Δυο νίκες, μια πρόκριση και... Αραούχο!

Δυο νίκες, μια πρόκριση και... Αραούχο!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Δυο νίκες, μια πρόκριση και... Αραούχο!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης καταγράφει το ιδανικό -άμεσο- αγωνιστικό μέλλον της ΑΕΚ στο χορτάρι (κόντρα σε Μπριζ - Γιάννενα), το ζήτημα ενίσχυσης ενώ γράφει (και) για Βράνιες...

Είμαστε μόλις στις 22 Αυγούστου, κυριολεκτικά στην αφετηρία της αγωνιστικής σεζόν 2017-2018, ωστόσο η ΑΕΚ έχει μπροστά της να διαχειριστεί σαν οργανισμός έναν αγώνα σούπερ τελικό. Που όμοιό του δεν έχει δώσει από την επιστροφή της στη διεκδίκηση στόχων και την κατάκτηση τίτλων αφού από το 2011 και έπειτα πέρασε σημαντική κρίση με γνωστά τα αποτελέσματα... Δεν ξέρω με τι τεχνάσματα και με ποιον τρόπο θα καταφέρει ο Μανόλο Χιμένεθ -και όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Ένωσης- να σβήσουν την πίεση που προκαλεί η σημασία ενός τόσο δύσκολου αγώνα, αλλά θαρρώ δεν υπάρχει περιθώριο για το αντίθετο σενάριο...

Πίεση που δεν προκαλείται μόνο από το ουσιαστικό ζητήτημα που αφορά όσα όμορφα έπονται στο ενδεχόμενο πρόκρισης, κοινώς πόσα καλά και πολλά διακυβεύονται, αλλά και λόγω αντιπάλου αφού η Μπριζ είναι μια πολύ καλή ομάδα, πρωταγωνίστρια μαζί με την Άντερλεχτ στο (καλύτερο από το ελληνικό) βελγικό πρωτάθλημα. Υπάρχει λοιπόν και η ίδια η αντίπαλος που με το παιχνίδι της, την αξία της και την διάρκειά της σε πρωταγωνιστικό ρόλο στις υποχρεώσεις της χώρας της αλλά και με συνεχή παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που αυξάνει την πίεση όταν την ίδια ώρα επιβάλλεται να κερδίσεις, απαιτείται να προκριθείς.

Χρειάζεται λοιπόν δεδομένα σωστή διαχείριση αυτής της πίεσης που οφείλει να απαλλαχθεί, ή να επιχειρήσει να την μετατρέψει σε θετική επιρροή και να δημιουργήσει μια εμμονή στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο που κανείς δεν θα συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο από την πρόκριση!

Αν επιχειρήσουμε να δούμε και να καταγράψουμε το ιδανικό αγωνιστικό μέλλον της ΑΕΚ έχοντας μπροστά της δυο σημαντικά ματς για εκτός και εντός συνόρων υποχρεώσεις τότε προφανώς θα αντιλαμβανόμασταν όλοι ότι με το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε, οι «κιτρινόμαυροι θα πρέπει να έχουν πανηγυρίσει δυο νίκες σε ισάριθμα ματς. Κι όχι εύκολα όπως σημειώνουμε παραπάνω. Αλλά με αντίπαλο πρώτα την Μπριζ για να πάρει εκείνη το εισιτήριο συμμετοχής στη φάση των ομίλων του Europa League και έπειτα να φύγει με το διπλό από την έδρα του ΠΑΣ στα Γιάννενα με τους «κιτρινόμαυρους» να ενδέχεται να αγωνιστούν χωρίς γνήσιο φορ (στην πραγματικότητα μπορεί και τους Βέλγους να αντιμετωπίσει χωρίς κλασικό «9άρι»). Την ίδια ώρα η ομάδα των Ιωαννίνων δείχνουν πολύ καλή εικόνα σε φιλικά και επίσημα όπως πιστοποιεί και το τρίποντο που πήρε μέσα στην Τρίπολη με αντίπαλο τον Αστέρα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Πρόκειται για το ιδανικό αγωνιστικό άμεσο μέλλον της ΑΕΚ που θα της φτιάξει όλη τη χρονιά (από πλευράς Ευρώπης), θα της απογειώσει τον μήνα Αύγουστο (σε αγωνιστικό επίπεδο εντός κι εκτός συνόρων) τη στιγμή που ταυτόχρονα θα στρώνεται με... χαλί ο αγωνιστικός Σεπτέμβριος αφού ακολουθεί διακοπή και μετά το εντός έδρας ματς με την ΑΕΛ και τη Λαμία για το Κύπελλο όπου εκτίει την ποινή τιμωρίας της και έτσι την 5η αγωνιστική θα υποδεχθεί με λαό στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό. Πρόκειται ξεκάθαρα για κάτι που είναι πολύ σημαντικό να επιτευχθεί (επαναλαμβάνω ειδικά η πρόκριση στους ομίλους του Europa League) αφού θα φέρει και ένα τεράστιο μπόνους!

Τι είναι αυτό το μπόνους; Ένας... Αραούχο! Ακόμη και ο ίδιος διότι γι' αυτό κινείται η ΑΕΚ δεδομένα και θα το πράξει και 100% αν έρθει η πρόκριση επί της Μπριζ. Όπως και να 'χει όμως, ακόμη και η υπόθεση του Αργεντινού φορ της Λας Πάλμας να μην... τρέξει, σύμφωνα με όσα δουλεύουν στην Ένωση, υπάρχει μια περίπτωση αντίστοιχου επιπέδου. Απλά καμία άλλη περίπτωση ποδοσφαιριστή δεν θα ελαχιστοποιεί στο βαθμό που ισχύει με την περίπτωση του Αραούχο, το ρίσκο που ακολουθεί πάντα μια μεταγραφή σχετικά με το αν θα βγει (σ.σ.: «της βγήκε αυτή η μεταγραφή» όπως λέμε ποδοσφαιρικά) ή όχι. Κι αυτό διότι ο «Τσίνο» είναι δοκιμασμένη και απόλυτα επιτυχημένη... συνταγή. Επιπρόσθετα δεν θα χρειαστεί σε καμία περίπτωση περίοδο προσαρμογής και στη χώρα και με την ομάδα αφού ο Αραούχο ήρθε και βρήκε την ποδοσφαιρική του Ιθάκη στην ΑΕΚ και τα Σπάτα...

Είναι αναγκαίο αυτό το κομμάτι, ο Σέρχιο Αραούχο πιο συγκεκριμένα και με ονοματεπώνυμο, για την κιτρινόμαυρη γραμμή κρούσης προκειμένου να πολλαπλασιάσει τις πιθανότητες να πετύχει και το βασικό της στόχο η ομάδα που είναι όπως οι ίδιοι (διοικούντες και ποδοσφαιρικό τμήμα) λένε στην ΑΕΚ: η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ζήτημα για την απόκτησή του εξακολουθεί να υφίσταται. Όπως και επαφή με την πλευρά του και με τον πατέρα του. Δεν εξαρτάται (το γνωρίζαμε από την πρώτη μέρα) αποκλειστικά από την ΑΕΚ αλλά έχει σημαντικά ατού στην υπόθεση με τον Αργεντινό επιθετικό η κιτρινόμαυρη διοίκηση! Την ίδια ώρα σε επίπεδο επαφών αποδεικνύεται πως δεν έχει κλείσει οριστικά το ενδεχόμενο παραχώρησης με νέο δανεισμό (με ενοίκιο κοντά στις 700.000 ευρώ και αντίστοιχο ποσό για ετήσιες απολαβές του Αραούχο και ορισμό οψιόν αγοράς το ερχόμενο καλοκαίρι έστω για το 50% των δικαιωμάτων του) από την Λας Πάλμας. Αντίθετα φαίνεται πως και για εκείνους είναι ορθάνοιχτο (αρκεί να ευδοκιμήσει και η προσπάθεια απόκτησης ενός ακόμη φορ που ΔΕΝ έχει εγκαταλειφθεί από την ομάδα των Κανάριων Νήσων).

Γι' αυτό είναι σημαντικό να έρθει η νίκη πρόκριση της ΑΕΚ επί της Μπριζ, να γίνει η τελική κίνηση και να προχωρήσει η ομάδα στην απόκτηση του... Αραούχο και ταυτόχρονα να κλείσει τον πρώτο κύκλο αγώνων της με διπλό στα Γιάννενα για να πάει άνετη και πολύ, πολύ ωραία στη διακοπή!

Υγ: Η αγωνιστική προσέγγιση του Μανόλο Χιμένεθ δεν θα απέχει πολύ από το πρώτο ματς με τους Βέλγους στο Μπριζ. Η τριάδα στα στόπερ συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη πιθανότητα. Δεν υπάρχει και λόγος να το αλλάξει εδώ που τα... λέμε! Το θέμα είναι αν θα πάει με τον Μάνταλο πίσω από τον Λάζαρο (ή τον Κλωναρίδη) και τριάδα στα χαφ τους Σιμόες, Γαλανόπουλο, Γιόχανσον, ή θα παίξει με Αλμέδια φορ και θα βάλει και έναν εξ των Λάζαρου - «Κλώνα» με τον Μάνταλο να παίρνει τη θέση του στον άξονα και έναν εκ των Γαλανόπουλου και Γιόχανσον να μένουν εκτός... Σύντομα θα το διαπιστώσουμε και από όσα δουλεύει ο Μανόλο.

Υγ2: Η Μπριζ είναι πολύ πιο επικίνδυνη στο ΟΑΚΑ από ότι ήταν στο «Γιαν Μπρέιντελ». Γενικά πρόκειται για μια ομάδα που εκμεταλλεύεται τις αντεπιθέσεις και τις γρήγορες εκδηλώσεις αυτών. Με πέντε πάσες και ταχύτητα συνηθίζουν να βγαίνουν στην κόντρα και να χτυπάνε άμεσα. Κάτι που εκτός έδρας και στο ΟΑΚΑ θα έχουν πιθανότατα τη δυνατότητα να το πράξουν πιο εύκολα από ότι στο σπίτι τους. Δύσκολο ματς ήταν και πριν την υπόθεση πρόκριση αλλά αν τακτικά η ΑΕΚ είναι όπως στο πρώτο ματς, θα ψάξει ένα γκολ, εννοείται πως δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα 'χει τις στικγμές της να το βρει...

Υγ3: Είναι λογικό κι επόμενο να απασχολεί ο Βράνιες ομάδες (και) από την Premier League. Γενικά το 'χουμε σημειώσει πολλές φορές και το 'χουν αναγνωρίσει και οι αντίπαλοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία πως η ΑΕΚ έχει τις καλύτερες επιλογές για το κέντρο της άμυνάς της (χάρη στους Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς και Βράνιες με τους Λαμπρόπουλο και Τζανετόπουλο ως επιπλέον επιλογές) από όλες τις ομάδες εντός συνόρων... Ο διεθνής Βόσνιος αποτελεί και μεγάλη αδυναμία του αφεντικού της Ένωσης, του Μελισσανίδη, ότι αυτό και αν συνεπάγεται. Ωστόσο από την ΑΕΚ δεν έχουν ακόμη κάποια πρόταση – προσφορά. Για να ξέρει όπως δήλωσε ο ίδιος στην πατρίδα του για «προσφορά από την Πάλας, τότε δεδομένα ο ατζέντης του μιλάει με το αγγλικό club, θα ήταν παράλογο να το βγάζει απ' το κεφάλι του. Για να δούμε τι θα γίνει σ' αυτήν την υπόθεση για έναν ποδοσφαιριστή που αν γίνει deal πώλησης θα σημαίνει ότι θα 'χει γίνει καλή οικονομικά συμφωνία (που θα ξεπερνάει τα 4 εκατ. ευρώ και θα φτάνει τα 5) για την ΑΕΚ... Η πλευρά του ποδοσφαιριστή το συζητάει με την Πάλας είναι δεδομένο, να δούμε αν θα γίνει και κίνηση για να μπει στην κουβέντα (και) η ΑΕΚ με επίσημη πρόταση τέτοια που θα την υποχρεώνει να καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης!

Υγ4: Τελικά η ΑΕΚ αποδείχτηκε ότι είχε δίκιο στην υπόθεση του Ντίντακ Βίλα και θα λάβει ένα ποσό (ίσως να φτάσει και κοντά στις 400.000 ευρώ) προκειμένου να συνεχίσει να παίει ποδόσφαιρο ο Ισπανός και μην υποχρεωθεί στην αγωνιστική απραξία για έναν τουλάχιστον χρόνο! Χρήματα θα δώσει η Εσπανιόλ λένε οι Ισπανοί αλλά θα βάλει και ο ίδιος από τη τσέπη του, κοντά στις 200.000 ευρώ (κάτι που επίσης αναφέρουν οι Ισπανοί).

Υγ5: Ο Μάρκο Λιβάια έπρεπε να αποβληθεί από τον Τζήλο. Το είπαμε στο live του αγώνα, το υπογράμμισα στο προηγούμενο άρθρο μου, το επαναλαμβάνω: έπρεπε να αποβληθεί αλλά ΔΕΝ το είδε σύμφωνα με τον ρέφερι. Όπως δεν είδε και την αποβολή του Πάουλο στο 13' για πάτημα στην πλάτη του αντιπάλου που συνιστά βάναυσο παιχνίδι και τιμωρείται με κόκκινη (εδώ κάποιοι δεν κατάλαβαν, αλλά και πώς να καταλάβουν, γιατί έδωσε πέναλτι). Δεν το είδε και προφανώς δεν το ανέφερε στην έκθεσή του μετά το τέλος του αγώνα άρα και για να κληθεί σε απολογία, όντως όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΕΛ, πρέπει να γίνει καταγγελία. Πάντως το παράλογο από τον Τζήλο θα ήταν να το αναφέρει στην έκθεσή του. Κι αυτό διότι αν το ανέφερε εγγράφως θα έπρεπε να το είχε δει, άρα και να τον αποβάλλει. Έλα που υπάρχουν όμως απίθανοι τύποι που γράφουν «εντάξει που δεν το έδωσε, αλλά να μη το γράψει μετά το ματς είναι ύποπτο» λες και πάνε και βάζουν τηλεόραση κατά τη διάρκεια τη σύνταξης της έκθεσής τους (που ακόμη κι αν το έκαναν θα ήταν απαράδεκτο)...

Υγ6: Η ΑΕΚ πλην την ενίσχυσης στο φορ με έναν... Αραούχο (κοινώς με έναν με τα χαρακτηριστικά και την ποιότητα του Αργεντινού) πρέπει να ψάχνεται και για έναν εξτρέμ ή χαφ ανάλογα πού θα βασιστεί τακτικά (4-4-2, 3-5-2, ή 4-3-3) στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...