνω με λύπη μου ότι και στο προηγούμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού, με τον Παναιτωλικό, είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο σε φάση στο 67’, σε σπρώξιμο του Ελ Αραμπί στην περιοχή της ομάδας του Αγρινίου, με τον Αραμπί από το σπρώξιμο να πηγαίνει τόσο άτσαλα στην μπάλα που με κεφαλιά να την…διώχνει σαν στόπερ παρά να την καρφώνει στα δίχτυα.

Αλλά να δούμε εδώ τη φάση από το ματς με τον ΠΑΣ, όπως την βρήκα στο διαδίκτυο. Δείτε στο βίντεο από το 0.37 και θα διαπιστώσετε πολύ καθαρά το τράβηγμα από το χέρι στον Σεμέδο, που έφερε τη συνεννόηση Καραντώνη-Κοτσάνη, αλλά όχι το πέναλτι που θα δείτε εσείς.

Δεύτερη φάση στο 35ο λεπτό, στο σπρώξιμο του αριστερού μπακ Πίρσμαν πάνω ξανά στον Σεμέδο. Εδώ είδαμε δύο και τρία βίντεο από τη Νόβα. Πάλι υπήρξε συνεννόηση Καραντώνη-Κοτσάνη, πάλι κανένα πέναλτι. Υπάρχει παράβαση; Από το βίντεο φαίνεται να υπάρχει επαφή, αλλά πόσο δυνατή ήταν η επαφή, ώστε να επιφέρει το γκρέμισμα του παίκτη του Ολυμπιακού κι άρα το πέναλτι, με τον Σεμέδο πάλι να διαμαρτύρεται;

Εδώ υπάρχει φωτογραφία που τα λέει όλα! Δείτε την!

Τι κάναμε; Πολύ απλά παγώσαμε την εικόνα την κρίσιμη στιγμή, την στιγμή του σπρωξίματος. Κάναμε δηλαδή αυτό που έπρεπε να κάνει το VAR έχοντας χίλιες φορές καλύτερη τεχνική δυνατότητα. Ο αμυντικός του ΠΑΣ πεντακάθαρα σπρώχνει τον Σεμέδο και του κάνει πέναλτι.

Κύριε Κλάτενμπεργκ, με όλο το σεβασμό προς το έργο σας, περιμένουμε στην εβδομαδιαία ανάλυση των επίμαχων φάσεων να μας εξηγήσετε αν ήταν η, δεν ήταν πέναλτι αυτές οι δύο φάσεις. Επαφιόμαστε στην τιμιότητα και την ακεραιότητα σας, γνωστή τόσα χρόνια από την καριέρα σας ως διαιτητής. Και περιμένουμε να μας πείτε: Τράβηξε η, δεν τράβηξε το χέρι του Σεμέδο ο Κάστρο; Έσπρωξε η, δεν έσπρωξε τον Σεμέδο ο Πίρσμαν;…

Τυχόν σιωπή σας θα μας προβληματίσει πάρα πολύ…

Άσχετο: Έτσι για την ιστορία, από τις 4 Σεπτεμβρίου...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.