Λεβαδειακός - Απόλλων Σμύρνης 2-1 (vid)

Γιώργος Ντυμένος
Λεβαδειακός - Απόλλων Σμύρνης 2-1 (vid)

bet365

Λεβαδειακός χωρίς... φρένα! Οι Βοιωτοί έως το 82' έχαναν 0-1 από τον Απόλλωνα. Όμως το πέναλτι του Μπραντάο και η γκολάρα του Γιακουμάκη στο 92' έδωσε το «τρίποντο» (2-1) που έστειλε τον αήττητο Λεβαδειακό στην 5άδα!
Για περίπου 80 λεπτά η αναμέτρηση του Λεβαδειακού με τον Απόλλωνα διεκδικούσε τον τίτλο της χειρότερης, ως τώρα, στη σεζόν. Κακό θέαμα, λιγοστές φάσεις και η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κρατούσε με «νύχια και με δόντια» το πολύτιμο 1-0 που ήταν μπροστά στο σκορ. Αυτή όμως είναι η... μαγεία της μπάλας. Μετέτρεψε τον βάτραχο σε πρίγκηπα και ένα ανιερό ματς έγινε... ματσάρα. Σε όλα του. Σασπένς, ανατροπές, φινάλε γκραν γκινιόλ και ένα πανέμορφο γκολ, καθώς εκείνο του Γιακουμάκη που έκρινε το παιχνίδι στις καθυστερήσεις υπέρ των Βοιωτών (2-1), βάζει υποψηφιότητα για το κορυφαίο της χρονιάς. Στην οποία οι «πράσινοι» του Ζοσέ Ανιγκό συνεχίζουν αήττητοι.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με το κλασικό τους 3-6-1. Ο Επασί ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Τριποτσέρης, Μεντί, Φαβάρο στα στόπερ, ο Τσαμπούρης δεξιός μπακ-χαφ, ο Ζαραδούκας αριστερός, οι Νιασέ, Μητρόπουλος «κόφτες» και οι Τόνι Σίλβα, Γιουσούφ ένα κλικ πίσω από τον Μπραντάο.
Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν με διάταξη 4-2-3-1, καθώς είχαν τον Τσόβιτς κάτω από τα γκολπόστ, τους Κοντοέ, Μπαρτολίνι, Μπιτζιμίν, Κούρο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Παπάζογλου, Χουάρες ανασταλτικούς μέσους και τους Αλμπάνη, Μενδρινό, Μάατσεν πίσω από τον φορ Καστιγιέχος.
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την «Ελαφρά Ταξιαρχία», καθώς μόλις στο 5' άνοιξε το σκορ με την προβολή του Παπάζογλου. Το γκολ κατακυρώθηκε μετά από αρκετά λεπτά καθώς αρχικά ο σκόρερ υποδείχθηκε- λανθασμένα – σε θέση οφ σάιντ, αλλά τελικά ύστερα από διαβουλεύσεις του ρέφερι Τζήλου με τον βοηθό Βασιλακάκη, ο πρώτος έδειξε σέντρα.
Αυτόματα άλλαξε και η προσέγγιση των φιλοξενουμένων, που ούτως ή άλλως φαίνονταν διατεθειμένοι να δώσουν μεγάλη προσοχή στα μετόπισθέν τους. Πλέον και οι 11 ήταν πίσω από την σέντρα και σε κάθε απόπειρα των γηπεδούχων να φέρουν την μπάλα στα καρέ του Τσόβιτς, μέσα στην περιοχή του Σέρβου πορτιέρο υπήρχαν μίνιμουμ 5 συμπαίκτες του. Ετσι ήταν δύσκολο να βρεθούν κενοί χώροι και παρότι η κατοχή μπάλας βρίσκονταν στα επίπεδα του 70%-30% υπέρ των Βοιωτών, σε αυτό το διάστημα είχαν μόνο μία καλή στιγμή, την κεφαλιά του Νιασέ στο 24'.
Το δεύτερο μισό άρχισε σε ανάλογο τέμπο, αλλά με μία ειδοποιό διαφορά. Οι γηπεδούχοι έδειχναν πιο ορεξάτοι και μάλιστα άλλαξαν το σύστημα σε 4-4-2. Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να έχουν απολέσει την φρεσκάδα τους. Ναι μεν εκ νέου αμύνονταν μαζικά, αλλά πλέον οι «πράσινοι» έβρισκαν διαδρόμους για τα καρέ του αντίπαλο πορτιέρο. Ομως μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο το σκορ παρέμενε στα ίδια επίπεδα. Κάπου εκεί ο Μπραντάο ισοφάρισε με εκτέλεση πέναλτι, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν διαφοροποίησε την τακτική της, ωστόσο λίγο πριν το φινάλε... μίλησε ο Γιακουμάκης. Ο οποίος πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, που χάρισε τη νίκη στον Λεβαδειακό.
MVP: Ο Γιακουμάκης. Στις καθυστερήσεις σημείωσε ένα γκολ για όσκαρ που έκρινε το ματς και λίγο νωρίτερα κέρδισε το πέναλτι που ισοφάρισε η ομάδα του. Παίρνει το βραβείο... σπίτι του.
Στο ύψος του: Ο Τόνι Σίλβα. Στο δεύτερο μισό ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και ήταν ένας από τους λόγους που ο Λεβαδεικακός κατάφερε να «γυρίσει» το ματς.
Αδύναμος κρίκος: Ο Μάατσεν. Ορθώς έχει το ελαφρυντικό ότι η ομάδα του έπαιξε αμυντικά, έκλεισε χώρους και μάλιστα στο πρώτο μισό ήταν καλός στα ανασταλτικά του καθήκοντα, όπου και βοηθούσε αρκετά. Αλλά στο δεύτερο είχε «θέματα», ενώ δεν πλαγιοκόπησε μία φορά σε όλο το παιχνίδι.
Το «στραγάλι»: Καταρχήν να πούμε χρόνια πολλά στον ρέφερι Τζήλο καθώς έχει σήμερα γενέθλια. Στις δύο δύσκολες φάσεις του αγώνα (το γκολ του Απόλλωνα και το πέναλτι του Λεβαδειακού σε ανατροπή του Γιακουμάκη από τον Μπιζιμίν) αποφάσισε σωστά. Εκείνο που «έχασε» ήταν ορισμένες κίτρινες, οι οποίες υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να ήταν δεύτερες για ορισμένους παίκτες.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Οταν ένα παιχνίδι κρίνεται στις καθυστερήσεις, τότε είναι εύλογο να σκεφτείς πως η ισοπαλία θα ήταν πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλα αναφέρει πως για 90 λεπτά ο Απόλλωνας έπαιζε άμυνα και το φινάλε βρήκε τον Λεβαδειακό με κατοχή μπάλας 63% και 10 τελικές, έναντι 3 του αντιπάλου του. Αν κάποιος άξιζε να κερδίσει, αυτοί ήταν οι Βοιωτοί.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Επασί, Τσαμπούρης, Τριποτσέρης, Φαβάρο, Μεντί, Ζαραδούκας (51' Μπελγκαζουανί), Νιασέ (69' Γιακουμάκης), Μητρόπουλος, Γιουσούφ, Τόνι Σίλβα, Μπραντάο.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Τσόβιτς, Κοντοές, Παπάζογλου, Κούρος, Μπιζμίν, Μπαρτολίνι, Μενδρινός (87' Μπαμπιάρζ), Χουάρες (73' Κονέ), Μάατσεν, Αλμπάνης (67' Σιατραβάνης), Καστιγιέχος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα