Τα δύσκολα τώρα έρχονται

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Τα δύσκολα τώρα έρχονται

bet365

Μαζί με το Σούπερ Λιγκ...καρέ, που θα αποφασίσει την διαδρομή του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα. Γράφει ο Διονύσης Δελλής.

Γιουρόπα Λιγκ, ΑΕΚ – Αούστρια Βιέννης, ώρα 22:05. (21+)!

Δεν υπήρχε περίπτωση με κάποιο –μαγικό- τρόπο το χθεσινό, να λειτουργήσει υπέρ του Μπέσνικ Χάσι. Άλλωστε ο 46άχρονος δεν ήταν και ποτέ στον Πειραιά τόσο «δημοφιλής» σε σημείο να διεκδικήσει τη δημαρχεία από τον Γιάννη Μώραλη. Υπήρχε όμως μια μικρή πιθανότητα από αυτό το κρας τεστ του Τορίνο, να δουν κάποιοι με μεγαλύτερη συμπάθεια την 4η φορά του Τάκη Λεμονή στον Ερυθρόλευκο πάγκο. Και όντως έχουμε την εντύπωση ότι εδώ και μερικές ώρες συμβαίνει. Έστω με φόντο μια ακόμη ήττα...

Μη αναστρέψιμη η κατάσταση με τον Κοσοβάρο τεχνικό. Το αναφέραμε στο σημείωμα της Κυριακής, πως το ματς με την ΑΕΚ ήταν κάτι σαν τελευταία ευκαιρία για εκείνον και τις ιδέες του. Ο τρόπος της «ανατροπής» στο ΟΑΚΑ λοιπόν, δεν άφησε πολλά περιθώρια για την «δράση». Άνοιξε όμως σίγουρα μια συζήτηση αναφορικά με την επιλογή της «αντίδρασης». Για τον επόμενο, τέλος πάντων.

Με δύο λόγια: Θα έπρεπε ο Ολυμπιακός να περιμένει λίγο παραπάνω, να αναζητήσει μια περίπτωση από την διεθνή αγορά, να ψάξει για έναν άνθρωπο που θα μπορεί σταδιακά να παρέμβει στην εικόνα του; Ή έκανε καλά που με το ένστικτο σχημάτισε στο κινητό τηλέφωνο τον αριθμό του Λεμονή, ο οποίος την Δευτέρα το πρωί έψαχνε τρόπο να επιστρέψει από την Πάρο;

Απάντηση ουσιαστική θα αργήσει να προκύψει. Από χθες όμως είναι σίγουρα περισσότεροι εκείνοι που βλέπουν με τα μάτια τους, και όχι με το συναίσθημα, τη λύση του Έλληνα τεχνικού ως πιο λειτουργική για την περίσταση, από ότι νόμιζαν. Τους το υπενθύμισε ο ίδιος. Με τον πιο απλό τρόπο. Έχοντας την προσωπικότητα και το καθαρό μυαλό να πάρει μια σειρά από αποφάσεις για τα πρόσωπα της 11άδας ή ακόμη και της 18άδας. Αποφάσεις που εμφάνισαν στο γήπεδο έναν Ολυμπιακό, ΚΑΝΟΝΙΚΟ. Ανάλογο της περίστασης.

Κανείς βεβαίως δεν θα θυμάται το χθεσινό αν από την Κυριακή και όλας ο πρωταθλητής δεν μπορέσει να βελτιώσει την εικόνα του, στην άλλη διοργάνωση. Σε αυτή που σε τελική ανάλυση έφερε και την αλλαγή στον πάγκο. Διότι δεν αντικαταστάθηκε ο Χάσι για να αλλάξει την μοίρα του ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή θα κριθεί πιθανότατα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, αν υπάρχει ακόμη περιθώριο για την τρίτη θέση. Ο Λεμονής γύρισε στον πάγκο για να «επιστρέψουν» οι Ερυθρόλευκοι στη μάχη για τον τίτλο του πρωταθλητή. Εκεί που η λέξη νίκη αγνοείται από τον Αύγουστο. Και αυτή η δουλειά είναι πιο δύσκολη από το να μαζέψεις τις γραμμές σου στο... μισό γήπεδο.

Θέλει να «ξυπνήσεις» τον Φορτούνη και τον Καρσελά. Να βρεις έναν τρόπο να γεμίσει η αντίπαλη περιοχή με δικές σου φανέλες. Να συμμαζέψεις το παθητικό που είναι σταθερά πάνω από ένα γκολ, ανά ματς. Να εκμεταλλευτείς και να αξιοποιήσεις ένα ρόστερ που σου προσφέρει δυνατότητες που ως τώρα δεν εμφανίζονται στο χορτάρι. Να καταφέρεις (κάποιοι) ποδοσφαιριστές σου να νιώσουν και αυτά τα ματς αλά... Γιουβέντους και όχι σαν αγγαρεία. Θέλει και χρόνο βεβαίως όλο αυτό, αλλά χρόνος δεν υπάρχει. Το πρόγραμμα της Σούπερ Λιγκ λέει Ατρόμητος (εντός) και μετά την διακοπή Πανιώνιος (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός). Αυτό το καρέ είναι που πρέπει να απασχολεί τους πάντες από σήμερα και όλας στον Ρέντη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής