Ποιο είναι το ομορφότερο ποδοσφαιρικό έμβλημα (poll)

Βασίλης Σαμπράκος Βασίλης Σαμπράκος
Ποιο είναι το ομορφότερο ποδοσφαιρικό έμβλημα (poll)

bet365

Ο Βασίλης Σαμπράκος φωτογραφίζει τα ομορφότερα εμβλήματα από την συλλογή του και σας καλεί να αναδείξετε το πιο όμορφο.

Μου αρέσει πολύ να συλλέγω εμφανίσεις. Μου άρεσε από τα παιδικά μου χρόνια, κι ύστερα, από τον καιρό που μπήκα στην αθλητική δημοσιογραφία όλο αυτό άρχισε να εξελίσσεται σε μια συλλογή από ενθύμια της συναναστροφής μου με τους ποδοσφαιριστές. Πάντα όμως ανάμεσα στα κριτήρια των επιλογών μου ήταν η αισθητική. Και στην εξέλιξη του χρόνου προσπάθησα να αποκτήσω φανέλες ακόμη και αν δεν ήταν φορεμένες από ποδοσφαιριστές που γνώριζα. Όσες δεν κατάφερα να τις εξασφαλίσω μέσα από την ανταλλαγή που κάνουν οι ποδοσφαιριστές με αντιπάλους, τις απέκτησα, "αφόρετες", και μόνο για λόγους αισθητικής, δηλαδή επειδή μου άρεσε μια εμφάνιση ή το έμβλημα μιας ομάδας - συλλόγου ή εθνικής.

Τακτοποιώντας τις, στις ημέρες της καραντίνας, σκέφτηκα να φωτογραφίσω τα εμβλήματα που ξεχωρίζω με κριτήρια αισθητικής. Δηλαδή σε αυτό το σημείωμα τοποθετώ τα εμβλήματα που ξεχωρίζω ως τα πιο όμορφα. Διευκρινίζω ότι από το άλμπουμ των φωτογραφιών μου απουσιάζουν τα ελληνικά εμβλήματα. Και κάτι ακόμη: υπάρχουν και άλλα εμβλήματα που μου αρέσουν, όπως για παράδειγμα της Κολωνίας, της Νιούκασλ, της Μπλάκμπερν, αρκετών συλλόγων της Ιαπωνίας ή της Αμερικής, αλλά δεν έχω τις φανέλες τους.

Σας παρουσιάζω τα πιο όμορφα εμβλήματα από τη δική μου συλλογή, και σας καλώ να αναδείξετε αυτό που σας αρέσει περισσότερο, αισθητικά και όχι συναισθηματικά. Και περιμένω να διαβάσω στα σχόλια ποιο άλλο έμβλημα ξεχωρίζετε και απουσιάζει από τη λίστα μου.

Άρσεναλ

Λάτσιο

Ρεάλ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μπαρτσελόνα

Μπάγερν

Μπενφίκα

Μπόκα Τζούνιορς

Βραζιλία

Ντέρμπι

Γερμανία

Λίβερπουλ

Ρόμα

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Βαλένθια

Τορίνο

Ποιο έμβλημα είναι το ομορφότερο;
Άρσεναλ
Λάτσιο
Ρεάλ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μπαρτσελόνα
Μπάγερν
Μπενφίκα
Μπόκα Τζούνιορς
Βραζιλία
Ντέρμπι
Γερμανία
Λίβερπουλ
Ρόμα
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Βαλένθια
Τορίνο

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Σαμπράκος
Βασίλης Σαμπράκος

Έχει συμπληρώσει 3 δεκαετίες στην αθλητική δημοσιογραφία. Μετά από τόσα χρόνια και τόσα διαφορετικά έργα, δεν λειτουργεί στην δημοσιογραφία για να εκφράζει οπαδικά αισθήματα ή συλλογικές προτιμήσεις. Γράφει και μιλάει για όλους, απευθυνόμενος προς όλους. Και τρελαίνεται στην ιδέα ότι υπάρχει κάπου ένας άνθρωπος, μια μέθοδος ή ένα εργαλείο που θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα και βαθύτερα το ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα, ο Βασίλης Σαμπράκος συστήνεται ως ο συγγραφέας του “Εξηγώντας το θαύμα” ή “The Miracle 2004”, ενός βιβλίου που έφτασε να σταθεί ανάμεσα στα καλύτερα ποδοσφαιρικά βιβλία του 2022 στην Αγγλία.