Αρσεναλ - Λέστερ 4-3

Gazzetta team
Αρσεναλ - Λέστερ 4-3

bet365

Με άμυνα χωρίς... καθαρό στόπερ και αλλαγές που έμοιαζαν αλλοπρόσαλλες, η Αρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ νίκησε 4-3 τη Λέστερ σε μια πρεμιέρα γεμάτη ανατροπές.

Η ενδεκάδα του Βενγκέρ με τους τρεις αμυντικούς (Χόλντνγκ, Μονρεάλ, Κολάσινατς), αλλά χωρίς... καθαρό στόπερ, προκάλεσε φουρτούνες στην άμυνα, αλλά ο Αλσατός ξέρει τον τρόπο για την ανατροπή. Σε μια απίθανη πρεμιέρα, οι αλλαγές του Βενγκέρ, Ράμσεϊ και Ζιρού έφεραν τα πάνω- κάτω και η Αρσεναλ επικράτησε 4-3 της Λέστερ στο Emirates. Ηταν μόλις η 6η πρεμιέρα στην ιστορία της Premier League με επτά γκολ! Με γκολ μπήκε στο πρωτάθλημα ο Λακαζέτ.

Απίθανο ξεκίνημα για την Αρσεναλ στο ματς, αφού χρειάστηκαν μόλις 94'' για να ανοίξει το σκορ. Σέντρα του Ελνένι, πολύ ωραία κεφαλιά του Λακαζέτ και το Emirates αποθέωσε τον Γάλλο για το ιδανικό ντεμπούτο στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, η Λέστερ απάντησε μόλις 160'' αργότερα. Ο Ολμπράιτον έκανε τη σέντρα, ο Μαγκουάιρ γύρισε τη μπάλα πριν περάσει άουτ και ο Οκαζάκι εκμεταλλευόμενος την τραγική έξοδο του Τσεχ έφερε το ματς στα ίσα. Οι Λονδρέζοι πίεσαν τους φιλοξενούμενους, είχαν καλές στιγμές με Οζίλ, Γουέλμπεκ, αλλά όχι και την ουσία. Αυτή την είχε ο Βάρντι, ο οποίος στο 29' έκανε την ανατροπή. Ο Τσάκα έκανε το λάθος, ωραίο κλέψιμο του Ολμπράιτον, ιδανική σέντρα και ο έμπειρος φορ με προβολή πέτυχε το 2-1. Τα λάθη της Αρσεναλ στον άξονα ήταν πολλά και στο 35' λίγο έλειψε η Λέστερ να πετύχει και τρίτο γκολ, αλλά ο Οκαζάκι δε μπόρεσε από κοντά να σκοράρει. Η Αρσεναλ απάντησε στο πιο κομβικό σημείο, στις καθυστερήσεις του α' μέρους. Ο Κολάσινατς έδωσε έτοιμο γκολ στον Γουέλμπεκ, ο οποίος δεν αστόχησε.

Το σκηνικό στην επανάληψη διαφορετικό. Οι Αλεπούδες ήταν πιο δραστήριες, κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα και στο 56' πήραν ξανά προβάδισμα. Ο Μαχρέζ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μονρεάλ και ο Τσεχ ήταν... εκτός γηπέδου και ο Βάρντι πέτυχε το 5ο του γκολ κόντρα στην Αρσεναλ. Ο Βενγκέρ αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα, άφησε εκτός Χόλντινγκ, Ελνένι, πέρασε στο 67' τους Ράμσεϊ, Ζιρού και είδε την ομάδα του να κάνει την ολική ανατροπή. Στο 83' ο Ουαλός με ιδανικό πλασέ σημείωσε το 3-3 και στο 85' ο Ζιρού πέτυχε το 50ο γκολ του με την Αρσεναλ στο Emirates. Μάλιστα, ήταν το 26ο του γκολ με κεφαλιά στην Premier League από τον Ιούνιο του 2012.

Άρσεναλ: Τσεχ, Χόλντινγκ (67' Ζιρού), Μονρεάλ, Κολάσινατς, Μπεγερίν, Ελνένι (67' Ράμσεϊ), Τσάκα, Τσάμπερλεϊν, Οζίλ, Γουέλμπεκ (74' Γουόλκοτ), Λακαζέτ

Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Μαγκουάιρ, Φουκς, Μαχρέζ, Ν'Ντιντί, Τζέιμς (82' Ιεανάτσο), Ολμπράιτον (88' Γκρέι), Οκαζάκι (72' Αμαρτέι), Βάρντι.

Apcенaл - Лecтep от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα